Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek

Chyba tyle. Peelingi zlewam ciepłym, gęstym moczem. Wszystkie naszpikowane chemią od której mam wysypki.

wyszperałam ostatnio w interenetach,  na razie nie kupiłam... teraz konsekwentnie zużywam wszystkie kremy itp... z drogerii by dać skórze potem czas na przerzucenie się na zupełnie nowe doznania

ale zgrzeszę tutaj, poczytaj sobie o tych kosmetykach... brzmią smacznie :D DOSŁOWINIE :P

https://www.trawiaste.eu/ 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Peelingi zlewam ciepłym, gęstym moczem. Wszystkie naszpikowane chemią od której mam wysypki. Numerem jeden do ciała jest przemiał z ekspresu do kawy.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Kawowy przemiał z ekspresu, u mnie zmieszany z olejem kokosowym, to rewelacyjny peeling :) Oprócz świetnych właściwości, pachnie jak dla mnie, obłędnie :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kawowy przemiał z ekspresu, u mnie zmieszany z olejem kokosowym

Zimą lepiej zrobić z oliwą z pierwszego tłoczenia i ewentualnie z odrobiną soku z cytryny. :)

W ogóle olej kokosowy na zimę nie jest polecany, ponoć wychładza organizm.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zimą lepiej zrobić z oliwą z pierwszego tłoczenia i ewentualnie z odrobiną soku z cytryny. :)

W ogóle olej kokosowy na zimę nie jest polecany, ponoć wychładza organizm.

Dzięki Zou, dobrze wiedzieć :) Choć nie zauważyłam u siebie takiego skutku ....... może dlatego, że ja zimnolubna jestem ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię spędzać za dużo czasu w łazience. Dlatego nie robię sobie kąpieli, tylko biorę szybkie prysznice, które zawsze kończę lodowatym strumieniem, co ładnie ujędrnia skórę i przyspiesza wchłanianie balsamów oraz oliwek jakie stosuję po prysznicu.

Peelingów na ciało nie stosuję, bo szkoda mi na to czasu i pieniędzy. Od lat zastępuję je szorstką antycellulitową gąbką:

post-24364-0-85193800-1516126977_thumb.png

Działa jak idealny peeling.

Do tego moje nowe odkrycie - żel pod prysznic DOVE:

post-24364-0-53777600-1516127411_thumb.jpg

Co do wychładzania organizmu. Zielona herbata również wychładza organizm, dlatego nie poleca się spożywania jej przed wyjściem na mróz.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja miałam tę gąbkę i... no mnie dupy nie urywało. ;) Może znowu przetestuję, skoro polecasz. :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@@Zouza, są 3 rodzaje tych gąbek. Ja używam dokładnie tego rodzaju co na zdjęciu.

Przez pierwsze kilka myć używam tej łagodniejszej strony gąbki, bo ta mocniejsza jest na początku mega ostra. Potem przechodzę na tę ostrzejszą stronę. Gąbkę wymieniam co ok 1-2 mieś. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że to była ta, ale kupię, przetestuję i dam znać. :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@@Zouza mam nadzieję, że nie gniewasz się, ale wątek pociągnę tutaj, bo w  "Depilacji intymnej.." nie chciałabym robić off-topu.

Ale już ze stopami gorzej, no bo raczej nikt w klapkach do basenu nie wskakuje. ;) No i to jeden z powodów, że odrzuca mnie od np. basenów, choć zdarza się pójść popływać. Tylko potem jakąś "schizę" mam, czy jakiejś grzybicy nie dostanę. ;)

Wbrew pozorom grzybicę stóp i paznokci nie jest tak łatwo złapać jak Ci się wydaje. Wiem co mówię. Wystarczy, że klapki zdejmujesz tuż przed wejściem do wody i od razu po wyjściu z niej je zakładasz.

Ja przed i po basenie stosuję kremy do stóp ochronne- antygrzybiczne. Obecnie mam ten:

post-24364-0-06328800-1516133184_thumb.jpeg

Tu masz opis:

https://sklep.elfa-pharm.pl/pl/zadbane-dlonie-i-stopy/58-krem-do-stop-odswiezajacy-ochronny-ekstrakt-kory-debu-ekstrakt-jaskolczego-ziela-5904567050759.html

Jest tani i łatwo dostępny w Naturze czy Rossmanie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...