Skocz do zawartości
Jans

GMO

Rekomendowane odpowiedzi

W tej sytuacji dziekuje wszystkim za udzial w temacie i zycze milego dnia.

Fajnie zamiast argumentów i dowodów najlepiej uciec :P

Jans spuść głowę i się wstydź! Powinieneś do upadłego bronić swojego zdania zamiast uciekać jak tracisz grunt pod nogami :P

No nie fochaj się mistrzu (napisał bym misiek ale nie mogę bo by zaraz się jaid pojawił :) )

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie zamiast argumentów i dowodów najlepiej uciec

Argumentow i dowodow dostarczylem az za duzo.Walka z wiatrakami to nie moj styl.

Nie bede sie odwolywal do rozsadku skoro rozum nie nadaza.

Pozdrawiam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odwoluje sie do wirtualnej Polski. To sa ogolnie znane wiadomosci prasowe ktore mnie interesuja.

Nie wiem skad takie Twoje przypuszczenie sie wzielo.

Nie tylko wirtualna Polska egzystuje na swiecie.

Pierwszy post rozpoczynający temat:

"Wczorajsza publikacja w Wirtualnej Polsce pobila wszelkie rekordy nierzetelnego przedstawiania problemu zachowywania nasion roslin w ich oryginalnym stanie". Brakuje mi jeszcze odnośnika do "amerykańskich naukowców" w odniesieniu ogólnym, bez nazwisk, uczelni, skryptów. 

No, mnie też interesują ludzie i się zastanawiam co wy jecie, przeciwnicy modyfikowanej żywności. Zbóż nie? Rolnicy nie patrzą na jakość zbiorów, ale na ilość. Więcej hektarów = więcej plonów = więcej kasy za sprzedaż. Żeby polepszyć jakość plonów modyfikuje się ich genetyczną strukturę, żeby były wyższe itd I co? Nie kupujesz nic zbożowego? Mnie też interesują ludzie, dlatego pytam, co ty mi tu wyjeżdżasz o bujaniu w obłokach? Na ból głowy najlepszy jest czysty, naturalny skręt. Przez kilkadziesiąt lat swojego życia musiałeś coś brać, więc tak sobie dopytuję, po co te ataki? Kolejne dociekanie: jak jesteś tak niesamowicie obeznany to faktycznie to wprowadzasz życie i możesz pochwalić się wzorowymi badaniami i zdrowiem? W końcu chyba masz więcej postów pro-zdrowotnych metodami anty gmo, głodówki, anty leki i w ogóle anty wszystko niż tych postów erotycznych.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne dociekanie: jak jesteś tak niesamowicie obeznany to faktycznie to wprowadzasz życie i możesz pochwalić się wzorowymi badaniami i zdrowiem? W końcu chyba masz więcej postów pro-zdrowotnych metodami anty gmo, głodówki, anty leki i w ogóle anty wszystko niż tych postów erotycznych.

Wybacz , ale nie bede sie tutaj niczym chwalil ale powiem , ze moje rzekome anty poglady na GMO, leki, czy metody prozdrowotne

sa zgodne z wiekszoscia oczekiwan spoleczenstwa i wcale nie sa ANTY !

Jak zapewne dobrze wiesz wiekszosc spoleczenstwa polskiego bo ponad 60% jest przeciwko GMO i to dotyczy rowniez pozostalych kwestii.

Jesli zwracasz uwage na brak postow erotycznych z mojej strony to znowu sie mylisz.

Poczytaj sobie moje wczesniejsze posty a nie tylko wczorajsze. Z pewnoscia zmienisz zdanie.

Publiczna reklame skretow powinnas jednak omijac bo nie wszyscy to akceptuja.

Poniewaz interesuja Ciebie ludzie i temat GMO to polecam przesledzenie aktualnej dyskusji w tym temacie :

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zapewne dobrze wiesz wiekszosc spoleczenstwa polskiego bo ponad 60% jest przeciwko GMO i to dotyczy rowniez pozostalych kwestii.

No nieeeeeee, tylko nie takie "argumenty" proszeeeee. Od kiedy to % spoleczenstwa ma racje????? Przypominam, ze kiedy Kopernik wstrzymywal slonce i ruszal ziemie to 99,999% spoleczenstwa tak nie myslala.

No prosze tylko nie tak!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No nieeeeeee, tylko nie takie "argumenty" proszeeeee.

Od kiedy to % spoleczenstwa ma racje?????

Przypominam, ze kiedy Kopernik wstrzymywal slonce i ruszal ziemie to 99,999% spoleczenstwa tak nie myslala.

No prosze tylko nie tak!

No coz , poczekalem dajac Tobie szanse na poprawienie tego co napisales ale bez skutku.

Z przykroscia musze teraz Ciebie sprowadzic na ziemie.

Otoz, piszesz bzdury nie majace nic wspolnego z powaznym tematem na ktory zabierasz glos i probujesz go osmieszac.

To zalosna proba dyskredytowania dyskusji !

1. Kopernik nie wstrzymywal slonca i nie ruszal ziemia !

Nie byl do tego zdolny !

Nic dziwnego , ze 99,999% spoleczenstwa tak nie myslala !

Nikt nie wierzyl , i slusznie w takie bzdury, ze ktos moze ruszac ziemia !

Kopernik udowodnil tylko inny stan rzeczy ale niczym nie ruszal !

Tego ucza juz w przedszkolu !

2. Tutaj uzupelnie Twoja wiedze o fakt , ze Kopernik nie byl pierwszym uczonym, który uważał, że to Ziemia obiega Słońce.

Do takiego wniosku doszedł już w III wieku p.n.e. grecki astronom Arystarch z Samos.

Ludzie wiec juz wczesniej o tym wiedzieli.

3. Przypominaj fakty jesli uwazasz , ze ich nie znam i jesli juz koniecznie musisz tylko rzeczy prawdziwe a nie zaslyszane plotki.

(w tym miejscu pozdrawiam rowniez @iko ktorej ten tekst @rafasl72 sie podoba   :)  ).

Wyjasniam kontekst zamieszczonej przeze mnie odpowiedzi  !

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp.

Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.

Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.

Mam nadzieje , ze to wyjasnienie wniesie cos do dyskusji na temat GMO i uczyni ja merytoryczna.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

(w tym miejscu pozdrawiam rowniez @iko ktorej ten tekst @rafasl72 sie podoba     ).

Jans,

Poczułam się wywołana.  Obserwuję tematy przez Ciebie poruszane. Jednak jak zauważyłeś przestałam się wypowiadać. Po prostu za każdym razem, gdy adwersarze mają inne zdanie lub dopytują szerzej Ty ich nazywasz trollami. 

Co do "Kopernik ruszył słońce...." akurat tu wyczułam świetne poczucie humoru rafalasl72 i widzę jego dystans do siebie w wielu innych tematach. Czego i Tobie życzę bo to ułatwia i nawiązanie relacji i uprzyjemnia dyskusję nawet przy skrajnie różnych poglądach.

iko troll bo wstawiła mega OT

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poczułam się wywołana.

@iko , po prostu lubie Twoje posty :)

Pozdrawiam

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Największym zagrożeniem w przypadku roślin GMO Roundup ready jest ogromna ilość raktowórczego i nie biodegradowalnego herbiscytu a konkretnie pesctycydu glifosat-u.

Trafia on do wód gruntowych oraz do nasion.

Uprawy te są spryskiwane jako ochrona roślin.

Tymczasem normalne uprawy spryskane tym syfem schną.

Nie sądzę aby ktoś świadomy spryskał tym swój ogródek... a to dość popularne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z przykroscia musze teraz Ciebie sprowadzic na ziemie.

Otoz, piszesz bzdury nie majace nic wspolnego z powaznym tematem na ktory zabierasz glos i probujesz go osmieszac.

To zalosna proba dyskredytowania dyskusji !

1. Kopernik nie wstrzymywal slonca i nie ruszal ziemia !

Nie byl do tego zdolny !

Nic dziwnego , ze 99,999% spoleczenstwa tak nie myslala !

Nikt nie wierzyl , i slusznie w takie bzdury, ze ktos moze ruszac ziemia !

Kopernik udowodnil tylko inny stan rzeczy ale niczym nie ruszal !

Tego ucza juz w przedszkolu !

Super! to teraz juz nie dyskutujemy o GM Tylko o heliocentyzmie

Przytocze tu tak ukochane przez ciebie zrodlo internetowe - Powazna nauka!!!! strona dla dzieciakow co odrabiaja prace domowe

https://zadane.pl/zadanie/6608933

"

Co to znaczy:

Wstrzymał Słońce, ruszył Ziemię, polskie go wydało plemię."

Odpowiedz jakiegos wielce oswieconego:

"Chodzi o Mikołaja Kopernika - polskiego astronoma. Stworzył teorię heliocentryczną, według której to Ziemia kręci się wokół Słońca, a nie odwrotnie, jak ówcześnie sądzono. "

Woooow, no fakt nie przytaczam zrodel stricte naukowych, ale naprawde, szczerze - nie chce mi sie ich szukac :-)

Milego dnia - bez spiny!

Aaaaah jeszcze dodam - MANIPULUJESZ

Piszac " Kopernik nie wstrzymywal slonca i nie ruszal ziemia !!" bo przypisujesz mojemu postowi ze ja sadze, ze Kopernik w tamtym czasie wypowiedzial TAKIE zdanie - manupulujesz, bo Kopernik tego tak nie przedstawial i zdanie to jest prawdopodobnie wymyslone nieawno i jest raczej poetyckim opisem dla kazdego, zeby nawet ludzie bez wyksztacenia wiedzieli obrazowo o co chodzi. Wiesz tu pokazujesz jak ktos rusza ziemie i jest wielkim czlowiekiem a tu ziemia na zolwiach - moze latwiej to bylo zrozumiec tym ludziom. (Tylko nie mysl ze przypisuje Tobie brak wyksztalcenia i ze to tobie tlumacze - chodzi mi tylko o opis)

I manipulujesz, piszac, ze "Nic dziwnego , ze 99,999% spoleczenstwa tak nie myslala !" co sie bezposrednio wywodzi z wyzej napisanego zdanie nieprawdziwe poniewaz zalozenie jest nieprawdziwe.

Wciskasz w moje usta cos czego nie powiedzialem.

Teraz to juz nawet Iko sie bedzie bala polubic post! :-)

Bez spiny, Jans. Jak chcesz to ja juz zamilkne .... no problem

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...