Skocz do zawartości
Jans

GMO

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrowie czlowieka jest najwyzsza wartoscia.

Od wielu lat obserwujemy ingerencje czlowieka w genetyke roslin w postaci nowych nieznanych do tej pory sztucznych szczepow GMO.

Od wielu lat sledze ten temat i wszelkie informacje z nim zwiazane.

Wczorajsza publikacja w Wirtualnej Polsce pobila wszelkie rekordy nierzetelnego przedstawiania problemu zachowywania nasion roslin w ich oryginalnym stanie.

Czytelnik odnosi wrazenie , ze „ktos tam“ dba o przyszlosc naszej planety. Moze sie domyslac , ze to wlasnie rzad norweski jest taki wielkoduszny.

Wszystko to bzdura ktora karmieni sa ludzie.

Rzad norweski wydzierzawil tylko teren inwestycyjny i zakres dzialalnosci na tym terenie go nie obchodzi.

Ludzi natomiast obchodzi bardzo zywotnie pytanie kto ten teren wydzierzawil?
Tutaj zapala sie natychmiast czerwona lampka.Teren ten dzierzawi i uzytkuje od poczatku :
1.Rockefeller
2.Firma Monsanto
3.Bill Gates

Tak wiec wlascicielem tej tzw arki Noego z nasionami z calego swiata jest firma produkujaca nasiona GMO oraz wielki kapital.

W jakim celu inwestuja tam pieniadze ?
To proste . Zmienione genetycznie rosliny zalewaja swiat i wkrotce juz nie bedzie oryginalnych , naturalnych roslin.

Tylko mutanty GMO opanuja swiat.

Wladze nad swiatem bedzie mial ten kto dysponuje alternatywa i oryginalnymi nasionami.
Ale nikt o tym glosno nie mowi bo to przeciez nie jest zadna teoria spiskowa.

Po prostu tak bedzie.
I lepiej , ze ludzie o tym nie wiedza jak wazne jest ich zdrowie.

Tutaj wspomniane doniesienie :

http://tech.wp.pl/10-najpilniej-strzezonych-miejsc-na-swiecie-6118623727339649g

A tutaj cos czego w Polsce nie pisza :

http://www.globalresearch.ca/doomsday-seed-vault-in-the-arctic-2/23503

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

on: spisek jest odwieczną częścią historii świata, a wrzucanie wszystkich niewygodnych wycieków informacyjnych do "wora teorie spiskowe" jest sprawdzonym sposobem na ośmieszenie podejmujących "nie wygodne" tematy i odwracanie uwagi od sedna sprawy, która winna pozostać poufna i przeznaczona jest dla grona wtajemniczonych, które czerpie z tego określone korzyści.

Tak było, tak jest i tak będzie........

1.Rockefeller 2.Firma Monsanto 3.Bill Gates

masz rację Jans, mocna czerwona lampka powinna się zaświecić 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

My tu o GMO prawimy, owszem i słusznie, ale przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na coś jeszcze. Kto z Was będąc na zakupach sprawdza na opakowaniu co zawierają produktów spożywcze? czy zastanawiamy się co producent dodał (od siebie) do produktu który właśnie wkładamy do koszyka? Co oznaczają poszczególne E?

Warto mieć świadomość co nam producenci żywności przez chęć zysku serwują. Nie damy rady nie oddychać powietrzem, które jak wiemy najlepsze nie jest, do samolotów też nie będziemy strzelać, lecz w spożywczym mamy wybór, potrzebna jest tylko świadomość. Odkąd stałem się świadomym konsumentem skończyło się jedzenie, serków topionych, sałatek warzywnych pewnej firmy na L,  i wielu, wielu innych produktów. Parówek to nawet nie będę komentował, wystarczy że widzę że ktoś daje dziecku tą truciznę ( argument rodziców -bo lubią) to mam ochotę włożyć tą parówkę temu rodzicowi w dupę!!!! Dwa lata temu będąc na wakacjach ze znajomymi to aż nie wytrzymałem i zwróciłem uwagę że nie powinni dawać dziecku, to skończyło się kłótnią. No cóż próbowałem ratować dziecku życie.

Jest sporo aplikacji na smartfony które ułatwiają rozkodowanie co jest w środku, warto zainstalować i sprawdzić co zawiera nasz ulubiony serek.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

https://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_E

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_chemicznych_dodatk%C3%B3w_do_%C5%BCywno%C5%9Bci

Co do GMO to powiem tak ja nie mam nic przeciwko ale ja też nie miał bym nic przeciwko jak by obok GMO na półce stała amfetamina kokaina czy inne podobne środki. Nie powinno się zabraniać upraw GMO czy handlu narkotykami bo na coś i tak trzeba umrzeć i jak ktoś chce to może klej ćpać albo zostać alkoholikiem i nie mówcie że alkohol nie jest szkodliwy ;)

(https://www.ted.com/talks/johann_hari_everything_you_think_you_know_about_addiction_is_wrong?language=en  w temacie narkotyków sam coś o tym wiem)

W naturze istnieje selekcja naturalna i jak GMO ma nas zabić to super bardzo się cieszę bo ci mądrzejsi od nas co go nie jedli będą żyli i będą zdrowsi. Jak miał bym wybór zjeść brzydkie jabłko naturalne albo piękne i smaczne GMO to wybór jest oczywisty i nei ma co walczyć z GMO trzeba tylko walczyć o odpowiednie oznaczenie. Prawda jest taka że nie wiemy jakie konsekwencje może mieć żywność GMO może ta dostępna teraz jest zła może wynajdą lepszą a może nie ale zakazywanie czegoś bo nie wiemy jakie może mieć to konsekwencje to jak by bać się rano otworzyć oczy bo może potwór nad nami wisieć ;)

Nie mam zamiaru tu nikogo obrażać ani namawiać do jedzenia GMO bardziej do tego żeby świadomie samemu dobierać co się je a nie odrzucać coś z powodu uprzedzenia.

Dwa lata temu będąc na wakacjach ze znajomymi to aż nie wytrzymałem i zwróciłem uwagę że nie powinni dawać dziecku, to skończyło się kłótnią.

Szczerze ci powiem że się nie dziwię też nie dał bym sobie wtrącić się w wychowanie potomstwa już nie wspomnę że na NAPAD kogoś kto twierdzi że jem trutkę można odpowiedzieć tylko wrogością. Następnym razem pomyśl może żeby spróbować od przyjaznej strony i jak ktoś nie chcę to ustąpić a nie awanturować się bo do awantury trzeba dwojga a grzeczne zaczepienie i pokazanie nie powinno wywoływać awantur.

(może przesadziłem z ilością słów "może" w tym poście boję się że może mi ich zabraknąć he he he)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie tu tylko uśmiechne... bo dwa dni moglbym wrzucac kolejne badania i artykuly... a nie chce sobie psuc humoru po warsztatach zielarskich w beskidach... tylko panu xxxsixxxx powiem ze o ile kokaina i co tam jeszcze chce zeby bylo w sprzedazy jest spoko bo nikt nie musi tego kupic o tyle jak posadzisz gmo obok mojego pola to pszczoly zapyla moje pole Twoimi pylkami (jezeli od randapu nie powyzdychaja za pare lat) i bede mial zmodyfikowany kod genetyczny w moich plonach ... a jak np mosanto przeforsuje zmiane prawa ze ich organizm, ich patent to musze placic za przywilej uprawy trutki na moim polu to przyjde na Twoje pole i powiem co o Tobie myślę;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

jak posadzisz gmo obok mojego pola to pszczoly zapyla moje pole Twoimi pylkami (jezeli od randapu nie powyzdychaja za pare lat) i bede mial zmodyfikowany kod genetyczny w moich plonach

Dobra masz mnie aż tak się nie znam nie mam pola. Wydaje mi się jednak ze musi istnieć jakiś sposób na ograniczenie rozprzestrzeniana pyłków może hodowla szklarniowa albo taka modyfikacja rośliny żeby była niekompatybilna genetycznie z innymi ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

nic dodać nic ująć ;) ale filmiki ma bardzo fajne pomimo że poruszają banalny temat ;)

GE - NI - AL - NE !!!!

Dzieki przywracasz wiare w ludzi!!!! 

Przeciez fizyka i chemia sa takie ciekawe - tam jest tye fajnych rzeczy - tyle ludzi przez wieki prowadzilo i prowadzi fascyujace badana, obliczenia ... Ale coz, latwiej sobie wytlumaczyc, ze ziemia jest plaska niz zrozumiec teorie wzglednosci  - jest mniej sexi jak sie wydaje a popatrzcie:

Dylatacja czasu

Oznacza to, że gdy ogląda się kogoś lecącego rakietą z prędkością bliską prędkości światła, to wydarzenia we wnętrzu rakiety zachodzą powoli (dla obserwatora z Ziemi) – czas płynie w jej wnętrzu wolniej. Osoba lecąca rakietą dokonałaby takich samych obserwacji patrząc na obserwatora na Ziemi. - Sposob na dluuuuuuuugi sex, nie? Do predkosci swiatla nam daleko ale chociaz w samolocie to juz pare milisekund zarobisz!!!!

NIESTETY jest to i zla waiadomosc!

Dylatacja czasu oznacza tez zmniejszenie dlugosci!! Co dla mnie szczegolnie bolesne.

"Istotą zjawiska jest stwierdzenie, że odległość mierzona z poziomu układu poruszającego się (względem układu, w którym "miarka" spoczywa) będzie inna, niż mierzona w spoczynku.

Np. PENIS o długości 1 metra obserwowany wtedy gdy koło nas przelatuje, jest dla nas krótszy, niż gdyby leżał sobie spokojnie obok.!!!!!!"

Pozdro! :-)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tym wszystkim ktorzy poszerzaja swoja wiedze korzystajac z internetu czasami wlosy sie jeza na glowie.

Tutaj nastepny przyklad w temacie i do tego niestety prawdziwy .Monsanto otrzymalo immunitet na swoje trujace produkty :facepalm: :

http://www.march-against-monsanto.com/president-obama-officially-sides-with-monsanto-signs-toothless-gmo-labeling-bill-into-law/

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tym wszystkim ktorzy poszerzaja swoja wiedze korzystajac z internetu czasami wlosy sie jeza na glowie.

Tutaj nastepny przyklad w temacie i do tego niestety prawdziwy .Monsanto otrzymalo immunitet na swoje trujace produkty :facepalm: :

http://www.march-against-monsanto.com/president-obama-officially-sides-with-monsanto-signs-toothless-gmo-labeling-bill-into-law/

Przecież sam odwołujesz się do wirtualnej polski.

Jans, a tak z innej beczki. Jak Cię boli głowa to co bierzesz?

a) Apap / aspirynę

b ) kokę

c) jarasz czystego skręta? 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...