Skocz do zawartości
Sem.

Techniki identyfikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem genialna! :D:lach:

A serio - no tak, to można powiązać choinkę z bombą atomową powiązać, hehe.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A serio - no tak, to można powiązać choinkę z bombą atomową powiązać, hehe.

Nie, nie. To dla bota jest logiczne. Nabyłaś ZWIERZĘ w jego ocenie. Będziesz więc potrzebowała karmy. Dlatego jest Ci ona wyświetlana. To coś jak to "wiśniowe" o czym pisałem wcześniej i to jest na pewno ten produkt właśnie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To dla bota jest logiczne.

Sem, ale ja sama pomyślałam w tych kategoriach i rozumiem, w jaki sposób to jest powiązane. :)

Dlatego napisałam o choince.

Choinka -> bombka -> bomba atomowa. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Choinka -> bombka -> bomba atomowa. ;)

No tak, ale raczej ciężko byłoby znaleźć takiego Partnera w Google AdSense, który zlecił mechanizmom reklamę swojego produktu, tj. bomby atomowej, co nie? ;) Już prędzej dostaniesz przy zakupie choinki na święta przez sieć dajmy na to z Allegro, takie niesamowite okazje cenowe:

- Pożyczkę Świąteczną Ci bank i tysiąc parabanków zaoferuje

- bombki to swoją drogą! :) girlandy świetlne, wszelkie choinkowe akcesoria.

A gdy kupisz duuuuzo urządzeń elektrycznych, to może by tak "obniżyć rachunki za prąd", co? :D Więc dostaniesz oferty od operatorów Enea, Tauron, itd, itp. Wszystko jest bardzo mocno powiązane. Mechanizmy są bardzo "wyuczone".

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze, że można tego wszystkiego nie dostawać. Ale trzeba mieć wtenczas płatnego maila. Premium. Wolnego od reklam. Wtedy nikt, niczego nie będzie oferował. "Za darmo" czyli darmowe serwery pocztowe, darmowy Facebook, darmowy YouTube, darmowa wyszukiwarka treści... to ceną jest prywatność. I to się już NIGDY nie zmieni.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, nie no Sem... jasne, że takiej reklamy nie dostanę. Raczej chodziło mi o sam mechanizm. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po reinstalacji systemu zmieni się identyfikator sieciowy? Jeśli nie to co trzeba zrobić żeby się zmienił? zmienić kartę sieciową (a może wyystarczy w niej zmienić adres MAC we właściwościach), płytę główną, prcesor, dysk? Albo zmiana systemu na inny np. xp na win7 albo linux?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zmienić kartę sieciową (a może wyystarczy w niej zmienić adres MAC we właściwościach), płytę główną, prcesor, dysk?

I jeszcze obudowę ;)

A tak poważnie, to już wcześniej, rozmawialiśmy o tym. Trzeba użyć innej maszyny. I nie logować się do usług, do których logujesz się ze "starej" maszyny. Prześledź uważnie ten wątek.

A czy po reinstalacji systemu zmieni się identyfikator sieciowy?

Nie. Adres fizyczny karty sieciowej (na przykład) pozostanie ten sam. Twoje przyzwyczajenia, konta, loginy, wyszukiwane frazy, pozostaną te same. Nie będziesz też reinstalował systemu po to by zacząć używać nowej tożsamości, bo i tak potrzebujesz drugiej maszyny, by na niej korzystać z tej starej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest dziś łatwo ukryć swoją tożsamość. Co więcej, dla standardowego użytkownika internetu jest to wręcz niewykonalne. Wystarczy jeden "błąd" tj. logowanie do jakiejś darmowej usługi i już cały kamuflaż przepada. I z jednej strony boimy się tego, ale z drugiej wszyscy na tym korzystamy, bo niejeden zamach terrorystyczny został udaremniony przez taki właśnie błąd. Odwieczne pytanie brzmi - czy więcej mamy z tego korzyści, czy jednak życie bez całej tej sieciowej inwigilacji byłoby lepsze, albo chociaż łatwiejsze? Pytanie czysto retoryczne.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...