Skocz do zawartości
Tedik

Najbliższa rodzina

Rekomendowane odpowiedzi

Zresztą to do niczego dobrego nie prowadzi.

A zatem czy Japończyków doprowadziło do złego?

Czasem się słyszy, że ktoś w młodości kąpał się w jednej wannie z dorosłym płci przeciwnej i skutkowało to później kompletnym brakiem pociągu do płci przeciwnej.

Słyszy się różne bzdury. Lepiej nie przykładać do nich ucha.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zakres każdej dyskusji wyznacza najbardziej otwarty z rozmówców.

Dobrze, ale pytanie jaka to ma być dyskusja. Bo jeśli tylko o fantazjach seksualnych i ich realizowaniu to ja mogę tu być najbardziej ograniczonym z dyskutujących. Jeśli nie bierzemy pod uwagę konsekwencji jakie to niesie dla dziecka - wybacz, będę krytykował.

Pewnie że ryją (pytanie: dlaczego?).

Powód pierwszy z brzegu - bo naturalne jest, że dziecko przyjmuje zachowania rodzica bezkrytycznie. Potem zderza się z normami kulturowymi i widzi, że coś jest nie halo. I nie pomyśli, że ma popierdolonych rodziców, tylko pomyśli, że samo ma nasrane w głowie.

Ale wiek akurat ma znaczenie.

Nie, nie ma znaczenia! Na poziomie nieświadomym rodzice bardzo długo (nawet w wieku dorosłym) mają szczególne miejsce w psychice dziecka. To co napisałeś ma znaczenie o tyle, że im wcześniej dziecko zacznie być wykorzystywane tym gorzej dla niego.

Lecz w przypadku miłości platonicznej chyba już tak nie jest

Jak wyobrażasz sobie seksualną relację platoniczną między rodzicem, a dzieckiem? (uczucie miłości pomiędzy rodzicami a dziećmi jest powszechne, ale nie ma ono wiele wspólnego z seksualnością, nie określił bym również tej więzi mianem "platonicznej").

Patrzyłbym na to zjawisko jako na pewien fenomen i bez oceniania go, bo każde zdanie ostateczne niesie ryzyko błędnej subiektywizacji.

A ja patrze na to zjawisko nie jak na pewien fenomen tylko jak na patologię, która w konsekwencji generuje poważne problemy w psychice dziecka. I nie boję się subiektywizacji, co więcej uważam, że nie jest zbędna, a wręcz potrzebna.

Widzisz mnie może kręcić na przykład to, że osoba bez jakiejkolwiek wiedzy medycznej robi bogu ducha winnej kobiecie przeszczep wątroby. Może się nawet uda i wszyscy będą szczęśliwi. Uważasz, że negatywny osąd takich praktyk nie niesie przypadkiem ryzyka zbędnej subiektywizacji?

Nakłada się na to wszystko kontekst kulturowy.

Kontekst kulturowy jest szalenie ważny, bo w oparciu o niego budowana jest psychika dziecka. Nie można rozważać tego rodzaju tematów w oderwaniu od niego. Albo inaczej - można, ale to tylko rozmowa o jakiejś wyidealizowanej, sztucznej rzeczywistości. Dobre na powieści fantastyczne.

A zatem czy Japończyków doprowadziło do złego?

Ryby żyją pod wodą, czy to znaczy, że my też bez uszczerbku na zdrowiu możemy żyć pod wodą?

Odyseuszu - wybacz, ale takie podejście jest nonsensowne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie z opowieści, nie z gazet, nie z telewizji ale osobiście znam jedną dziewczynę która spała ze swoim ojcem, a znam Ją dość dobrze bo się rok spotykaliśmy. Ona miała wtedy zdaje się 21 lat, a on ze 45.

Nie skończyła na kozetce u psychoanalityka, nie zapiła się na śmierć, nie nabija kotków na płoty po nocach.

Skończyła studia, wyszła za mąż, ma dziecko i całkiem sensowną pracę.

Ja osobiście nie mam ochoty się bzykać ani z matką, ani z siostrą, jedna jest za stara, druga jest wkurwiająca :list:

Ale jakbym był synem takiej Claudii Cardinale i na przykład bratem Scarlett Johansson, to kto wie, kto wie..

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zastanawiam się czym się różni relacja ojciec-córka i matka-córka? Jedno i drugie to pokrewieństwo w pierwszej linii.

No chociażby tym, że matka i córka mogą mieć tego samego partnera, mimo braku seksualnej interakcji między nimi dwiema. Hipotetycznie. ;)

Chociaż w zasadzie, gdyby ojciec zabawiał się z innym panem, po czym córka z rzeczonym panem, to seksualnej interakcji między ojcem i córką też nie będzie.

Stosunki kazirodcze są zabronione, nie ma chyba jednak zakazu posiadania tego samego kochanka/kochanki.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To co napisałeś ma znaczenie o tyle, że im wcześniej dziecko zacznie być wykorzystywane tym gorzej dla niego.

L-mdzie, dlaczego zakładasz z góry, że to "dziecko" będzie wykorzystywane przez rodzica?

A jeśli 30-letnia kobieta uwiedzie swego 50-letniego ojca, świadomie i z "premedytacją", to nadal uważasz, że to ona została wykorzystana?

Bo moim zdaniem nie.

Powód pierwszy z brzegu - bo naturalne jest, że dziecko przyjmuje zachowania rodzica bezkrytycznie.

Małe dziecko tak. W fazie nastoletniego buntu aż nazbyt krytycznie. Jako dorosła osoba - tu już bywa przeróżnie.

Zgodzę się więc z Odyseuszem, że wiek ma znaczenie, za wyjątkiem sytuacji znęcania się fizycznego, bądź psychicznego.

Ryby żyją pod wodą, czy to znaczy, że my też bez uszczerbku na zdrowiu możemy żyć pod wodą? Odyseuszu - wybacz, ale takie podejście jest nonsensowne.

Wybacz, ale nonsensowne jest porównywanie ryb i ludzi.

Jeśli już koniecznie porównywać - to raczej ryby słodkowodne i słonowodne. ;)

A, żeby było jasne, dla mnie osobiście takie relacje są nie do przyjęcia.

Ale podyskutować można. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się oczywistym, że chyba raczej nikt nie uzna takiego związku za coś normalnego i raczej nasza tolerancja nie jest w stanie tego zaakceptować. Natomiast należy wziąć pod uwagę wyjątki w których taki związek jest wynikiem uczuć i partnerzy są z tego powodu szczęśliwi - czy w takim przypadku powinni być ukarani przez wymiar sprawiedliwości?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na to patrzę od strony czysto biologicznej i jeśli rozmnażanie się w rodzinie powoduje choroby genetyczne i zniekształcenia to widocznie (Bóg, Natura, Kosmos, Potwór spaghetti, proszę wybrać zelżenie od przekonań religijnych) nie popiera takich związków. Już nie wspomnę że nawet prymitywne plemiona unikają takich związków i nie chodzi u nich o moralność ale instynkt im podpowiada że to zły pomysł. (sooory za brak przecinków :P)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ludzi tyle upodobań seksualnych, ile związków tyle różnych relacji wśród nich.

Generalnie temat tabu dla takich relacji. Znnaczy znaleźć kogoś kto się do tego przyzna w jakimś gronie - wątpliwe. Może na jakimś hard forum lub intymnie jak ktoś wyżej napisał. W sensie prawnym ten temat poruszył kiedyś prof. i polityk jednocześnie Hartman. Został praktycznie zlinczowany w mediach. To pokazuje co sądzi o tym nasze społeczeństwo. A swoją drogą kiedyś byłem świadkiem sytuacji: 16letnia dziewczyna z chłopakiem starszym od niej 4-5 lat czekali na windę razem z jej mamą. Padło jakieś zdanie wśród nich z którego zaczęli się śmiać a chwilę później chlopak zaczął całować dziewczynę a mama w tymm czasie przyglądając się cały czas uśmiechała się i .... przygryzala lekko wargę. Nie była zła na tą sytuację !!! Wtedy mnie to zszokowało. Sąsiadka fajna i ma dupiatego męża. Wyjście do fantacji lub insynuacji .... ? Jak najbardziej !

Dodam, ze sąsiadka naprawdę atrakcyjna i zadbana w przeciwieństwie do jej męża.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja gdy dorosłe dziecko wchodzi w relację seksualną z rodzicem jest patologiczna. Dla mnie potomstwo mimo, że staje się już dorosłe i posiada pełnię praw, nadal jest moim ukochanym małym dzieckiem.

Coś musi być nie tak w głowach obu osób, które pozwalają sobie na takie relacje. Takie osoby potrzebują seksuologa i psychologa.

Już łatwiej mi zrozumieć układ gdzie jest wspólny partner dziecka i rodzica. Tylko czy taka relacja nie spowoduje zazdrości, która poróżni rodzinę na całe życie?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...