Skocz do zawartości
Jans

Alkohol nie zawsze ... zly

Rekomendowane odpowiedzi

a moja mama mówiła,że alkoholik to ten, co musi

a ten co chce to pijak

ja tam chcę :-> 

i wierze mojej mamie :bananasex: 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W miedzyczasie chcialbym przypomniec moim szanownym przedmowcom , ze na temat :

Czy alkoholizm to nalog, choroba czy wybawienie ?

rozmawiamy w temacie :

https://www.cuckoldplace.pl/topic/22717-alkohol/?hl=alkohol

Tutaj zas zajmujemy sie glownie dobroczynnym wplywem alkoholu na organizm czlowieka a nie stricte alkoholizmem.

Jak wiadomo sa to dwie strony medalu ktore rozdzielamy. Nie zawsze musimy widziec diabla na dnie szklanki.

Analiza ktora przedstawilem jest tylko czescia obszernych prac naukowych na ten temat.

Nie ma powodu do watpliwosci.

Trzeba tylko trzezwo podchodzic do tematu.

Prosze wiec wypowiedzi umieszczac w odpowiednich tematach i odpowiednio kwalifkowac swoje refleksje i doswiadczenia.

Zapraszam do dalszej plodnej dyskusji na ten wazny temat.

Przepraszam Jans, ale moje wypociny tworzyłem jak Ty umieściłeś prośbę o zmianę swoich rozważań na temat alkoholizmu w innym temacie. W takim razie nie zaśmiecam Ci już tematu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam Jans, ale moje wypociny tworzyłem jak Ty umieściłeś prośbę o zmianę swoich rozważań na temat alkoholizmu w innym temacie. W takim razie nie zaśmiecam Ci już tematu.

Zapraszam rowniez do drugiego tematu rownie waznego  :)

Przy kazdym spozyciu alkoholu powinnismy pamietac o dopuszczalnej granicy w ruchu drogowym obowiazujace w Europie.

KRAJ

dopuszczalna ilość alkoholu we krwi                                                 

Portugalia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Hiszpania Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Francja Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Wielka Brytania Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,8 promila we krwi

Irlandia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Belgia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Polska Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,2 promila, czyli 0,10 mg/dm3

Niemcy Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Dania Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Włochy Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Grecja Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Szwajcaria Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Austria Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25mg/dm3

Czechy Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Słowacja Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Chorwacja  Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Rumunia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Finlandia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25 mg/dm3.

Szwecja Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,2 promila, czyli 0,10 mg/dm3

Norwegia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,2 promila, czyli 0,10 mg/dm3

Ukraina Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Łotwa Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Litwa Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Wegry Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Słowenia Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,5 promila, czyli 0,25 mg/dm3

Rosja Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi 0,0 promila

Holandia Jeżeli kierowca ma prawo jazdy poniżej 5 lat, wówczas obowiązujący go limit trzeźwości wynosi 0,2 promila. Jeśli natomiast ma on dłuższy staż za kółkiem, wówczas nie może mieć więcej niż 0,5 promila we krwi.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba także jasno podkreślić, że ze względu na wysokie ryzyko uzależnienia u młodych osób oraz niskie ryzyko chorób sercowo-naczyniowych w tym wieku, nie jest zalecane regularne spożywanie alkoholu. Natomiast jest dopuszczalne u osób starszych, ponieważ stosunek korzyści do ryzyka (pomiędzy ryzykiem uzależnienia a korzystnym wpływem na układ sercowo-naczyniowy) przeważa szalę w tę drugą stronę.

Piję jak Churchill..

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Piję jak Churchill..

Masz wiec prawo a nie obowiazek  :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans powinieneś zostać instruktorem jazdy, a może nim jesteś :) Wykaz ful wypas, ale ja tam za kółko nie wsiadam nawet po kropli alkoholu. Wolę patrzeć trzeźwo na otoczenie, które zmienia się z dużą prędkością ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac z zalaczonych wczesniej granic spozycia alkoholu w ruchu drogowym w tykich krajach jak Polska ,Francja i Wlochy istnieja duze roznice pozwalajace na prowadzenie samochodu "pod wplywem"

Tak wiec w Polsce mozemy sobie niestety pozwolic na duzo mniej . 

Nasze zwyczaje co do picia alkoholu np przy posilkach musimy tez niestety uwzglednic.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Masz wiec prawo a nie obowiazek  :lach:

Bo nie mam spraw całego Imperium na glowie

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans powinieneś zostać instruktorem jazdy, a może nim jesteś :) Wykaz ful wypas, ale ja tam

za kółko nie wsiadam nawet po kropli alkoholu.

Wolę patrzeć trzeźwo na otoczenie, które zmienia się z dużą prędkością ;)

Nie jestem i nie bylem instruktorem jazdy ale popieram takie stanowisko i go uzasadnie.

Kiedys w poprzedniej pracy dyskutowalismy z kolegami na temat wplywu najmniejszych ilosci alkoholu na refleks kierowcy.

W zwiazku z tym zarzadzilem test w naszym laboratorium elektronicznym wyposazonym w bardzo dokladne mierniki czasu.

Oczywiscie po godzinach pracy.

Najpierw zebralismy pieniadze na ufundowanie nagrody dla tego kto udowodni , ze spozycie alkoholu nie wplynelo na jego czas reakcji.

Reakcja byla mierzona uplywem czasu od uslyszenia sygnalu akustycznego lub  zobaczenia sygnalu optycznego.

Prowadzilismy dla nas protokol wynikow.

Spozycie alkoholu zaczelismy od najmniejszych spozywanych dawek , pomiedzy nimi byl test i przerwa itd w gore.

Kazdy z nas chcial osiagnac najlepszy wynik tzn. taki jaki osiagnal na trzykrotnym starcie bez alkoholu.

Chcielismy sami sie przekonac gdzie lezy prawda.

Do domow odwiozly nas nasze zony.

Powiem krotko : NIKT nie otrzymal nagrody.Wszystkie czasy reakcji byly gorsze od startu !

Oczywiscie nasze subiektywne odczucia przeczyly uzyskanym wynikom.

Wiadomo co oznacza w ruchu drogowym opozniony czas reakcji .

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że Wasze żony nie brały udziału w tym teście :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...