Skocz do zawartości
Jans

BITCOIN

Rekomendowane odpowiedzi

A ja zmieniam zdanie. Coraz mniej myślę, że to typowa bańka . 

Obecne tąpnięcie, to po prostu (tu polecę spiskową teorią dziejów :) ) delikatny sygnał elit wielkiej finansjery, które pokazują, kto tu naprawdę ma władze i kto (poprzez działania nadzorów finansowych poszczególnych Państw) może pokazać handlującym Bitcoinami miejsce w szeregu. Zapewne ktoś/gdzieś jeszcze na tym zrobił interes. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zmieniam zdanie. Coraz mniej myślę, że to typowa bańka . 

Obecne tąpnięcie, to po prostu (tu polecę spiskową teorią dziejów :) ) delikatny sygnał elit wielkiej finansjery, które pokazują, kto tu naprawdę ma władze i kto (poprzez działania nadzorów finansowych poszczególnych Państw) może pokazać handlującym Bitcoinami miejsce w szeregu. Zapewne ktoś/gdzieś jeszcze na tym zrobił interes. 

Polecam pouczające filmy na temat bitcoina (jak to urzędowy "legulator" stworzył przepisy a zaraz potem zwolnił się z urzędu i teraz doradza ;)). Oczywiście że wiele działań jest wykonywane "za zasłony" np nie pamiętam czy to był goldnam sachs czy inny wielki bank który stracił na kryzysie hipotecznym chciał powetować sobie straty więc w polsce zrobiono wałek na opcjach walutowych (we włoszech zrobiono to samo z tym że włoskie sądy anulowały te umowy a polskich sędziów można skorumpować kreytem we franku ;))dwóch analityków bankowych (z banków sprzedających kontrakty) (bo wystawcą samych kontraktów był goldman sachs) straszyło że kurs się zmieni a że w polsce management to w dużej liczbie matoły (polityczni karierowicze) to łatwo było im sprzedać kontrakt.

Teraz kilka banków publicznie ogłosiło że uniemożliwi zakupy bitcoina za pomocą kart kredytowych "bo to ryzykowna inwestycja" ale jakoś nie przeszkadza im dokonywać transakcji na rynku forex bo banki mają te biura maklerskie;))) (jeśli się mylę to mnie wyprowadźcie z błędu) takie publiczne ostrzeżenia muszą wywołać spadek cen wtedy banki odkupią bitcoiny a potem się okaże że "od teraz są już absolutnie bezpieczne" ;)) (ale przez ten czas malutcy za to zapłacą)

poniżej link opcje walutowe

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_opcji_walutowych_w_Polsce

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś skorzystał na moich przestrogach (i dzieki nim nie stracił) to dam sobie postawić piwo ;)))

Gdyby ktos tutaj nie zauwazyl problemu i nie zalozyl tematu "BITCOIN" to Twoje przestrogi byly by bezzasadne.

Szczegolnie polecam przeczytac moj wstep do tematu zanim zostana wyciagniete chetne rece po kufle piwa .

A z racji moich przestrog w innych tematach to powinienem chyba juz otrzymac nie jedno piwo a caly browar.

Mowie to tylko po to zeby uwzgledniac nie tylko tylko tych "przestrzegajacych" czyli namawiajacych do kupna bitcoinow ale i pozostalych.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak jak Sem i kilku innych

Jebnie jak Amber Gold , a naiwni beda szukac pomocy u aktualnie rzadzacych i glosowac na tych, co obiecaja im kupe gowna w sreberku zawiniete 

Dla mnie Bitcoin = waluta dla naiwnych 

Moze i staroswiecki jestem, ale potwierdze slowa dziadka :

Chces i masz co iinwestowac, to kupuj ziemie i zloto 

Kolejnosc zalezy od zasobow i woli inwestujacego 

Nawet dolar, frank, czy jen , nie beda tak pewna i stabilna inwestycja 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chces i masz co iinwestowac, to kupuj ziemnie i zloto

A moze jednak ... srebro ?

Dziś za uncję srebra płacimy ok. 18 USD, czyli prawie trzykrotnie więcej niż jeszcze 6 lat temu.

W przypadku złota taki wzrost nigdy nie miał miejsca.

Cena srebra wciąż jest kilkadziesiąt razy mniejsza niż żółtego kruszcu, ale to może być również dobra wiadomość.

– Niższa cena za uncję srebra, do tego utrzymująca się od paru lat na równym poziomie, to dobra prognoza na inwestycję

Warto tez przypomniec sobie dawne powiedzenie o "rodzinnych srebrach" a nie o rodzinnych zlotach nie mowiac juz o rodzinnych bitcoinach.

Latwiej chyba uzbierac worek srebra niz worek zlota i pozniej zakopac je gleboko do czasu ?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A moze jednak ... srebro ?

Dziś za uncję srebra płacimy ok. 18 USD, czyli prawie trzykrotnie więcej niż jeszcze 6 lat temu.

W przypadku złota taki wzrost nigdy nie miał miejsca.

Cena srebra wciąż jest kilkadziesiąt razy mniejsza niż żółtego kruszcu, ale to może być również dobra wiadomość.

– Niższa cena za uncję srebra, do tego utrzymująca się od paru lat na równym poziomie, to dobra prognoza na inwestycję

Warto tez przypomniec sobie dawne powiedzenie o "rodzinnych srebrach" a nie o rodzinnych zlotach nie mowiac juz o rodzinnych bitcoinach.

Latwiej chyba uzbierac worek srebra niz worek zlota i pozniej zakopac je gleboko do czasu ?

Moze byc to ciekawa inwestycja dlugoterminowa.

Ja ostatnio stwierdzilem ze moze lepiej byloby mi inwestowac w akcje dlugoterminowo z kont IKE i IKZE i poprostu oszczedzac na podatkach od zyskow. Jedno i drugie maja wady i zalety ale oba razem to dobre dzialo jest. Nie przytocze tu niestety linkow ale zainteresowani znajda informacje o tym.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szczegolnie polecam przeczytac moj wstep do tematu zanim zostana wyciagniete chetne rece po kufle piwa .

Piwo dla Jansa, szybciutko! :)

Być może to przedwczesne browary dla bitcoino- sceptyków i przeciwników. Może po tej straszliwej korekcie się odbić. Nie wiedzieć czemu, ale ja już nie wierzę w cenę 54 - 57 tysięcy złotych za 1 BTC. I myślę, że pieniądz (i tu mam na myśli ten prawdziwy pieniądz) górą. Decyzje, decyzje, decyzje. Bitcoina pogrążyły decyzje. Wszyscy wiemy jakie. O zakazie anonimowego handlu. Decyzje o regulacjach bitcoina. Decyzje w Japonii. Decyzje w Korei Południowej. Działania cwaniaków z Wall Street, którzy mogą sobie grać na osłabienie bitcoina, ponieważ dostali do ręki stosowne narzędzia.

Za pomocą pieniądza.

To pieniądz stoi za tymi wszystkimi decyzjami. Pieniądz, który się "mości" w fotelu króla i mówi, to ja Wam teraz kurwa pokażę do czego jestem zdolny. Mniej więcej tak, jak to napisał Grey79.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak jak Sem i kilku innych

Jebnie jak Amber Gold , a naiwni beda szukac pomocy u aktualnie rzadzacych i glosowac na tych, co obiecaja im kupe gowna w sreberku zawiniete 

Dla mnie Bitcoin = waluta dla naiwnych 

Moze i staroswiecki jestem, ale potwierdze slowa dziadka :

Chces i masz co iinwestowac, to kupuj ziemie i zloto 

Kolejnosc zalezy od zasobow i woli inwestujacego 

Nawet dolar, frank, czy jen , nie beda tak pewna i stabilna inwestycja 

Bzdury totalne.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury totalne.

Dziękuje , za aż tak cenna lekcje ekonomi , potwierdzonej własnym doświadczeniem życiowym

A skoro tak , to licze na to , ze podzielisz się z nami swoja wiedza obszerniej , zamiast zdawkowych dwóch słów w poście ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Okazuje się, że obecnie hakerzy nie tylko chcą wykradac dane z naszych komputerów. Ale również wykradać ich moc obliczeniowa. Tworzą w tym celu specjalne oprogramowanie (tzw. malware). Umieszczaja je rowniez w kodzie zainfekowanych stron internetowych (na które bez spostrzeżenia wlamali sie) lub na stronach, które sami stworzyli oferując na nich cracki i inne przynęty.

Ponizszy artykul informuje, ze podobno wykryto ruch w internecie z rzadowych ośrodków badawczych w Rosji skąd wysyłano pakiety danych autoryzujacych transakcje bitcoin (czyli ktoś zainstalował tam tzw. koparki bitcoin na państwowych komputerach). Podejrzenie padło, że takowy malware jest zainstalowany na części komputerów.

Okazało się jednak, że część rosyjskich naukowców pracujacych w osrodku badawczym samodzielnie próbowała podłączyć do internetu nawet super komputer o gigantycznej mocy obliczeniowej (12 miejsce w gronie najszybszych superkomputerów swiata), by zarabiać na potwierdzaniu transakcji bitcoin.

Artykuł dodaje ciekawostkę, że pewien biznesmen rosyjski Alexey Kolesnik kupił dwie lokalne elektrownie. Tylko po to, aby zasilać z nich komputery służące do zatwierdzania transakcji bitcoin. Kopanie bitcoinow jest popularne w Rosji z powodu niskich cen energii elektrycznej.

Caly artykuł z którego podałem informacje znajduje się poniżej.

Two days ago when infosec bods claimed to have uncovered what's believed to be the first case of a SCADA network (a water utility) infected with cryptocurrency-mining malware, a batch of journalists accused other authors of making fear-mongering headlines, taunting that the next headline could be about cryptocurrency-miner detected in a nuclear plant.

It seems that now they have to run a story themselves with such headlines on their website because Russian Interfax News Agency yesterday reported that several scientists at Russia's top nuclear research facility had been arrested for mining cryptocurrency with "office computing resources."

The suspects work as engineers at the Russian Federation Nuclear Center facility—also known as the All-Russian Research Institute of Experimental Physics—which works on developing nuclear weapons.

The center is located in Sarov, Sarov is still a restricted area with high security. It is also the birthplace of the Soviet Union's first nuclear bomb.

In 2011, the Russian Federation Nuclear Center switched on a new supercomputer with a capacity of 1 petaflop, making it the twelfth most powerful in the world at the time.

According to Russian media reports, the engineers had tried to use one of Russia's most powerful supercomputers housed in the Federal Nuclear Center to mine Bitcoins.

The suspects were caught red-handed while attempting to connect the lab's supercomputer to the internet, which was supposed to be offline to ensure security, the nuclear center's security department was alerted.

Once caught, the engineers were handed over to the Federal Security Service (FSB).

"There has been an unsanctioned attempt to use computer facilities for private purposes including so-called mining," Tatyana Zalesskaya, head of the Institute's press service, told Interfax news agency.

"Their activities were stopped in time. The bungling miners have been detained by the competent authorities. As far as I know, a criminal case has been opened regarding them," Zalesskaya added, without revealing the exact number of employees detained.

The Federal Security Service (FSB) has yet to issue a statement on the arrests and criminal charges.

Cryptocurrency has gained tremendous popularity over the past year. Mining a single Bitcoin is not an ice cakewalk, as it requires an enormous amount of computational power and huge amounts of energy.

According to media reports, Russia is becoming a hotbed of cryptocurrency mining due to its low-cost energy reserves. One Russian businessman, Alexey Kolesnik, reportedly also bought two power stations exclusively to generate electricity for Bitcoin-mining data centers.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...