Skocz do zawartości
Jans

BITCOIN

Rekomendowane odpowiedzi

Wymiękłęm :)

Myślałem, że Bitcoin to wiedza tajemna znana tylko nielicznym, a tutaj proszę na tak szacownym forum - sporo osób o nim słyszało, a co niektórzy nawet kopią :)

A tak na marginesie, to Bitkom teraz najbardziej zagrażają nie giełdy, czy nawet posunięcia poszczególnych państw, ale niewydolność sieci. Więc niedługo straty mogą być znacznie większe niż na Bitcurexie, MTgox (czy jak im tam było) i Chińskich giełdach razem do kupy wziętych :)

Trochę się nad Wami chociaż wirtualnie poznęcam ;P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się nad Wami chociaż wirtualnie poznęcam ;P

Zamiast znecania sie nad NAMI ? (czyzbys sie wykluczal ?)  proponuje zejsc laskawie z oblokow i zawitac do nas z pozytecznymi informacjami :)  ZKF Komputer wita   :comp:

E-waluta jest tylko czescia projektu i chwilowe zawirowania na rynku nie maja nic do rzeczy.

Wkrotce napisze wiecej.

Pozdrawiam

Jans

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wykluczał ?! w życiu :) z takiego fajnego towarzystwa ? :)

W obłokach też nie bujam.

Po prostu chciałem zauważyć, że nawet przy braku wpływu negatywnych czynników Bitusiowi grozi katastrofa. Krąg użytkowników poszerza się bardzo szybko, a możliwości sieci - nie. Już teraz kilkadziesiąt tysięcy (chyba nawet kilkaset) transakcji czeka na potwierdzenie a sieć nie jest w stanie tego przetworzyć. Jeśli transakcje przestaną się potwierdzać, to jaki to będzie miało wpływ na dalsze losy Bitusia i na pieniądze jego użytkowników ?.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli transakcje przestaną się potwierdzać, to jaki to będzie miało wpływ na dalsze losy Bitusia i na pieniądze jego użytkowników ?.

Mozesz przeciez zawsze korzystac z papierowych pieniedzy albo kruszcow jesli uwazasz je za pewniejsze.

A Bitcoin nie jest jedyna e-waluta i radze spojrzec zainteresowanie ta waluta przez HSBC

https://paxful.com/buy-bitcoin/hsbc-cash-deposit

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz na mysli Bitcoin i Blockchain ?

http://www.mycryptoworld.org/to portal nowej waluty

Nie udzieliles odpowiedzi, nie wiem o jakiej walucie mowisz.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili :

W czwartek wieczorem 2 marca 2017  jeden bitcoin kosztował 1268 dolarów,

podczas gdy za uncję złota trzeba było zapłacić "zaledwie"          1233 dolarów.

Oznacza to, że po raz pierwszy w historii e-waluta była warta więcej niż złoto.

attachicon.gifBTC1.jpg

Jestem bardzo sceptyczny wobec tej waluty i jej wartości. Może nie jest to kolejna cebulka tulipana niemniej jednak nie potrafię traktować jej jako stabilnego i pełnoprawnego elementu rynku finansowego. Chyba jestem konserwatywnym finansistą :rolleyes:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo sceptyczny wobec tej waluty i jej wartości. Może nie jest to kolejna cebulka tulipana niemniej jednak nie potrafię traktować jej jako stabilnego i pełnoprawnego elementu rynku finansowego. Chyba jestem konserwatywnym finansistą :rolleyes:

Masz racje ! BITCOIN nie jest jeszcze stabilny i pelnoprawny .

Ale czy inne waluty takie sa ? Czy jest to Euro, Dolar czy PLN ?

Jedno jednak te waluty odroznia.

BITCOIN i Blockchain sa w ofensywie i sa niezalezne od politykow i innych "drukarzy walut".

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...