Skocz do zawartości
Jans

Cellulit

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Sailor&Lula pisze:

Nikt z nas nie pije wody demineralizowanej, mam nadzieję.

Nie kupuję wody w butelkach od kilku lat. Wyjątkiem są wyjazdy. Mam w domu dzbanek z filtrem i piję przefiltrowaną kranówę.

I wiesz kochana. Nie znam dużo osób, które jak Ty piją muszynianki, kryniczanki, tylko raczej zwykłe żywce i cisowianki.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Dragonfly pisze:

@Jan, ja tak uwielbiam mężczyzn onieśmielać, peszyć.

Taka moja natura psychicznej sadystki.

Sorry Ważka, ale tym cellulicikiem mnie nie speszysz. Trzeba więcej na startego wilka

• Lubię 1
  • Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jan pisze:

Prawda jest też taka, że jak kobieta ma zbyt idealną figurę, to może faceta wpędzić w kompleksy, więc wiedzcie, że niedoskonałości są naturalne i czynią Was bliższymi

A, niech wpędza!

Niektóre kobiety nie muszą wkładać wielkiego wysiłku w to, by wyglądać "zbyt idealnie". Inne ten wysiłek wkładają, by poczuć się lepiej. Inne zaś czują się dobrze ze sobą z owymi "niedoskonałościami". 

Osobiście mam wrażenie, że prędzej onieśmielam i "oddalam" od siebie mężczyzn wcale nie figurą, ale charakterem i pewnością siebie; pozornie niezbieżnymi z moimi seksualnymi preferencjami.

3 minuty temu, Jan pisze:

Sorry Ważka, ale tym cellulicikiem mnie nie speszysz. Trzeba więcej na startego wilka

Uwierz mi, że @Dragonfly zdecydowanie potrafi więcej... :P

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dragonfly pisze:

To raczej nie jest dobra rada. Picie samej wody w takich ilościach i przy wzmożonym wysiłku fizycznym zwiększa wypłukiwanie elektrolitow.

A jednak mam rację - potrzebną ilość wody oblicza się w odniesieniu do wieku, wzrostu, płci, aktywności fizycznej i strefy klimatycznej. Dla Luli 3l to dobra norma. Dla Ciebie byłoby za dużo - jesteś znacznie mniejsza i ciut starsza. 

Ja powinnam wypijać przy swoich parametrach 3-3,5l. Elektrolity wypłukują się dopiero po drastycznym przekroczeniu normy danego organizmu. 

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, może? pisze:

A jednak mam rację - potrzebną ilość wody oblicza się w odniesieniu do wieku, wzrostu, płci, aktywności fizycznej i strefy klimatycznej. Dla Luli 3l to dobra norma. Dla Ciebie byłoby za dużo - jesteś znacznie mniejsza i ciut starsza. 

Ja powinnam wypijać przy swoich parametrach 3-3,5l. Elektrolity wypłukują się dopiero po drastycznym przekroczeniu normy danego organizmu. 

Jak zwykle - nie warto iść w skrajności. Warto zaś obserwować siebie.

Ja przestaję pić, jak sikam na przezroczysto i nader często (no chyba, że jestem wysoooooko w górach; wtedy z przezroczystych siuśków jestem dumna, bo wysoko w górach należy wyjątkowo dużo pić i oznacza to, iż chociaż pod względem nawodnienia zrobiłam dużo dla prawidłowej aklimatyzacji).

Ciemniejszy niż zwykle mocz jest dla mnie oznaką, że zdecydowanie potrzebuję wody; choć zwykle wcześniej głowa by mnie już bolała. Regularne przyjmowanie płynów wiąże się z moim dobrym samopoczuciem; tak samo zresztą, jak regularne posiłki i dobry sen. Ot, podstawy dobrostanu ;).

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. @może? . Rozumiem do czego zmierzasz.

Nadal jestem zdania, że na wyrost rekomenduje się to picie samej wody litrami.

Pracuję fizycznie po 8 h i więcej + treningi. Piłam wody tyle ile przy moim wieku oraz aktywności fizycznej mi zalecano  (2 - 2,5 l wody na dobę) ... i zaczęłam mieć problemy z sercem. A cellulit też wcale nie zmalał.

Przestałam wlewać w siebie tyle samej wody. Zastąpiłam jej większą część innymi płynami i czuję się o wiele lepiej. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Dragonfly pisze:

Ok. @może? . Rozumiem do czego zmierzasz.

A ja mam wątpliwości, czy się rozumiemy. Co chcesz przez co powyższe powiedzieć? Do czego zmierzam Twoim zdaniem?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego, że organizm powinien być odpowiednio nawodniony i że woda wypłukuje toksyny co pomaga w zwalczaniu cellulitu. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Dragonfly pisze:

Nadal jestem zdania, że na wyrost rekomenduje się to picie samej wody litrami.

Mi się wydaje, że za tym w jakiejś mierze stoi po prostu interes firm produkujących wodę butelkowaną, filtry do wody itp.

Inna kwestia, iż znam sporo osób, którzy piją bardzo mało płynów poza słodzonymi napojami gazowanymi i jakimś dziwnym trafem łykają tabletki na ból głowy na potęgę. Toteż jak najbardziej, uświadamianie ludzi co do istoty nawodnienia organizmu jest ważne, bo niektórzy nadal nic o tym nie wiedzą (albo nie chcą wiedzieć).

Picie zielonej herbaty, czystka czy innych naparów ziołowych / owocowych też wliczam w swoje nawodnienie; kawy już nie.

A detoksykację organizmu zostawmy wątrobie i nerkom ;).

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, choć nie jest to remedium absolutne, bo przyczyn powstawania cellulitu jest więcej niż tylko niedobór wody.

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...