Skocz do zawartości
Jans

Cellulit

Rekomendowane odpowiedzi

Racja, Wiki. :)

Ale też inna budowa skóry u obu płci powoduje, że nawet panowie z dużymi zaburzeniami hormonalnymi prawdziwego cellulitu nie mają, chociaż wygląd skóry może znacząco odbiegać od normy i nieco cellulit przypominać.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak,  nie pisałam o tym, bo to  już stało wyżej, w Twoim poście. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wnikajac szerzej w przyczyny powstania Cellulitu czas sie tym zjawiskiem praktycznie zajac

A wnikając w przyczyny, u konkretnej pacjentki, można dobrać odpowiednią metodę leczenia.

Bo warto dodać, że istnieją 3 odmiany cellulitu - obrzękowy, tłuszczowy i wodny.

Niewątpliwie ruch nie zaszkodzi żadnej z pań, oczywiście indywidualnie dobrany do konkretnej kobiety.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kiedyś odprowadzałem dzieci do przedszkola i była tam też jedna znajoma mamusia, która lubiła się w lato ubierać, powiedzmy luźno (ale nie frywolnie), a że nogi miała zgrabne, to je często pokazywała. Fakt - miała cellulit, ale przy całej reszcie było to nawet podniecające, właśnie dlatego, że nie była idealna, taka MILF  :->

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Synomim piękna: "Kobieta w tańcu, koń pełnej krwi w galopie i fregata pod pełnymi żaglami"

Ja cellulitu u kobiet nie dostrzegam, podobnie jak innych niedoskonałości.

Patrzę na kobietę jako synonim piękna i się zachwycam.

Patrzę przez różnowe okulary, do tego budzą się hormony a to dopiero początek ...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja walczę z tym draństwem endermologią. Pierwszy zabieg jest miły, drugi i trzeci boli jak cholera, po czwartym znów jest fajnie. Drogie to, około 80 zł jeden zabieg. Trzeba wziąć minimum dziesięć, a ja jadę później z rozpędu i dla przyjemności więcej, do trzydziestu. Na początku są też straszne siniaki, ale później ciało się przyzwyczaja i nie ma śladów.

Skłonność do cellulitu mam, nie znoszę go i niestety mój wymagający mąż widzi, kiedy ta piękna i kobieca cecha mi powraca. Serie zabiegów robię raz w roku, w tym samym sprawdzonym gabinecie, który strzela mi w cipkę laserem.

Ani dieta, ani ruch, ani tym bardziej krem nie pomogą na cellulit. Jestem weganką, ćwiczę pod okiem trenera trzy razy w tygodniu, smaruję się czym tylko. Cellulit wraca. Tylko masaż go likwiduje. Myślę, że byłoby z nim gorzej, gdybym jadła byle co i w ogóle nie ćwiczyła.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ani dieta, ani ruch, ani tym bardziej krem nie pomogą na cellulit. Jestem weganką, ćwiczę pod okiem trenera trzy razy w tygodniu, smaruję się czym tylko. Cellulit wraca. Tylko masaż go likwiduje. Myślę, że byłoby z nim gorzej, gdybym jadła byle co i w ogóle nie ćwiczyła.

A jak jest z sauna ? Podobno jednym kobietom pomaga a drugim nie. Co do zasady to zarowno endermologia jak i sauna prowadza do polepszenia krazenia oraz usuwania toksyn z organizmu.

W przypadku cellulitu panie chetnie korzystaja z sauny parowej oraz infrarot (sauna na podczerwien).

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zarowno endermologia jak i sauna prowadza do polepszenia krazenia oraz usuwania toksyn z organizmu

Człowiek nie jest przystosowany do trawienia toksyn. Gdyby ktoś je miał w swoim organiźmie po prostu by zmarł.

Smaczny cytat z Wikipedii, hasło "Toxin", podrozdział "Misuse of the term": "In the context of quackery and alternative medicine, the term "toxin" is used to refer to any substance alleged to cause ill health. This could range from trace amounts of potentially dangerous pesticides, to supposedly harmful substances produced in the body by intestinal fermentation (auto-intoxication), to food ingredients such as table sugar, monosodium glutamate (MSG), and aspartame."

Swoją drogą uwielbiam słowo quackery zestawione w jednym rzędzie z medycyną alternatywną. Tłumacząc je na polski, najbliżej mu do oszołomstwa połączonego z szarlatanerią.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

gdyż nikt nie jest doskonały

wypraszam sobie :zabawne: 

• Lubię 1
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jakie jeszcze inne skuteczne sposoby maja panie i czy je stosuja ?

Wraz z hormonami wpierdalanymi od wczesnych lat młodości w pakiecie dostałam i ten efekt uboczny. 

Mój sposób to rolki. Jakieś dwie godziny i więcej każdorazowo, często po kilkanaście kilometrów. 

Acz teraz mnie z tą sauną zaintrygowałeś. I się zastanawiam co bardziej pomogło. Jedno i drugie było przynajmniej dwa razy w tygodniu.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...