Skocz do zawartości
Jans

Poczatek dnia

Rekomendowane odpowiedzi

Jansie, popraw mnie, jeśli się mylę - o ile mi wiadomo, to kwas askorbinowy, to właśnie witamina C. ;) O ile mi również wiadomo - są produkty żywieniowe, które zawierają znacznie więcej wit. C niż cytryna, np. natka pietruszki zawiera jej ponad trzykrotnie więcej.

Oczywiscie masz racje .Mozesz wiec rano palaszowac pietruszke. A jest jeszcze wiecej roslin zawierajacych witamine C ,

Masz duzy wybor.

Cytryna wraz z soda doskonale wybiela tytoniowy nalot na zebach. I oba doskonale niszczą szkliwo, no tu już przez słomkę się nie da. ;)

Jaki wniosek ? Moze jednak nie palic ? i zostawic szkliwo w spokoju ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

L-md, napar z pokrzywy i herbaty z guaraną powinny pomóc. Ponadto wypijanie dużej ilości wody, przy minimalizacji płynów odwadniających (jak np. kawa).

Dzięki Zou za konkret ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powtarzaj prosze w kolko tego samego .Odpowiedz uzyskales i nie zapominaj w jakim jestes temacie.

Sorry, Jansie, ale to nie było miłe.

Dla L-mda to istotne zagadnienie, skoro o nie pyta.

Odpowiedzi nie uzyskał, bo leki to nie jest odpowiedź na jego pytanie.

Jeśli nie wiesz Jansie jak pomóc, to po prostu napisz. Nikt nie jest alfą i omegą.

A kwestia podniesienia ciśnienia jest dosyć istotna - z punktu widzenia "początku dnia".

Ciebie nikt nie ruga za wykład o cytrynie, choć temat nie ma tytułu: "Cudowny wpływ cytryny na wszystko". ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

L-md, napar z pokrzywy i herbaty z guaraną powinny pomóc. Ponadto wypijanie dużej ilości wody, przy minimalizacji płynów odwadniających (jak np. kawa). Dobrze działa naprzemienny prysznic.

I to wszystko na poczatek dnia dla wszystkich ??? Dziwne co najmniej !

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I to wszystko na poczatek dnia dla wszystkich ??? Dziwne co najmniej !

Podobnie jak dziwne, że cytryna dla wszystkich na początek dnia. ;)

A jakbyś się wczytał w to, co napisałam, to wiedziałbyś, że pokrzywa lub guarana na początek dnia. Nie dla wszystkich, a dla tych, którzy muszą podnieść ciśnienie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak jest.Warto sobie zdawac z tego sprawe.

Ja słyszałem z kolei również teorię że 2-3 kawy dziennie mogą korzystnie wpłynąć na organizm. Parzona czarna kawa. Bez mleka. Z mlekiem podobno bardzo obciąża wątrobę ;)

Sam pije rano zwłaszcza jeżeli wstaje bardzo wcześnie a niekiedy muszę wstać przed 5. Popołudniową porą wolę yerba mate. Jakoś tak lżej po obiedzie...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 24 Stycznia 2017 - 17:07, napisał(a): Dokladnie tak jest.Warto sobie zdawac z tego sprawe.

Ja słyszałem z kolei również teorię że 2-3 kawy dziennie mogą korzystnie wpłynąć na organizm. Parzona czarna kawa. Bez mleka. Z mlekiem podobno bardzo obciąża wątrobę ;)

Moim zdaniem kawa moze korzystnie wplywac na organizm.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z mlekiem podobno bardzo obciąża wątrobę ;)

Jans pytanie do Ciebie bo jednak kawa na dzień dobry to chleb powszedni dla wielu osób. Zatem z mlekiem czy bez mleka? Co jest zdrowsze? Jak czytam to co piszesz na forum, to wiedzę masz szeroką w tym zakresie.

A i prośba - pomijamy to, że jednak woda z cytryną jest najlepsza. Jeśli już kawa to jaka?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A i prośba - pomijamy to, że jednak woda z cytryną jest najlepsza. Jeśli już kawa to jaka?

Bardzo duzo kawy pija Wlosi , nawet po 3-5 malutkich filizanek dziennie tzw Crema. Nie jest to kawa "zalewana" na polski sposob tylko Espresso. Wlosi nie cierpia z tego tytulu na jakies specjalne dolegliwosci.

A wiec moze warto ich nasladowac.

Ja sam pije kawe Espresso z automatu i ze smietanka tzw Capuccino .

Smakuje i lekarze nie zabraniaja pomimo ze pytalem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ach, oczywiście! Zupełnie zapomniałam!

Yerba mate również podnosi ciśnienie.

Nie można tylko przesadzić, ze względu na właściwości moczopędne.

No ale w sumie kawa również takowe ma. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...