Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Mieszkanie razem z kochankiem żony

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.02.2022 o 00:08, Wichura pisze:

Ale dlaczego inaczej? I Zarówno poliamoria jak i ZK bardzo mocno się tym społecznym normom i oczekiwaniom wymykają :) 

W tym miejscu doszło do nieporozumienia. Z wypowiedzi HotKociaków wynikało, że omawiają poliamorię zinstytucjonalizowaną. I do takiej się odnosiłam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, michałanioł pisze:

...Viola, jestem w głębokim szoku po Twojej wypowiedzi???

Mam bogatą wyobraźnię ??

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.01.2017 o 13:11, Cuckoldplace pisze:

Mieszkanie razem z kochankiem żony. Co o tym myślicie? Czy odnaleźlibyście się w takiej relacji?

Musiałbym posiadać ogromny dom, w którym miałbym gdzie znikać na pewien czas. W przeciwnym razie byłoby to zbyt męczące w codziennym życiu. 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałabym mieszkać razem z mężem i kochankiem.

To ja chcę sobie wybierać kiedy mam ochotę spędzać czas ze @skrzatem, a kiedy z przyjacielem. Przy wspólnym zamieszkaniu raczej nie miałabym na to większego wpływu. Wolę, gdy te dwa światy są równolegle, ale odrębne.  

W dniu 11.02.2022 o 07:45, HotKociaki pisze:

w poliamorii nie ma podziału że jest Rogacz, Hotka czy Kochanek. Nie ma stygmatów. 

Może się czepiam, ale podział na Hotkę, Rogacza, Kochanka to żadne stygmatyzowanie. Ot, albo odgórne ustalenie roli w związku, albo klimatyczne nazewnictwo - takie z pieprzykiem.

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, odyseusz pisze:

Musiałbym posiadać ogromny dom, w którym miałbym gdzie znikać na pewien czas. W przeciwnym razie byłoby to zbyt męczące w codziennym życiu. 

W pełni się z Tobą zgadzam. Być może na początku była by to dla mnie/nas ekscytująca sytuacja, jednak wiem, że po pewnym czasie zaczęło by mi to przeszkadzać a nawet drażnić mnie. Kiedy wyjeżdżamy w trójkę na weekendy jest ok ale jeśli trwało by to dłużej to nie czuła bym się z tym komfortowo i nie chodzi tu w żadnym razie o łóżko. Mam z psiną poukładany świat, którego nie chcę zaburzać bo i po co. Nie neguję takich sytuacji ale to nie dla mnie.  LA

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze na podstawie obserwacji z różnorakich grup "poli", że w Polsce dużo popularniejszym układem jest kobieta i dwóch mężczyzn niż odwrotnie. Myślę, że wynika to z większej terytorialności kobiet (temat rzeka) A jednocześnie większej umiejętności dogadania się dwóch facetów będących z jedną partnerką niż dwóch kobiet żyjących z jednym mężczyzną. Przypadek takiej relacji obserwuję zresztą ostatnio u jednej "nieklimatycznej" znajomej ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

...Wichura, w punkt - kobiety są zdecydowanie bardziej ,, terytorialne '' i to one zawsze ( prawie '' wybierają; facet z facetem się zawsze ( prawie ) dogada ???

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z głosem w sprawie terytorialności kobiet. Rozumiem, że mówimy tu o terytorialności w kontekście relacji damsko-męskich. Moje osobiste spostrzeżenia nie potwierdzają większej terytorialności kobiet. Przykłady: koleżanka, która obawia się, że jak włoży obcisłą sukienkę to mąż będzie niezadowolony; kolega, który odmawia pójścia do sauny z partnerką bo ktoś tam na nią popatrzy. Sytuacji odwrotnych tego typu nie znam. 

• Wow! 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...