Skocz do zawartości
Tedik

Książki tematyczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam takie pytanie odnośnie wiedzy na temat swojego partnera lub partnerki. Czy ktoś z was czytał kiedyś jakąś książkę instruktażową, jakiś poradnik odnośnie całowania, seksu oralnego analnego lub jakiegokolwiek innego? coś z czego czerpał inspiracje, wiedzę, pomysły? Sam się zastanawiałem nad zakupieniem tego typu książki na początek być może odnośnie całowania - tak dla sprawdzenia swojej wiedzy, umiejętności i techniki. Nie to, że nie potrafię całować bo przecież potrafię - tak mi się przynajmniej wydaje i chciałbym to porównać do wiedzy teoretycznej. Pewnie zostanę nieco skarcony odpowiedziami " książki Ci nic nie dadzą, najważniejsze jest doświadczenie i praktyka. No tak ale mając jedną partnerkę i będąc jej wiernym nie sprawdzę jak całuje inna kobieta i żeby zapytać jak mi idzie.
Kusi mnie żeby coś takiego kupić i poczytać zwłaszcza, że jestem młody i mam świadomość, że moje umiejętności mogą być kiepskie. Może głupio porównam lecz to pierwsze co przychodzi mi na myśl, mi jako "majsterkowiczowi" często w domu zmagam sie z różnymi awariami czy to elektroniki, hydrauliki, z samochodem i różnymi urządzeniami. Człowiek nie zna się na wszystkim lecz po przeczytaniu krótkiego poradnika na temat wymiany jakiegoś elektronicznego elementu w zepsutym TV wiem jak to zrobić, lub gdy nie wiedziałem jak zabrać się za wymianę filtru paliwa - po przeczytaniu potrafiłbym to powtórzyć i zrobić dobrze. Powiecie; lepiej oddaj do fachowca - tak ja wy oddajcie swoje kobiety w ręce fachowców  :doggystyle:  ale jestem typem człowieka który chce to zrobić dobrze i w dodatku sam :D

Zapraszam do dyskusji! :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I myślisz, że książka da Ci wiedzę jak najlepiej całować?

Przecież kobiety są inne, lubią różnie się całować, pieprzyć, jedne lubią delikatnych kochanków, inne brutalnych macho. ;)

Nie ma uniwersalnej "instrukcji obsługi kobiety". ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma uniwersalnej "instrukcji obsługi kobiety". ;)

hmm............a do poszczególnych modeli??

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba opracować własną. :P

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouza - jestem tutaj chwilkę a widzę, że jesteś aktywnym uczestnikiem dyskusji - podoba mi się to i czekałem na Twoje zdanie na ten temat.

Wracając do tematu - nie szukam instrukcji kobiety, szukam poradnika dla siebie co mogę w SOBIE zmienić

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

szukam poradnika dla siebie co mogę w SOBIE zmienić

Tego poradnika szukaj w swojej partnerce. :)

I czy w ogóle jest potrzeba, by coś zmieniać.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniać? zmieniać może nie lecz ulepszać! :D człowiek uczy się całe życie. Może dlatego młodych facetów ciągnei do starszych kobiet bo od nich chcą poznać coś nowego? a ja chciałbym się udoskonalać nie tylko w doświadczenie ale również w wiedzę 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tedik daj spokoj. Takich pytań można by się spodziewać z ust nastolatka. Jak Zouza napisała każdej będzie odpowiadało coś innego. Nie o to przecież chodzi żeby być maszynką, która (mając wgraną do pamięci odpowiednią ilość instrukcji) będzie realizowała jedną procedurę za drugą żeby zadowolić tę panią, która "Cię wtedy będzie używała". Ciesz się bliskością z drugą osobą i poznawaj ją powoli a uwierz mi że będzie bardziej Ci smakowała . Ty też wypadniesz wtedy lepiej.

Wydaje mi się że lepiej razem się uczyć na sobie niż każdy osobno w swoim pokoju.

Pewnego rodzaju nieporadność też może być słodka w początkowej fazie znajomości.

ale jestem typem człowieka który chce to zrobić dobrze i w dodatku sam :D

A że się zapytam. Masturbacji nauczyłeś się z poradników czy ręką sama wiedziała jak poruszać się po fiucie?

No widzisz. Z resztą będzie podobnie. Zaufaj swojemu instynktowi :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniać może nie lecz ulepszać!

Przecież ulepszanie jest wprowadzeniem jakichś zmian.

a ja chciałbym się udoskonalać nie tylko w doświadczenie ale również w wiedzę

No brawo!

Zacznij od doskonałej znajomości anatomii kobiety, przebiegu cyklu.

Możesz poczytać też o pozycjach seksualnych.

Ale to by było na tyle.

NIKT nie da Ci uniwersalnej recepty na całowanie.

Przejrzyj forum, zobaczysz jak odmienne poglądy i upodobania mają kobiety. To kopalnia wiedzy, teoria, ale poparta praktyką. :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczysz jak odmienne poglądy i upodobania mają kobiety

I ile byś książek czy instrukcji nie przeczytał to i tak nie zrozumiesz o co kobietom chodzi [emoji2]

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...