Skocz do zawartości
Tedik

Pończochy - Kiedy, gdzie, dla kogo?

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście nie dostrzegam w pończochach niczego magicznego, niezwykłego, ani tym bardziej kontrowersyjnego. W kontekście ozdoby również jest różnie bo jedną kobietę będą zdobiły inna będzie zdobiła je. Kto co lubi. Ale jeśli kobieta (lub facet) lubi je nosić na co dzień, to nie widzę w tym nic zdrożnego. Zresztą nic mi do tego co robią inni ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem czy pozwoliłbym swojej kobiecie ubrać się tak na imprezę.

On: Jak czytam takie teksty to muszę się uszczypnąć czy nie śnię

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pończochy, jak już zostało napisane, kiedyś były elementem męskiego ubioru. To, co dziś przychodzi nam na myśl, kiedy myślimy pończochy to pozostałość po wieku XX, w którym pończochy stały się częścią stroju kobiety, i to takiego na co dzień. Pończochy tamtego okresu nie były zrobione z śliskiej lycry :P tylko z wełny (wersja zimowa) albo z drogiego nylonu lub jedwabiu. Co najważniejsze, pończochy wówczas nie był uważane za coś wulgarnego, bo po prostu były niewidoczne. I tak powinno być i teraz, jeżeli decydujemy się na codzienne korzystanie z tego dobrodziejstwa :D Tak samo, jak chcemy, żeby guma od rajstopa była niezauważalna dla innych.

Ponieważ pończochy są dużo mniej popularne obecnie niż rajstopy, większość ludzi (mam wrażenie) ma o nich złe wyobrażenie. Zawsze myślimy o wyzywających, wystających spod krótkich spódniczek paskach, koronkowych manszetach. Takie pończochy to faktycznie element łóżkowego ałtfitu :P Najczęściej też nie wymagają pasa, bo są samonośne (fuj), a jeśli pas już jest, to jest wyłącznie dekoracyjny. Natomiast pończochy do noszenia na co dzień (więc takie, które muszą być wygodne, nie zsuwać się itd) wymagają dobrego pasa, ten z kolei swoim wyglądem nie kojarzy się seksownie, wyzywająco i łóżkowo. :P Wystarczy spojrzeć na przykładowe zdjęcia z google:

post-10444-0-92939600-1483440312_thumb.jpg

post-10444-0-50066600-1483440318_thumb.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Znacznie gorzej jednak wygląda facet w garniturze, który siadając pokazuje spory goły fragment łydki, bo skarpetki ma za krótkie, hehe.

Oj , tak.Znacznie lepiej wyglada ponczoszka bez garnituru  :ksiez:

post-8255-0-18312500-1483458335_thumb.jpg

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W moich zboczonych podrozach po swiecie wyladowalem kiedys z kontuzja konczyny dolnej w szpitalu na kilkanascie dni.

Pan doktor zaordynowal rowniez ... ponczoszki kompresyjne przeciwko trombozie (czyli zakrzepom w konczynie).

To byl moj pierwszy kontakt z ponczoszkami i od razu ... rewelacja.

Seksowna siostrzyczka naciagnela mi ponczoszki samonosne nie pomijajac kontaktu z moim wyglodnialym juz przyjacielem .

A wiec impuls erotyczny wystartowal.

Siostrzyczki przy kolejnych wizytach sprawdzaly tylko czy wszystko na miejscu i w razie potrzeby poprawialy.

Dziwnym trafem przed jej wizyta ponczoszki pomimo , ze samonosne to jednak sie skracaly i korekcja byla konieczna. 

Pozniej slyszalem o panach ktorzy na uroczystych okazjach ubierali sie w smokingi lub eleganckie garnitury ale z bielizny nosili tylko ponczoszki ktorych nikt nie podziwial na tych przyjeciach.

Potrafie sobie wyobrazic jak ich to nakrecalo i ich odczucia.

post-8255-0-41992300-1483460378_thumb.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Inny stosunek do tego maja typowo faceci, a inny dziewczyny (choc nie wszystkie). Nam ponczochy kojarza sie z seksem, intymnoscia, sa przeciez specjalne fetysze poswiecone tej czesci garderoby. Ale trzeba pamietac ze to tylko garderoba, jak szpilki. Czasem jest po prostu za cieplo na rajstopy, a gole nogi nie sa przeciez szczytem elegancji, w niektorych miejscach raczej niemile widziane. Dziewczyny z kolei lubia czuc sie elegancko i seksownie, nawet jesli tylko one wiedza co jest pod spodniczka i nie planuja zadnych "akcji". Podsumowujac: jak najbardziej tak, wszedzie i bez okazji. Jak ze szpilkami.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pani: pończochy noszę bo lubię. Są wygodniejsze od rajstop chociaż w zimie po tyłeczku wieje wiatr i pupa marźnie :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Janosik napisał :

Pończochy: zawsze, wszędzie, dla mnie, dla niej !!! Niby zwykła część garderoby, a jednak nie zwykła, magiczna, zmysłowa - uwielbiam !!!

No i zastanawiam się dlaczego jest aż tak  magiczna... Nie mam wątpliwości że tak rzeczywiście jest. Wiem to  z wypowiedzi licznych  panów,  widziałam też  jak mocno reagują na tą część garderoby, nawet  jeden taki co to twierdził  że niby mu  to wsio rybka, a jak zobaczył pończochy wydał  z siebie okrzyk zachwytu. ( Żeby nie było to  zaznaczam że  nogi  już wcześniej widział. ) 

Dlaczego więc  są takie magiczne...?  

Bo trochę niby  zasłaniają a tak naprawdę jednak  odkrywają....(?)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj , tak.Znacznie lepiej wyglada ponczoszka bez garnituru  :ksiez:

attachicon.gifBi.jpg

Znacznie lepiej, bo świadczy o pewnych upodobaniach seksualnych, a nie sileniu się na elegancję, choć w rzeczywistości jej zupełnie brak (gołe łydki :P ).

.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, już ktoś to napisał - Pończochy: zawsze i wszędzie !!!. Oczywiście u Pań :) na męskich nogach nie koniecznie, ale jeśli ktoś lubi to co mi tam....

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...