Skocz do zawartości
metfryt

Medycyna tradycyjna a medycyna niekonwencjonalna. Czyli czym sie leczycie?

Rekomendowane odpowiedzi

Husband, tylko się nie zdziw jak ktoś przypadkiem poczuje się przez to nie olany, a właśnie wyróżniony.  :lach:

W moim przypadku będzie to z takim ciśnieniem jak z karchera :D wiec o przyjemności można zapomnieć :D Hahahaha

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedynie nadzieję, że nikt nie uwierzy w to "zbawienne" działanie moczu.

Ja mam podobną nadzieję, ale średnio z tą nadzieją wobec kolejnych doniesień w mediach o śmiertelnych ofiarach (w tym małych dzieciach) "medycyny alternatywnej".

To co mnie dziwi to przyzwolenie na promowanie tu tak szkodliwych i niebezpiecznych przekonań.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To co mnie dziwi to przyzwolenie na promowanie tu tak szkodliwych i niebezpiecznych przekonań.

Z forum mogą korzystać osoby pełnoletnie, a więc mające już nieco oleju w głowie.

Nie ma tu też promowania, a dzielenie się swymi doświadczeniami. 

Promowane są, jakbyś nie zauważył, wpisy na blogach, czy zloty, itp.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z zakazami bym nie przesadzał. Codziennie w szpitalach umiera wiele osob i nie stanowi to podstawy do krytyki medycyny naukowej. Medycyna alternatywna miewa swoje zalety i zwolenników. Jednak nazywanie naszych opinii pogardliwie „jedynie słusznymi” i niewartymi dyskusji nienajlepiej świadczy o sile argumentów Jansa. Trafiam do Ciebie jako pacjent i słyszę : pij mocz i milcz. Słabe to dosyć :))

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobną nadzieję, ale średnio z tą nadzieją wobec kolejnych doniesień w mediach o śmiertelnych ofiarach (w tym małych dzieciach) "medycyny alternatywnej".

Medycyna, ta oficjalna, do 1991 roku "promowała" jeśli tak to nazwać leczenie osób homoseksualnych, a sam homoseksualizm był jednostką chorobową. To tylko przykład, medycyna i zresztą wszystkie nauki ostatnio ewoluują w zawrotnym tempie. Teorie i oficjalne stanowiska różnych autorytetów zmieniają się, że ciężko za tym nadążyć. A czasem ile autorytetów, tyle stanowisk. Ja też mam dość ostrożne podejście do różnych takich nowinek i medycyny alternatywnej. Ale czasem trzymanie się sztywno tego jedynie, co zatwierdzone, oficjalne i opatentowane bardzo nas zubaża i prowadzi do braku rozwoju.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji.

Skoro jej brak to zegnam sie ostatnim naukowym cytatem w omawianej kwestii urynoterapii i glodowki leczniczej.

Tutaj tylko maly wycinek z prac naukowych w sprawie urynoterapii  na calym swiecie.

Zrodla podalem juz wczesniej.

Wysmiewanie sie z naukowych dyskusji swiadczy tylko o dyskutantach.

Wissenschaftliche Studien über Urin

Aus den 70er Jahren wurden einige Forschungen entwickelt. Es wurde gefunden, dass Harnsäure eine sehr wichtige Rolle bei der Produktion und Reaktivierung der DNA von Zellen spielt. Eine zweite Funktion der Harnsäure ist die Verjüngung der Organe.

1971 wurden an der Kyoto University of Medicine (Japan)Antikörper als Interoikin, Renin und Prostaglandin entdeckt, die Infektionen und bösartige Tumore bekämpfen.

Die Harvard University entdeckt im Urin das Hormon SPU, das im Schlaf produziert wird und als Antibiotikum, Analgetikum, verbessert die Durchblutung und fördert die Sekretion anderer Hormone. Durch die Funktionen dieser Hormone vermehren und stärken Immunstoffe, wie T-Limp-Globule, Immunglobuline und weiße Blutkörperchen.

Die Harvard University entdeckt im Urin das Hormon SPU, das im Schlaf produziert wird und als Antibiotikum, Analgetikum, verbessert die Durchblutung und fördert die Sekretion anderer Hormone. Durch die Funktionen dieser Hormone vermehren und stärken Immunstoffe, wie T-Limp-Globule, Immunglobuline und weiße Blutkörperchen.

Guerson Hospital von S. Diego (USA) rezitiert ein Fasten für ein paar Wochen nur aus Urin und Gemüse.
Nach dem Fasten beginnen Sie, eine Diät auf der Grundlage von Gemüse zu verschreiben.

Sie werden somit für Krebs- und AIDS / AIDS-Patienten behandelt.

(skrot tlumaczenia z j niemieckiego o zrodlach doniesien naukowych o wlasciwosciach uryny, wyciag)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji. Skoro jej brak to zegnam sie ostatnim naukowym cytatem w omawianej kwestii urynoterapii i glodowki leczniczej.

Jeśli jesteś zwolennikiem merytorycznej dyskusji - to dyskutuj. A nie strzelasz focha, bo ktoś się z Tobą nie zgadza, podając merytoryczne argumenty zresztą.

Tutaj tylko maly wycinek z prac naukowych w sprawie urynoterapii na calym swiecie.

Bardzo dziękuję, ale to dla mnie bezużyteczne. Nie znam niemieckiego, a internetowe translatory można o kant dupy potłuc, co zapewne wiesz sam. Poza tym jesteśmy na polskojęzycznym forum i w dobrym tonie byłoby przetłumaczyć tym, którzy danego języka nie znają.

Strzelanie focha, gdy ktoś śmie wątpić w podane przez Ciebie argumenty, również "świadczy".

Poza tym nie widzę tu naukowej dyskusji.

Ponadto - proszę, pokaż mi naukowe opracowanie, poparte solidnymi badaniami, świadczące o tym, że mocz leczy AIDS.

Ale KONKRET, a nie "badania mówią".

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji.

Skoro jej brak to zegnam sie ostatnim naukowym cytatem w omawianej kwestii urynoterapii i glodowki leczniczej.

Tutaj tylko maly wycinek z prac naukowych w sprawie urynoterapii  na calym swiecie.

Zrodla podalem juz wczesniej.

Jans, nie każdy zna niemiecki, co słusznie zauważyła Zouza. Poza tym, żeby się wypowiedzieć w danym temacie, nie trzeba mieć zajebistej wiedzy. Nie jesteśmy we wszystkim specjalistami, co nie znaczy, że nie możemy mieć swoich przekonań. Wyrażanie ich w dyskusji jest o tyle pomocne, że możemy je skonfrontować z innymi poglądami - być może nasze okażą się płytkie i powierzchowne i dzięki merytyorycznej - jak pisałeś - dyskusji uda nam się je zrewidować. Albo odwrotnie, ktoś inny uzna, że jego przekonania były błędne. 

Tu chyba nie chodzi o wyśmiewanie się, ale wiesz, stwierdzenie, że mocz leczy AIDS jest mocno kontrowersyjne. Zgodnie z moją wiedzą nic nie leczy AIDS. Są obecnie świetne leki, które niwelują objawy, zatrzymują rozwój choroby albo w ogóle nie dopuszczają do jej rozwoju, dzięki czemu są nosiciele wirusa HIV, którzy jednak nie są chorzy, bo objawy AIDS u nich nie wystąpiły. Być może chodziło Ci o to, że urynoterapia jest jakimś sposobem pomocnym w zniwelowaniu objawów AIDS. Ale stwierdzenie "uryna leczy AIDS" jest naprawdę dużym nadużyciem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, daj na luz - osobiście po polsku nie umiem pisać i czytać a tu jakieś wyklejanki po szkolarsku :D a gdzie dyskusja ?

Wlasnie dyskusja wymaga rzetelnosci i dlatego wkleilem tekst w ORIGINALE bo kazdy ma prawo zadac pytanie : 

°a jak to brzmi w oryginale  ? " moze cos przekreciles i sens jest inny.

Cytaty zawsze powinny byc w oryginale i ewentualnie samemu sie je tlumaczyc albo mozna poprosic autora o tlumaczenie akceptujac ze tlumaczenie nie bedzie wierne.

W tym przypadku istone jest , ze urynoterapia jest przedmiotem zainteresowania renomowanych jednostek badawczych na calym swiecie oraz tego ze miedzy innymi jest badany jej zwiazek z leczeniem nowotworow oraz AIDS.

Tyle mozna bylo przy odrobinie dobrej woli zrozumiec nawet nie znajac jezyka niemieckiego bo pogrubilem dodatkowo odpowiednio te frazy.

No coz ale tej woli jak widac zabraklo i lepiej bylo mowic o fochach a nie o przedmiocie dyskusji.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, skoro uważasz interlokutorów za debili, to po co tu siedzisz?

Wkurwiasz jeno wieszczeniem prawd w takiej formie.

Albo się ogarniesz, albo wyjdziesz na bofuna.

A jak wklejasz cytat w oryginale, to wklej także bibliografię :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...