Skocz do zawartości
metfryt

Medycyna tradycyjna a medycyna niekonwencjonalna. Czyli czym sie leczycie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też nie smaruję. Nie słodzę i bardzo mało solę. Za to używam mnóstwa ziół i przypraw nieulepszanych. ;)

W kwestii leczenia - staram się unikać chemii jak ognia. No chyba, że już prawie na pysk padam. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jesli byla izolowana i tuczona dla mieszczuchow to nadmiar zlego pozywienia odlozyl sie jej w tluszczu ktory dla nas jest zdrowy boczek spyrka smalec skwareczki same pysznosci. poza tym robiac sobie samemu wedliny nie szpikujesz ich 150 emulgatorami i polepszaczami smaku. Wieprzowinka jest dla nas zdrowsza od wolowiny nasz lancuch DNA jest bardzo zblizony dzieki czemu latwiej nam ja strawic nizli wolowine. Dzieki czemu watrobe mozemy meczyc czym innym;) a zanieczyszczenia srodowiska hmm sa wszedzie myslisz ze mleko ktore kupujesz w sklepie jest z krowy podlaczonej do czystego tlenu?;) Zou to mleko jest przetworzone i rozcienczone z odessanym tluszczem itd. Mleko prosto od krowy zawsze bedzie lepsze niz ze sklepu:)

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mleko prosto od krowy zawsze bedzie lepsze niz ze sklepu:)

Nie zgodzę się, a wiem to z pierwszej ręki, ale z oczywistych chyba względów nie mogę tu przytoczyć źródła.

Nie zawsze.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli produkty mam z pewnego zrodla i od lat ich nie zmieniam to zawsze beda lepsze:) prosze o powrot do meritum tematu. Czym sie leczycie? Jakies babcine sposoby tez wchodza w gre:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, jeśli mówimy, że styl żywienia jest jakimś panaceum na różne choroby - to dyskutujemy o meritum.

Jesli produkty mam z pewnego zrodla i od lat ich nie zmieniam to zawsze beda lepsze:)

Tego nie wiesz. Środowisko się zmienia, powstają nowe drogi, inwestycje przemysłowe zanieczyszczające środowisko.

To wszystko i wiele więcej ma wpływ na skład chemiczny, wartości odżywcze.

No ale ja, zjadając kolejną marchewkę z działki, też lubię myśleć, że robię dobrze nie tylko moim kubkom smakowym, ale i zdrowiu. :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

metfryt, dnia 23 Listopada 2016 - 20:57, napisał(a): Mleko prosto od krowy zawsze bedzie lepsze niz ze sklepu:)

Nie zgodzę się, a wiem to z pierwszej ręki, ale z oczywistych chyba względów nie mogę tu przytoczyć źródła. Nie zawsze.

Przytaczam tutaj zrodlo z ktorego wynika , ze jakosc mleka ze zlewni bedzie zawsze gorsza od zaprzyjaznionej zdrowej krowki

http://wydawnictwo.pttz.org/wp-content/uploads/2015/02/12_Kobus.pdf

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jansie, ja jednak wierzę w swoje źródło. :)

Szczerze - załączony materiał przeczytam później.

Ale już niemal na początku przeczytać możemy o wyższej liczbie drobnoustrojów w małych gospodarstwach. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jansie, ja jednak wierzę w swoje źródło. :)

I bardzo dobrze !

Czym sie leczycie? Jakies babcine sposoby tez wchodza w gre:)

Ja mysle , ze najpierw nasz sposob zywienia decyduje o tym czy bedziemy chorzy lub zdrowi.

Moze powinnismy przyjrzec sie blizej i stosowac sposob zywienia Grekow, Francuzow czy Wlochow ?

Moze wiecej prostych naturalnych produktow i w mniejszej ilosci ?

Moze wiecej wysilku fizycznego (czy tez ruchu) ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wlochow to chyba srednio jesli chodzi o grekow czy francuzow to sie zgodze . Owoce morza i oliwa z oliwek sa zdrowe. Ich dieta zblizona jest do diety japonskiej uwazanej za jedna z najlepszych. Japonczycy zyja dlugo i w dobrym zdrowiu. Zgodze sie z Toba Jans ze nasza dieta decyduje o naszym zdrowiu. Jestes tym co jesz. Jesli bedziemy jadac przetworzona zywnosc i faszerowac sie smieciami typu chipsy i mc donaldy to nie zdziwmy sie jak wychodujemy sobie raka. Poza tym cukry dobrze byloby wyeliminowac z diety poniewaz to one sa pozywka dla raka.

Jesli chodzi o bole stawow to zelatyna pozyskana od zwierzat doskonale uzupelnia nasze chrzastki stawowe. Dobrze jest sobie robic galaretki z meskiem.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o bole stawow to zelatyna pozyskana od zwierzat doskonale uzupelnia nasze chrzastki stawowe. Dobrze jest sobie robic galaretki z meskiem.

TAK ! to czesto zaniedbywany skladnik diety i do tego bardzo wazny. Mozna tez dodac jajka o ktorych wczesniej wspominales.

A tak nawiasem mowiac sluz slimakow oraz sperma sa bardzo dobre na usuwanie zmarszczek u kobiet.

Kobiety maja wiec do wyboru slimaki lub mezczyzn :facepalm: .

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...