Skocz do zawartości
misio

MacBook A.D. 2016 i inne -> Jak żyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja i moje środowisko nie jest bynajmniej żadną wyrocznia. Podałem je tylko jako przykład, może nawet statystyczny i przynajmniej nie wyssałem żadnej informacji o jakimś ogóle z palca.

Doskonale wiem i rozumiem, że każdy ma swoje preferencje, a także że wszystko ma zalety, i wady.

Swoją ocenę MacBooka wydałem na podstawie obserwacji profesjonalnego środowiska konstruktorów i inżynierów pracujących na milionach punktów, i trójkątów, gdzie w większości różnicę robi karta graficzna. Na pewno wiesz, że chodzi o Nvidie Quadro, która pracuje na OpenGL.

Wątpię, żeby taki sprzęt był potrzebny do puszczania muzyki. Zastanawiam się też, czy profesjonaliści faktycznie wybierają MacBooka, bo ma lepsze bebechy?

Przecież jak ktoś wyżej wspomniał do przetwarzania muzyki wykorzystuje konkretną kartę dźwiękową, wyżej napisałem o konkretnym GPU do projektowania. Czy MacBooka również możesz spersonalizować? Nie boisz się, że przy profesjonalnym użyciu MacBooka po prostu braknie mu portów, żeby wszystko podłączyć?

Dla mnie MacBook, pomimo faktycznie dobrze zoptymalizowanego OS, jest sprzętem który nijak ma się do rzeczywistości, a jego ceny w ogóle wykluczają go z rozpatrywania pod względem zakupu. No, ale co ja tam wiem, całe życie cena/jakość ;)

PS. Temat grania wyszedł przy okazji, bo akurat kupiłem komputer, który teoretycznie jest do tego. A w praktyce chciałem mieć sprzęt, który się "nie poci" gdy musi udźwignąć coś więcej i nie jest Dellem, gdzie 20% dorzucasz za gwarancję, która ostatnio i tak szwankuje.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...