Skocz do zawartości
misio

MacBook A.D. 2016 i inne -> Jak żyć?

Rekomendowane odpowiedzi

No przeciez w swoim poprzednim poscie podkresliles , ze Macbook Pr Retina 13" ze swoja rozdzielczoscia spowodowal Twoj zachwyt !

Teraz piszesz , ze dla Ciebie rozdzielczosc notebooka nie jest istotna bo podlaczasz inny.

A wiec po co Tobie ta Retina w Macbooku ?

Słowem Retina wskazałem model, bo były te bez retiny i te z retiną, zresztą tak też były opisywane w ofertach, sklepach itp. Więc nie z rozdzielczością związany był ten zachwyt.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Więc nie z rozdzielczością związany był ten zachwyt.

Ok, teraz wszystko jasne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pelna informacja ktora tutaj przekazujesz to :

Jak informuje  Portal o mediach, reklamie, internecie,   PR Nr 1 w Polsce

wirtualnemedia.pl

Rekordowe przychody ze sprzedaży Macbooka Pro, Apple bije na głowę konkurentów

Jaki wiec wniosek z tych rekordow sprzedazy ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ano taki, że malkontenci swoje, a MacBooki dalej się sprzedają - mimo swoich wad, bo ani mi gloryfikować ani uprawiać religię tego producenta. Patrzę pragmatycznie, mając porównanie na codzień... w naprawdę wielu przestrzeniach pracy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No to tutaj troche konkretow rynkowych sprzedazy laptopow  :

Prognozowane udziały poszczególnych producentów w światowym rynku w 2016 r wg Digitimes Research

1. Lenovo - 22,5 proc.
2. HP - 21,4 proc.
3. Dell - 13,8 proc.
4. Apple - 11,9 proc.
5. Asus - 10,2 proc.
6. Acer - 8,9 proc.
7. Samsung - 2,8 proc.
8. Toshiba - 1,7 proc.
9. Fujitsu - 1,1 proc.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No to tutaj troche konkretow rynkowych sprzedazy laptopow  :

Prognozowane udziały poszczególnych producentów w światowym rynku w 2016 r wg Digitimes Research

1. Lenovo - 22,5 proc.

2. HP - 21,4 proc.

3. Dell - 13,8 proc.

4. Apple - 11,9 proc.

5. Asus - 10,2 proc.

6. Acer - 8,9 proc.

7. Samsung - 2,8 proc.

8. Toshiba - 1,7 proc.

9. Fujitsu - 1,1 proc.

Brawo :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogóle nie potrafię zrozumieć jak można rozważać zakup MacBooka. Po co? Przecież ten komputer to ściema. To jawne dojenie ludzi.

Ja za 7200 zł kupiłem sobie laptop kombajn. MSI GT72, z GTX970M, Win10, 39 miesiącami gwarancji, 18nastoma miesiącami darmowego ESETa, myszką MSI (którą sprzedałem za 150zł), plecakiem i innymi bajerami. Na tym lapku chodzi wszystko. Od Wiedźmina 3 w wysokich detalach, po Rhinoceros czy nawet Inventora, kiedy chce się pobawić w CAD.

Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości co do Apple to polecam ten test:

Generalnie ten "genialnie" zoptymalizowany laptop dla PROFESJONALISTÓW, uniemożliwia jednoczesne korzystanie z wifi i portów USB. Czyli nic nie wyślesz z dysku SSD emailem bez kopiowania tego na dysk komputera. Jak dla mnie parodia ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Inżynier, ano można.

Ja swojego pierwszego MacBooka kupiłem z 10 lat temu. I od tego czasu właściwie nie wyobrażam sobie dłuższej pracy na innym sprzęcie.

Jest po prostu wygodny. Wszystko działa intuicyjnie. Ma ciekawe rozwiązania zarządzania pulpitami. Dobrze zarządza pamięcią. MacBook Air jest leciutki, Bateria działa kosmicznie długo, itd itd itd,

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Inzynier , gwoli scislosci warto podac do MSI GT72  Pro i Contra

Za
+ kapitalna wydajność
+ chłodne miejsca oparcia dłoni
+ aluminiowe wieko
+ liczne złącza zewnętrzne
+ podświetlenie klawiatury
+ dostęp do podzespołów
+ głośniki
+ cztery SSD M.2 sprzężone w RAID 0
+ obsługa do trzech zewnętrznych monitorów

Przeciw
- słabe odwzorowanie kolorów
- brak łatwego dostępu do akumulatora
- zasięg Wi-Fi
- elementy obudowy podatne na zabrudzenia
- bardzo drogi

Notebookcheck.pl

Do gier i grafiki w tym CAD/CAM najlepiej nadaje sie komputer stacjonarny z duzym 27 " markowym monitorem np . EIZO ColorEdge CS270 i dobra karta graficzna.

Notebook to zawsze prowizorka w tych zastosowaniach..

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...