Skocz do zawartości
Xavery

Ratowanie związku

Rekomendowane odpowiedzi

Lemondzie, myślałam, że akurat dla Ciebie będzie jasne, że to żart. :D

Co do tego nie miałem wątpliwości, co nie oznacza, że umiałem się powstrzymać przed... ;)

Tak. Na pewno z bólem serca, ale jednak. Przemawia przeze mnie duże doświadczenie życiowe.

I nie zawalczysz w sobie tylko znany sposób? Po prostu poddasz się?

Ja dużego doświadczenia nie mam, ale parę razy mocno w zadek od życia dostałem, mimo tego ja walczę dokąd się da i dokąd jest sens. I nie o "złotą klatkę" tylko o nową głębszą relację. Może dlatego, że jestem zero jedynkowy pod pewnymi względami - po rozstaniu nie ma już drugiej szansy, więc uważam, że warto walczyć do końca czasem jak lew czasem jak lis ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do Pań - gdyby tak troszkę "odjechały" w relacji z kochankiem. Nie mówię od razu o zakochaniu, ale lekkiej fascynacji, skupieniu się na smsach, czatach i spotkaniach. Mąż lekko z boku spotyka zupełnie przypadkiem kobietę w której się zakochuje. Czy Wy drogie Panie równie spokojnie powiedziałybyście "cierpię, ale rozumiem, że sama do tego doprowadziłam skupiając się na relacji z kochankiem - zwiąż się z Nią jeśli będziesz szczęśliwy." ??? No ja mam jednak wątpliwości.

To już Ci odpowiadam. I mówię to na podstawie doświadczenia a nie dywagacji. Tak. Nie będę się awanturować ani walczyć. Będę bardzo bardzo cierpieć. Oczywiście, że mogę wtedy porozmawiać. Tylko wiesz.. jak w kimś gaśnie uczucie i nie jest to zauroczenie drugą osobą lecz coś więcej.. to nic nie zmieni. Nic.

Mówisz lew, lis... Cholera ja jestem strasznie dumna. Paw? I uparta w tej dumie jestem straaasznie. Małpa?

Ale to nie jest tak, że nie "walczę". "Walczę" codziennie, tym jaka dla niego jestem, co mu mogę od siebie dać, jak mu ze mną jest... Przyjemnie tę ciężką wspólną codzienność buduję i podsycam. Nie jestem leniwa :) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem zerojedynkowa. Tylko rozumiem to nieco inaczej - albo partner chce ze mną być i próbuje przywrócić relacje między nami, albo... niech idzie w pizdu, czapka na głowę i droga wolna. ;) Jeśli to, które się zakochało, nie będzie chciało ratować dotychczasowego związku - to drugie i tak nic nie zrobi. Może jedynie przedłużyć agonię i sprawić, że będzie jeszcze bardziej bolesna.

W zasadzie myślę tak samo, ale jest jedno ale. Otóż trochę rozmawiałem z osobą, która dosyć mocno siedzi w biochemii człowieka. Do tego ciut psychologii jakiejś i z tych rozmów wyciągnąłem ciekawe wnioski, które z kolei tłumaczyły jakoś moje stare doświadczenia. Otóż zakochanie/zauroczenie ma to do siebie, że w tym stanie produkowana jest masa świństwa chemicznego, które nam ogranicza "normalne" postrzeganie rzeczywistości. Jak to przechodzi dociera najczęściej do tej zakochanej strony, że obudziła się nagle z ręką w d... i najgorsze, że nie wiadomo czyja to ręka ;)

Zupełnie serio chciałbym tak umieć - jeśli nie chcesz to koniec. Z drugiej miałbym spore opory wiedząc, że w zasadzie sam swoją racjonalnością przekreślam coś co może łatwo byłoby odbudować. Nie wiem do końca. Druga sprawa, że są związki, których od samego początku nie warto ratować, ale to dopiero widać z dużej perspektywy, albo zupełnie z boku.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem sukces zależy od siły związku, który można przyrównać do drzewa. Liche drzewko z cienkimi korzonkami przewróci się pod byle wiaterkiem. Jedynie grube, mocno osadzone w głębi korzenie mogą pomóc stawić czoła wichurze, jaką bez wątpienia jest kryzys w związku. To takie czysto teoretyczne przemyślenie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowanych odsylam do regulaminu, cyt:

Niedopuszczalne są propozycje Kochanków pod adresem Pań Hot Wife które są aktualnie w związkach, z ofertą spotkań bez wiedzy oraz zgody Rogacza. Oferta taka, jest traktowana jako naruszenie zasad której konsekwencją może być wydalenie z Forum.

Lepiej zapobiegać niz leczyć....

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niedopuszczalne są propozycje Kochanków pod adresem Pań Hot Wife które są aktualnie w związkach, z ofertą spotkań bez wiedzy oraz zgody Rogacza. Oferta taka, jest traktowana jako naruszenie zasad której konsekwencją może być wydalenie z Forum.

Wylecę z tego forum jak nic! Ja winna w całości. O zgodę nie pytam. Jedynie informuję, że jadę na kawę. A i mój R nie zawsze dopytuje z kim. No nie pasujemy tu chyba :(

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wylecę z tego forum jak nic! Ja winna w całości. O zgodę nie pytam. Jedynie informuję, że jadę na kawę. A i mój R nie zawsze dopytuje z kim. No nie pasujemy tu chyba :(

Spokojnie nie jesteś sama :) baw się dobrze :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś nowy regulamin?:D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No Panie Kierowniku....

mam pokazać tekst  źrodłowy?

Iko - pełen luz- powyższa regulacja dotyczy tylko Kochanków.:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No Panie Kierowniku....

mam pokazać tekst  źrodłowy?

Iko - pełen luz- powyższa regulacja dotyczy tylko Kochanków.:)

Ale tylko raz jeden pytał R o zgodę! I do tej pory nie dostał odpowiedzi :) Taki jest R. I gdzie bym teraz była gdyby inni przestrzegali regulaminu?:)

W pięknie wysprzątanym domku oglądając jakiś durny serial, popijając rumianek. A tak to dzięki współudziałowi mojemu z Kochankami latam sobie 20 cm nad ziemią oderwana od codzienności.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...