Skocz do zawartości
Jans

CUCKOLD

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach naszych cuckoldowych igraszek dla doroslych rodzi sie kilka powaznych pytan o konsekwencje ktore jak dotad skrzetnie omijamy z wielu powodow.

Najwazniejsze konsekwencje to potomstwo.

Tutaj pytania natury prawnej na ktore powinnismy znalezc odpowiedzi :

1. Czy kazde dziecko (lub dorosly juz czlowiek) ma prawo znac swojego prawdziwego ojca ?

2. Czy ojciec dziecka ma prawo wiedziec czy to dziecko jest jego wlasne ?

3. Czy matka dziecka jest zobowiazana do ujawnienia partnerow seksualnych podczas okresu zaplodnienia nowego potomka ?

4.  Czy ojciec ma prawo do przeprowadzenia testu DNA na zgodnosc biologiczna ojcowstwa ?

5. Czy w przypadku stwierdzenia braku ojcowstwa biologicznego wystepuje obowiazek alimentacyjny dla ojca z tytulu formalnego zawarcia zwiazku malzenskiego ?

6. Czy Cuckold (Rogacz) powinien formalnie (notarialnie!) przejac na siebie wszelkie prawa i obowiazki z tytulu przyszlego obcego biologicznego ojcowstwa jeszcze przed faktem zaplodnienia ?

W przypadku odpowiedzi na TAK :

1. Czy uwazacie obowiazujace prawo za wystarczajace I sprawiedliwe ?

Zapraszam do dyskusji wszystkich a nie tylko prawnikow na naszym forum.
Rowniez rozszerzenie tematu o nowe aspekty jest pozadane.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy uwazacie obowiazujace prawo za wystarczajace I sprawiedliwe ?

Jans,

A możesz w tym temacie więcej przytoczyć, bo szczerze to nie wiem jakie jest w tym temacie obowiązujące prawo.

I tym razem nie mam ochoty przekręcać tematu :) Jest bardzo mądry i ciekawy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, A możesz w tym temacie więcej przytoczyć, bo szczerze to nie wiem jakie jest w tym temacie obowiązujące prawo. I tym razem nie mam ochoty przekręcać tematu :) Jest bardzo mądry i ciekawy.

Dziekuje za odpowiedz. Nie chcialbym na poczatku narzucac tonu dyskusji. Lepiej poczekam na madrzejszych :) .

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.1. Tak, ale czy należałoby koniecznie z niego korzystać? Ja osobiście nie chciałbym się dowiedzieć, że jestem owocem cuckolowych zabaw moich rodziców w młodości.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

1. Czy kazde dziecko (lub dorosly juz czlowiek) ma prawo znac swojego prawdziwego ojca ?

prawo naturalne

2. Czy ojciec dziecka ma prawo wiedziec czy to dziecko jest jego wlasne ?

prawo naturalne

3. Czy matka dziecka jest zobowiazana do ujawnienia partnerow seksualnych podczas okresu zaplodnienia nowego potomka ?

nie jest

4.  Czy ojciec ma prawo do przeprowadzenia testu DNA na zgodnosc biologiczna ojcowstwa ?

tak........przewidziane kodeksem ..... od momentu kiedy stało się to technicznie możliwe i potwierdzone .

5 ......6 zbyt ogólne ......

1. Czy uwazacie obowiazujace prawo za wystarczajace I sprawiedliwe ?

nie jest wystarczające 

prawo nie jest sprawiedliwe ale tez nie taka jest natura samego prawa ......

nigdy nie bedzie 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

a co ciekawe w pnkt 1 i 2 żadne uwarunkowania prawne nie maja tak naprawde znaczenia i racji bytu .....poprostu 

np: sądowe ograniczenie/odebranie  praw rodzicielskich jednemu z rodziców nie zmienia jego stanu . 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W ramach naszych cuckoldowych igraszek dla doroslych rodzi sie kilka powaznych pytan o konsekwencje ktore jak dotad skrzetnie omijamy z wielu powodow.

Zgoda - są tematy które uczestnicy zabaw cuck omijają łukiem i wolą nie myśleć o nich.  co ich  niespecjalnie różni od wszelkich innych użytkowników własnej seksualności, poza mniejszością, która w okolicy seksu nie wyłącza całkiem rozumu.

Na tą całą listę kwesti, które zgłaszasz, można odpowiedzieć - w kontekście cuckoldu, skoro tu jesteśmy - że figle, które uprawiamy czynimy tak, by nikt inny nie czuł się zmuszony do ponoszenia ich konsekwencji. Co znaczy, że dbamy o to, by wskutek tych figli tzw. przyrost naturalny w Ojczyźnie = ZERO !

Nie ubiegamy się o 500+ i w ogóle o tym nie myślimy. Myślimy o przyjemnościach, dobrze przygotowanych.

Wtedy nie zachodzi konieczność sprawdzania kto jest czyim ojcem i dywagowania, czy kto ma prawo do przeprowadzania testów DNA.

W sprawach szczegółowych cuckoldu oznacza to, że się trzy razy zastanowimy i zabezpieczymy na ponad sto procent, co jednak zawsze wychodzi na poniżej sto procent , zanim sobie pomyslimy, że jest to cudownie cudowne, jak kochanek napełni   "naczynie miłości"  żony rogacza swoim "darem życia".

Bo jak się już dar pojawi, trzeba do parafii. Niestety.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na tą całą listę kwesti, które zgłaszasz, można odpowiedzieć - w kontekście cuckoldu, skoro tu jesteśmy - że figle, które uprawiamy czynimy tak, by nikt inny nie czuł się zmuszony do ponoszenia ich konsekwencji. Co znaczy, że dbamy o to, by wskutek tych figli tzw. przyrost naturalny w Ojczyźnie = ZERO !

Tak , teoria jest swietna. Praktyka troszke gorsza. Zdarza sie tez hurraoptymizm gdzie Rogacz mowi  : a co tam , jak sie pojawi pociecha to wychowamy wspolnie.

Tylko , ze ja ide krok dalej , co bedzie po kilku - kilkunastu latach kiedy emocje opadna i pojawi sie szary byt.

Czy dodatkowa pociecha bedzie w pelni korzystala ze swoich praw , czy jej byt bedzie zabezpieczony ?

Co bedzie jesli biologiczny ojciec bedzie chcial np swojego jedynego syna wychowywac po swojemu a nie tak jak przybrana rodzina woli ?

I.t.d. i.t.p. , wszystko to trudne sprawy ktore jednak sie pojawiaja pomimo wszelkich zabezpieczen i ostroznosci.

Juz mialem kilka takich przypadkow kiedy przyszedl ojciec i pytal co ma robic bo syn chyba nie jest jego ?

Spojrzec prawdzie w oczy czy zamiatac pod dywan ?

Problem znany jest od tysiecy lat ale dopiero teraz mozna wykryc prawde dzieki badaniom.

Czy nalezy z niej korzystac ? Czy tez ignorowac ?

Przeciez koszty wychowania dziecka to setki tysiecy zlotych i ogromna odpowiedzialnosc.

Jesli to koszty wlasnego dziecka to tylko sie cieszyc ale jesli cudzego ? A jesli to dziecko bedzie ulomne ?

Mowimy tutaj tylko o odpowiedzialnosci za nasze czyny.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zabawy cuckold, swing czy inne zabawy łóżkowe dla dorosłych powinny zamykac się tylko i wyłącznie w tym gronie.

Nie powinna być rozpatrywana, jak wielu kiedyś na forum pisało, opcja poczęcia dziecka "przy okazji"... bo "będę wychowywał jak swoje".

Zabawa taka nie powinna wiązać się z poczęciem dziecka.

Mówię oczywiście o świadomym działaniu.

Przypadek ?

Może się zdarzyć.

Praktykując jednak takie swobody seksualne trzeba wykazywać się wybitną ostrożnością by właśnie do sytuacji zapłodnienia nie doszło.

Co jak dojdzie ?

Nie wiem

Nie mam zdania bo temat cholernie trudny.

Nie życzyłbym nikomu takiego "przypadku" i chciałbym by nikt celowo tego nie praktykował.

Wiem, że jestem w błędzie ... ale życzenia można mieć :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, temat istotnie bardzo trudny, lecz przypadki chodzą po ludziach a nie po drzewach. A mój tata zawsze mi mówił '...pamiętaj z hu... i prądem nie ma żartów". Wszystko zależy od podejścia wszystkich zaangażowanych w zdarzenie od odpowiedzialności.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...