Skocz do zawartości
Jans

System operacyjny komputera

Rekomendowane odpowiedzi

ale to stary laptop który gdzieś wyszarpałem od chłopaków z IT, wsadziłem tylko nowy dysk i zainstalowałem od nowa system.

Pytanie czy trafiłem z wersją (prof, home, ultimate itd).

Może dlatego nie wchodzi? Zobaczę jutro bo już go zapakowałem ale jak kliknąłem raz to nie chciał się aktywować.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na naklejce masz informację od jakiej wersji jest klucz. Wystarczy dorwać odpowiednią płytę. Nie polecam pobierać z torka czy innych tego typu źródeł bo dużo jest tam modyfikowanych obrazów Windowsa. Potem się okaże, że ktoś Cię szpieguje i nie jest to microshit ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Doradźcie proszę: muszę zakupić sobie nowego/używanego laptopa i nie wiem na jaki system operacyjny się zdecydować. Do wybory mam WIN8 Pro, 10 Home i 10 Pro. Ja nie wiem nawet czym one się różnią. Jaki system wybrać??

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Do wybory mam WIN8 Pro, 10 Home i 10 Pro. Jaki system wybrać??

Mrugnij trzy razy to spod lady dostaniesz z DOSem 6.22 :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mrugnij trzy razy to spod lady dostaniesz z DOSem 6.22 :)

Chyba nie zakumałem... :facepalm:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy do czego potrzebujesz.

Jak by naszła cię chęć np. zainstalować i testować Adobe Ilustratora czy Adobe Photoshop to musi mieć minimum Win8.1.

Jeżeli nie masz jakiś większych wymagań to wersja Home i Win10.

Ja bardzo zadowolony jestem z MacOS, ale to już droższe produkty Apple trzeba nabyć.

Tyle że jak ktoś nie potrzebuje to nie ma sensu.

Taka ciekawostka. Mogę wyłączyć komputer stacjonarny (wyciągając wtyczkę z sieci) z uruchomionymi różnymi programami, oknami przeglądarki i po włączeniu go z powrotem przywróci to z powrotem.

W przypadku Win zamyka wszystko. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zakumałem... :facepalm:

Za młody jesteś. Nie przejmuj się, jeszcze będziesz starszy.

Ja zatrzymałem się na 7, w sumie nie wiem czemu ale skoro w korpo IT-iki używają 7 to chyba o czymś świadczy.

A maca nie ogarniam, nie umiem nic tam zrobić :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy do czego potrzebujesz.

Programy biurowe - fakturowanie, Word, skype, gadu gadu, TeamViver, przeglądarka internetowa, kilka programów z katalogami, cennikami i to chyba wszystko

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dr Lecter z tych trzech wybrałbym W10 Pro.
W Pro można wyłączyć więcej funkcji które są niechciane przez społeczność windowsową, jako mechanizmy śledzące MS.

W8 jest słabe.
Przyjmuje się że co druga wersja Win jest dopracowana: WinXP, W7 no i wypada, że W10 to lepszy wybór niż W8.
Vista była słaba. Podobnie jak ME i W8

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał win8, doinstalował przycisk start (np. Classic Shell) i używał jak prawie win7.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...