Skocz do zawartości
pawel1969

kino a cuckold

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera no, nie ma radosnych filmów o cuckoldzie?!

Są, są. Na redtube jest dużo radosnych filmów :P

Żeby trzymać się wątku, to przecież w polskim "Szczęśliwego Nowego Jorku" też jest ślad cuckoldu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem. No ale tam mamy ten wątek że on miał wypadek, ona zmyślała historyjki. Smutny bardzo film. Smutny ale dobry film. No i Tilda Svenson (nie wiem czy dobrze piszę jej imię i nazwisko) i ta jej TWARZ. Uwielbiam ją, zwłaszcza w Constantine, i w opowieści z Narnii. Jest stworzona do ról "złych kobiet" ale w "Przełamując fale" czy też w "Musimy porozmawiać o Kevinie" (widziałaś?) udowadnia że tak naprawdę wszystko potrafi zagrać.

Ale czekaj, czekaj, w filmie Triera główną rolę gra Emily Watson.

A Tilda Swinton, a i owszem, grała w "Musimy porozmawiać o Kevinie" - równie mocny film, acz zupełnie nie w tematyce cuckold :P

Ja zaś pytałam czy jest jakiś bardziej pozytywny film o zdradzie. I nawet nie chodzi mi o typowo hollywódzki happy end, ale by scenariusz nie potępiał bohaterów takiego związku.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego ja ubzdurałem sobie że to Tilda gra w przełamując fale... Chyba się starzeję? :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaś pytałam czy jest jakiś bardziej pozytywny film o zdradzie. I nawet nie chodzi mi o typowo hollywódzki happy end, ale by scenariusz nie potępiał bohaterów takiego związku.

Może niezupełnie cuckold, ale troszkę o "zdradzie", ;) a raczej komedia pomyłek - lekka, łatwa i przyjemna - "Ja cię kocham, a ty śpisz".

Voila! :D 

Ach, jeszcze ekranizacja Lawrence'a - "Kochanek lady Chatterley".

"Niemoralna propozycja" już była? :P

A co powiecie o odwróconym cuckold (no dobra, trochę "wymuszonym" ;) ) w naszym "Och, Karol"? :P

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że ten wątek wzbudził spore zainteresowanie.

Mam spore zaległości w kinie, z tego co tu widzę i ostrzę sobie już apetyt.

Przyszła mi do głowy jeszcze jedna pozycja, która też nie jest klasycznym cuckoldem.

"Święty dym" z kate Winstet i Harvey'em Keytelem.

Niemiłośiernie upokaża w nim Harweya który miał ją wyciągać z uzależnienia od sekty ale się zakochał biedak.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego ja ubzdurałem sobie że to Tilda gra w przełamując fale...

Może dlatego, że ona żyje w bardzo cuckoldowym związku i wcale tego nie kryje. ;) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i w House of Cards jak ktoś już wcześniej wspomniał, piękny przykład otwartego związku. I to tam tak naprawdę po hardcorze, zważywszy na fakt, kim jest główna para bohaterów (w kontekście prywatności, dyskrecji itd). Plus piękny wątek biseksualności Franka i igraszek we troje z Claire i Meechumem :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odzew. Muszę koniecznie zobaczyć i podzielę się wrażeniami.

A widzieliście "Requiem dla snu"?

Scena gdy dziewczyna bohatera idzie do czarnoskórego dealera, żeby z dobyć towar i ujęcia jak on czeka w domu.

Albo jej spotkanie z dawnym kolegą.

Ten film coś we mnie zostawił. Nie mogłem się ruszyć z fotela.

Film po prostu KAPITALNY!!!

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

On:

Jest jeszcze taki stary film pod tytułem Klucz. Oryginalny tytuł La Chiave.

Fabuła oraz dbałość o szczegóły są godne polecenia.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i w House of Cards jak ktoś już wcześniej wspomniał, piękny przykład otwartego związku. I to tam tak naprawdę po hardcorze, zważywszy na fakt, kim jest główna para bohaterów (w kontekście prywatności, dyskrecji itd). Plus piękny wątek biseksualności Franka i igraszek we troje z Claire i Meechumem :)

Jakoś nie mogę siędo House of Cards przekonać. Podchodziłem do niego kilka razy i jakoś nie mogę się wciągnąć. Jednym z moich ulubionych seriali są wikingowie /Vikings/ Jest tam motyw kiedy jarl oferuje gościowi swoją żonę na noc za jej zgodą zresztą. Czyżby pracuckold :redevil: . Serial naprawdę super,polecam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...