Skocz do zawartości
Zouza

Cuckold dla bogatych ?

Rekomendowane odpowiedzi

My jesteśmy przed 30, a właściwie dopiero co po 20 ;) Co prawda jesteśmy bezdzietni, ale na głowie mamy kredyt i inne wydatki (np związane z nauką) nie zarabiamy kokosów. Ciężko jest nam w tej chwili cokolwiek odłożyć... Przez ostatnie 5 lat na takie zabawy wydaliśmy tyle co na zapoznawcze kolacje, alkohol, prezerwatywy, ewentualnie benzynę żeby dojechać na spotkanie. Gdy jeszcze nie mieliśmy swojego mieszkania, to ze dwa, trzy razy była zrzutka na wynajem apartamentu... Jak miałbym teraz podliczyć wszystkie koszty poniesione przez te 5 lat, to jestem pewien, że nie przekroczyłoby to 1 średniej krajowej. Kwestia ustawienia priorytetów, ruszenia głową. Żeby stworzyć fajną atmosferę i przeżywać piękne chwile nie trzeba mieć wypchanego portfela :)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Umówmy się, że jak ktoś jest zaradny, to biedy nie klepie (nie piszemy tu bogactwie z pierwszej 500 z rankingu bogactwa)

Być może, choć nie zastanawiałem się nad tym w ten sposób.

Nadal jednak nie widzę związku z cuckoldem. Jestem przekonany, że nasze forum gości ludzi pokrywających pełną skalę - tak finansową, jak i intelektualną. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przekonany, że nasze forum gości ludzi pokrywających pełną skalę - tak finansową, jak i intelektualną. 

Nie udowodnimy tego twierdzenia, ani nie zfalsyfikujemy, jednak moje odczucie jest zdecydowanie odwrotne, jeśli nawet różnica w uczestnikach forum jest nie tak duża (bo wielu zapewne przychodzi pooglądać, zapolować, ), to osoby z doświadczeniem (realnym, nie opowiadacze), to coś mają w sobie. Weź takiego "Newebie", czy "Desdemone", to nie są osoby pierwsze z ulicy. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wybaczyć, że nie posłużę się nickami dla potwierdzenia mojej tezy;)

A tematem przewodnim wątku jest bogactwo - ani osób przez Ciebie wspomnianych, ani Twojego, ani (poza malymi wyjątkami) nikogo innego z fprum statusu majątkowego nie znam. I nic mnie on nie obchodzi. Jestem jednak przekonany, że są wśród nas zarówno osoby baaaardzo zamożne, jak i wprost przeciwnie. I raczej się nie zastanawiają, czy spełniają kryterium majątkowe aby bawić się w cuckold;)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też wydaje mi się że kasa nie gra roli. Jako kochanek zapewniam hotel i to jest dla mnie normalne. Zawsze też można podzielić koszty lub spotkać się na łonie natury. Kwiaty i wino to też nie jakiś mega wydate, a żeby uprawiać cuckold lub swing to nie trzeba też od razu wyjeżdżać na drugi koniec Polski lub Europy :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, że świadomie zszedłem z kwestii bogactwa, bo to zbyt łatwo obalić, a przeszedłem na elitarność, bo to jednak cos jest na rzeczy.

PS: a co do nicków, to mam łatwiej, zdecydowanie wolę się wypowiedziami tej czy innej osoby zachwycić, niż kogo ś piętnować, więc szcunek dla wymienionych osób, ale kontrprzykładów nie szukajmy ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś elitarność w tym jest, w końcu nie każdy się w to bawi :) a elitarność wzrasta gdy liczba uczestników którzy się tak bawią maleje :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Temat jest ciekawy, choć łatwo sprowadzić go do bezsensownych przepychanek słownych, doprowadzając do absurdu.

A tymczasem istnieje w nas przekonanie, że jest coś elitarnego w cuckoldzie, nie jest do zabawa dla "motłochu"

Nie tak łatwo jest nam zdefiniować, co myślimy pod określeniem elita czy motłoch, to jest to jeden z elementów refleksji (nawet jeśli to tylko nasze subiektywne/nieuzasadnione odczucie).

Chyba jednak jest coś na rzeczy.

Do absurdu ten temat doprowadziłeś Ty (notabene nie podpisując kto z pary pisze). Przez cały temat wciskasz - biedny- ograniczony- cuckold nie dla niego. Jak napisałeś że jak poniżej średniej krajowej to ułomny, po moim sprzeciwie przeedytowałeś na minimalną krajową (pokazałeś klasę że ja pier...), a wyobraź sobie że są różne sytuacje, różne uwarunkowania np rodzinne i mieszkasz na zadupiu wyjechać nie możesz i zarabiasz tyle ile na tym rynku można wyrwać, i nie ma to nic wspólnego z forsowaną przez Ciebie teorią bycia biednym i głupim.

A cała ta elitarność o której piszesz moim zdaniem zależy w głównej mierze od tego że jest nas niewiele (w skali społeczeństwa) i się tym nie chwalimy.

Podpisano Biedny i głupi

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisano Biedny i głupi

dobrze że chociaż nie taki brzydki:D 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze że chociaż nie taki brzydki:D

No wiesz zdania są podzielone ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...