Skocz do zawartości
Zouza

Cuckold dla bogatych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Aleks, zgadza się. Niemniej jednak nadal koszty zabawy pozostają jakieś - czy to "na bogato", czy nieco skromniej. Nie? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A: To nie jest zabawa bez kosztów.

Dziś uzupełniłam zapas naszych ulubionych gumek, bo po majowym weekendzie szuflada pusta ;) Niemało to wyniosło.

Dziś będę też rezerwować nocleg w hotelu na jeden miły majowy wieczór. 150 zł. R. zaklepał już sobie miejscówkę na swoją majową randkę. 

Randka w saunie, co uwielbiamy (może bardziej lubimy desery pod prysznicem...) - 90 zł za 2 godziny.

Zlotów nie liczę - a to też kosztuje ;)

No i zawsze, zawsze dobijający koszt opieki nad dzieckiem. Na zlot z noclegiem i dojazdem wydajemy podwójną stawkę, bo niania kosztuje tyle samo, co dojazd, spanie i wpisowe.

Nie da się randkować bezkosztowo, moim zdaniem. Z drugiej strony, to hobby jak każde inne i jeśli sprawia frajdę, wpisujemy je do domowego budżetu. 

• Lubię 17

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i zawsze, zawsze dobijający koszt opieki nad dzieckiem.

koszt to jedno i do tego logistyka - jeśli nie zrobimy rezerwacji wcześniej  to  akcje z gatunku niespodziewanych mogą iść w zapomnienie

co do ogólnej dyskusji o kosztach to cóż  każda przyjemność kosztuje  mniej lub więcej oczywiście jeśli nie traktujemy tego w wersji sportowej to raz  na jakiś czas można zaszaleć - wszak jak to mawiają alkohol jest drogi ale psychoterapeuta też nie tani ;) więc żeby nie zwariować trzeba co jakiś czas poszaleć :)

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Koszty, które ponosi mezczyzna zawsze mnie trochę stresują.

Nawet jeśli wiem, ze dobrze zarabia, to zdaje sobie sprawę , że to znacząco obciąża jego budżet. Zwłaszcza gdy jest z daleka, koszt jednej randki to kilka dobrych stowek.

Poczułam się o wiele lepiej, gdy pewnego razu mogłam sama zorganizować apartament i przygotować obiad.

Poza oszczednoscią było mi zwyczajnie miło, że mogłam to dla niego zrobić :)

• Lubię 19

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle , ze Ci którzy sie w to bawią wiedza ze to sie wiąże z kosztami ,jedyne minusy tego ;) .

Jednego razu mniejsze a drugiego wieksze wydatki a i czasem nawet dość duże ...

Lubimy ten styl życia i staramy sie korzystać na tyle na ile nas stać :)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczenia wiem, że jeśli coś można określić jako hobby to będzie kosztowało. Czy to będzie ASG, samochody RC, fotografia, modelarstwo kolejowe, strzelectwo, cuckold/swing - wszystko kosztuje i to najczęściej niemałe pieniądze.

Koszty zależą od oczekiwań, oprawy, zaangażowania. Im dalej w las tym lepiej i jednocześnie drożej...

Nawet chwilowe przyjemności potrafią szarpnąć za kieszeń. My na ten przykład od czasu do czasu jeździmy na strzelnicę, a wtedy przez 1-1,5h można dosłownie "puścić z dymem" 500pln... W takiej kwocie można by dojazd, kolację i hotel odbębnić (oczywiście bez specjalnej ekstrawagancji ;) ). 

Wracając do meritum. 

Jak dotąd udawało nam się bawić w rozsądnych widełkach cenowych. Swingerskluby raczej nie są dla nas. Zdecydowanie bardziej cenimy sobie kameralną otoczkę. W kwestii dziecka mamy to szczęście, że możemy korzystać z instytucji dziadków :), a co za tym idzie spotkać możemy się w mieszkaniu. Hotelowe spotkanie jak do tej pory mieliśmy jedno i nastręczyło więcej kłopotów logistycznych niż wyekspediowanie dziecka. "Umundurowania" Myshy do tej pory też nie brałem pod uwagę, bo raz, że nie zawsze używane, a dwa, że jest jakby na stałe. Wrzucałbym je raczej w koszty "wydziałowe" jak normalną odzież. :P

Dopiero teraz jak Zouza zwróciła uwagę na koszty tej zabawy to przeanalizowałem temat. Na chwilę obecną wychodzi na to, że w przeciągu 6 lat największe nakłady finansowe poszły na alkohol obecny na spotkaniach :P

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kraj jest nienormalny w relacji zarobków do kosztów życia.

Pamiętając że średnia krajowa 4tys.zł to propaganda, ogłaszana tak jak by dotyczyła wszystkich, a tyczy tylko działu przedsiębiorstw i służy wyrwaniu do prowadzących jak najwięcej na ZUS.

Na zachodzie ludzi pracujących stać na wszystko, włącznie z weekendami w hotelach itp.

Celem rządzących jest chyba wyludnienie tego kraju...

Wielokrotnie się zastanawiam jak ludzie w Polsce żyją?

Acha, przecież Provident największe zyski ma z Polski...

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kraj jest nienormalny w relacji zarobków do kosztów życia.

Pamiętając że średnia krajowa 4tys.zł to propaganda, ogłaszana tak jak by dotyczyła wszystkich, a tyczy tylko działu przedsiębiorstw i służy wyrwaniu do prowadzących jak najwięcej na ZUS.

Na zachodzie ludzi pracujących stać na wszystko, włącznie z weekendami w hotelach itp.

Celem rządzących jest chyba wyludnienie tego kraju...

Wielokrotnie się zastanawiam jak ludzie w Polsce żyją?

Acha, przecież Provident największe zyski ma z Polski...

To wszystko prawda, ten temat w normalnym kraju w ogóle by nie wypłynął.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie zastanawiałam się nad ekonomiczną stroną seksualnych przygód, po części z faktu, że poza garderobą moje spotkania nie obciążały mnie nigdy kosztami, ale przecież nie jestem w parze swing ani nie spełniam się w cuckold tak jakbym chciała. Ciekawa kwestia i zapewne jeśli rozwinie się moja aktywność w tym temacie nie będę mogła dale być obojętną. Niemniej jednak troszkę szkoda, że przyziemny pieniądz musi studzić zmysły.... jaki to byłby piękny kraj gdyby choć przyjemności były free.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...