Skocz do zawartości
Jans

Bisex

Rekomendowane odpowiedzi

Zabawne, jakoś nie przypominam sobie żebym chociaż raz przeczytał na forum, że rywalizacja w łóżku była elementem gry erotycznej. Jakimś dziwnym trafem określenie rywalizacja pojawiało się w kontekście rozczarowania, kompleksów i innych negatywnych skojarzeń. Ale ok, nigdy nie byłem sam na sam z dwiema kobietami w łóżku i gówno się znam. Jak rozumiem Ty wypowiadasz się na bazie własnych doświadczeń, w których to kobieca rywalizacja o "drążek" zakończyła się ogólnym zadowoleniem bez kompleksów i rozczarowań?

Otóż, wyobraź sobie, że  niektórzy mieli taką przygodę. I dla części osób, słowo "rywalizacja", ma inne znaczenie niż "walka". I myślę, że o tym warto pamiętać, ponieważ w innym przypadku grając w "chińczyka" , każda rozgrywka kończyłaby się waśnią. A każda taka "zabawa" powinna kończyć się satysfakcją każdej z stron.

A co do rozczarowań, i negatywnych skojarzeń to warto zaznaczyć to, że nie zależy to od ilości osób w łóżku a od samych tych osób.  I mimo, że ryzyko niepowodzenia zawsze istnieje to są tylko dwie możliwości : bawić się lub dać sobie spokój.

W drugim przypadku, trzeba dać sobie spokój także z tym portalem.

Nie chce tutaj za bardzo się rozwijać z wypowiedzią, ponieważ jak to ładnie napisała przedmówczyni "złota rybka", wyjdzie z tego posta sałatka.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż, wyobraź sobie, że niektórzy mieli taką przygodę. I dla części osób, słowo "rywalizacja", ma inne znaczenie niż "walka". I myślę, że o tym warto pamiętać, ponieważ w innym przypadku grając w "chińczyka" , każda rozgrywka kończyłaby się waśnią. A każda taka "zabawa" powinna kończyć się satysfakcją każdej z stron.

To jeśli już na przykładzie "Chińczyka" - nie kończy się waśnią, gdy grają dorośli ludzie i wiedzą, że to zabawa, ale... jak gram, to chcę WYGRAĆ, a nie wmawiać sobie, że to cudowne, że zajmę ostatnie miejsce.

Rywalizuje się, by wygrać! I o ile w przypadku rywalizujących facetów polega na tym, że bardziej się starają dogodzić kobiecie, to rywalizacja kobiet jest czymś masakrycznym (bardziej na zasadzie przepychanek) i nie życzę żadnej z pań przeżycia takowej.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouza napisała :

"Mam też wrażenie, że faceci bardziej potrafią cieszyć się fizyczną przyjemnością. Kobiety w układzie 2k+1m, w większości przypadków, rywalizują o faceta, nawet jeśli seks pomiędzy nimi dwiema sprawia przyjemność. "

Z mojej skromnej obserwacji zauważyłam że to podejście między  innymi  bardzo różni te dwie płcie. Też mam takie wrażenie że oni dużo  bardziej  umieją cieszyć się  czysto fizyczną przyjemnością .  My kobiety  częściej  jesteśmy " specjalistkami "od  kompleksów, skrupułów, oceniania, przewidywania i dzielenia włosa na czworo. I tym podobnych. Wiem że trochę generalizuję ale coś w tym jednak jest.

Ucząc się od mężczyzn ich podejścia wiele można zyskać.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej skromnej obserwacji zauważyłam że to podejście między innymi bardzo różni te dwie płcie. Też mam takie wrażenie że oni dużo bardziej umieją cieszyć się czysto fizyczną przyjemnością . My kobiety częściej jesteśmy " specjalistkami "od kompleksów, skrupułów, oceniania, przewidywania i dzielenia włosa na czworo. I tym podobnych. Wiem że trochę generalizuję ale coś w tym jednak jest. Ucząc się od mężczyzn ich podejścia wiele można zyskać.

Napewno duzo prawdy w tych obserwacjach. Z moich wynika , ze wiekszosc kobiet nie obarczonych intelektualnym podejsciem do swiata, bardziej spontanicznie i bez kompleksow podchodzi do seksu. Uwalniaja sie od wspolczesnego obrazu kobiety i czerpia wiecej satysfakcji.

Mniej jest tutaj przypadkow ozieblosci plciowej wynikajacej z roznych uprzedzen.

Mezczyzni tez staraja sie wylaczyc w seksie zbedne obciazenia. 

Te obserwacje potwierdza fakt , ze lepiej sprawdzaja sie uklady MM+K niz uklady M+KK.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich wynika , ze wiekszosc kobiet nie obarczonych intelektualnym podejsciem do swiata, bardziej spontanicznie i bez kompleksow podchodzi do seksu. Uwalniaja sie od wspolczesnego obrazu kobiety i czerpia wiecej satysfakcji.

Hmmm...

Co ma do tego intelektualne podejście do świata?

I jaki jest ten obraz, od którego się uwalniają?

Bo na moje "oko" znaaacznie bardziej liberalny od obrazu naszych matek, babek, prababek... ;) Chociaż nadal znacznie więcej akceptuje się u mężczyzn niż kobiet. No chyba, że kobieta ową akceptowalność ma w d... i nie jest jej do niczego niezbędna. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Co ma do tego intelektualne podejście do świata?

no jak to co, ........................głupi są szczęśliwsi ;)

Co prawda nie wiązałbym tego z płcią, ale intelektualiści już nie jedną zabawę potrafili zepsuć.

Dlatego napijmy się :wino: to niszczy szare komórki i od razu potwierdza teorię, bo wraz z ich ubytkiem zabawa staje się coraz lepsza ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszczę  mężczyznom  tego luzu i prostoty w podejściu do  swojego ciała, jego potrzeb  i w efekcie  ogóle do seksu .

Tak samo tego że są  odważniejsi i bardziej zdeterminowani, szybko  odrzucają poczucie winy w dążeniu do swoich celów, do realizacji swoich fantazji. W dużej mierze to bierze się ze  zdrowego męskiego egoizmu.

Łatwiej przełamują swoje ograniczenia,  chętnie eksperymentują, itd.. Lubią nowości, są ciekawi,  przełamywanie tabu ich kręci. 

I z tych wszystkich przyczyn  łatwiej im  eksplorować swoją seksualność.

Jeden mój znajomy mówił mi że swój biseksualizm odkrył przypadkiem.  Po prostu  raz zaryzykował  kontakt  z mężczyzną z motywacją  "bo  właściwie  to czemu nie ?" A był  już wtedy w wieku tzw. balzakowskim, kiedy zdawałoby się  że jak  coś  miał wiedzieć  o sobie w tej materii  to już raczej  wie. Z zaskoczeniem odkrył że mu się to podoba.  

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu pomiędzy kobietami a mężczyznami jest za duża różnica płci.  :)

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze oklepane, ale jak to sie mowi - zeby zycie mialo smaczek, raz dziewczynka raz chlopaczek................ :rolleyes: , ja nie mam nic przeciwko, chetnie w trojke 1k i 2m zabawilbym sie co nie co, o ile oczywiscie pozostale 2 osoby by nic przeciw nie mialy. Zyje sie raz ...........podobno :mrgreen: . Podobnie jak przy ukladzie 2k i 1 m czasem panie robia to ze soba, ale nie zawsze. Po rpsotu, kto ma chec niech korzysta.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszczę  mężczyznom  tego luzu i prostoty w podejściu do  swojego ciała, jego potrzeb  i w efekcie  ogóle do seksu .

Tak samo tego że są  odważniejsi i bardziej zdeterminowani, szybko  odrzucają poczucie winy w dążeniu do swoich celów, do realizacji swoich fantazji. W dużej mierze to bierze się ze  zdrowego męskiego egoizmu.

Łatwiej przełamują swoje ograniczenia,  chętnie eksperymentują, itd.. Lubią nowości, są ciekawi,  przełamywanie tabu ich kręci. 

I z tych wszystkich przyczyn  łatwiej im  eksplorować swoją seksualność.

Jeden mój znajomy mówił mi że swój biseksualizm odkrył przypadkiem.  Po prostu  raz zaryzykował  kontakt  z mężczyzną z motywacją  "bo  właściwie  to czemu nie ?" A był  już wtedy w wieku tzw. balzakowskim, kiedy zdawałoby się  że jak  coś  miał wiedzieć  o sobie w tej materii  to już raczej  wie. Z zaskoczeniem odkrył że mu się to podoba.  

Oesuuuu, to ja jestem facetem?! :facepalm:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...