Skocz do zawartości
Sem.

17 Czerwca- Statystyki roczne- oraz prośba o zachowanie kultury wypowiedzi w tematach

Rekomendowane odpowiedzi

UPDATE 17 Czerwca 2017

Prosiłem o coś, ale moje prośby nie przyniosły rezultatu. Nadal, beztrosko zaśmiecacie wszystkie tematy, zamieniając je w żart. Prowadzicie w nich sobie prywatne dialogi od czapy na kilka stron. Dialogi, które następnych czytających, zwyczajnie gówno interesują. Zostały Wam utworzone działy offtopowe po to, abyście tam mogli prowadzić te zbędne dialogi, pozostawiając tę ważną i tematyczną część forum, wolną od tego typu śmieci. Ponieważ prośbą nie zyskałem nic, od dzisiaj będę Was za podobne dialogi, beznadziejne off-topy, karał.

Ponadto, jedna strona tematu od dnia dzisiejszego, będzie wyświetlała pięćdziesiąt a nie jak dotychczas dziesięć postów, po to by łatwiej można było z tych tematów sprzątać po Was te beznadziejne bzdury. Uprzedzam jednak, że jestem już bardzo zmęczony sprzątaniem w kółko od nowa, stąd ta aktualizacja. Poniżej przypomnienie mojej prośby:

Statystyki roczne- oraz prośba o zachowanie kultury wypowiedzi w tematach

Szanowni Użytkownicy. Wczorajszą noc, spędziłem na rocznej analizie najważniejszej dla mnie (ale również i dla Was) statystyki "total time spent of topic" oraz "total time spent of page topic". Mówiąc krótko, jest to czas, jaki został spędzony ogólnie w danym temacie, wraz z rozeznaniem, ile czasu Użytkownicy (lub goście) spędzili na poszczególnych stronach tematu, tematów. I nie bez kozery, zaczyna mnie bardzo irytować obecność wszędobylskich żartów w każdym niemal topiku, niemal w każdym dziale na forum. Są takie działy w których nie ma to istotnego znaczenia, lecz są takie, w których ma to znaczenie podstawowe. Przejdźmy do rzeczy. Po co w ogóle istnieje forum. Aby na nim dyskutować, wymieniać się poglądami NA DANY TEMAT. Każdy się na pewno ze mną zgodzi, że Użytkownik lub gość, który przegląda dany temat zachęcony jego tytułem i pierwszym postem, OCZEKUJE, że dalsze informacje w tym temacie, odnoszą się do tego tematu. Czy u nas tak jest? Tak, w 23% procentach przypadków. To trochę za mało, aby móc się nazywać szacownym forum dyskusyjnym. Dam Wam kilka reprezentatywnych przykładów. Skąd się biorą tak ogromne wahania i jaka jest tego przyczyna.

Oto Galeria, kliknij tutaj by odwiedzić pierwszą stronę. Całkowity czas wyświetlania tej strony, to 168 godzin, 54 minuty i szesnaście sekund, podczas analizy ruchu. Ta sama galeria ale już druga strona na której nie ma ani jednego zdjęcia. Całkowity czas wyświetlania tej strony, to 58 minut i pięćdziesiąt dwie sekundy podczas analizy ruchu. Nie ma w tym niczego nadzwyczajnego. Kto czyta komentarze w galeriach? Autorzy zdjęć, to oczywiste, gdyż są ciekawi opinii na temat ich zdjęć. Autorzy tych komentarzy, gdyż są ciekawi, czy zostały polubione, czy padła odpowiedź do komentarza. I nikt więcej. Wszyscy pozostali Użytkownicy, szybko pomijają te strony (wszyscy to robią) i szukają zdjęć, na kolejnych podstronach. Nie trudno się zatem domyślić, że dopiero czwarta strona tej samej galerii, to znów olbrzymie wahanie oglądalności, i wynosi prawie 145 godzin, spędzonych na tej podstronie. Bo są na niej zdjęcia. Strona jest ciekawa, atrakcyjna. Ciężko wymagać "rzeczowych" postów jako komentarz do zdjęcia, bo niby jak, miałaby się ta "rzeczowość" przejawiać. Galerie, są więc takimi działami, które są skazane na oglądalność mimo wszystko, ale z takimi właśnie gigantycznymi wahaniami pomiędzy podstronami tych galerii.

Absolutna "perła w koronie" co się tyczy statystyki "total time spent of page" to lubiany tu przez jednych i nie lubiany przez innych, lecz bardzo stabilny "forumowo" nasz kolega Jans i jego tematy, oraz poradniki dotyczące viagry, wszelkich innych medykamentów. Tematy Jansa, który wręcz wymusza wyłącznie konstruktywne odpowiedzi, to aż 6% z całych 21% "dobrych" statystyk odwiedzin tematów. Dobrych, oznacza w miarę regularnych bytów "czasowych" na każdej z podstron tematu, bez gigantycznych wahań, w których dana strona jest pomijana z powodu irracjonalnej, żartobliwej, niepożądanej treści. Genialne, są również tematy zapoczątkowane przez Zuzę i wśród nich te podstrony, w których toczy się zażarta dyskusja. Ale tu, są już duże wahania, ponieważ można by z tych tematów wyciąć wiele zbędnych "wycieczek" w ABSOLUTNIE INNĄ stronę idących, i tu znów głównie chodzi mi o ...żart. Nie ma nic dziwnego w tym, że temat ewoluuje, zmienia się. Jedna zażarta dyskusja, przechodzi w drugą. To są bardzo poczytne strony, Użytkownicy, spędzają na nich wiele, bardzo wiele godzin, jednocześnie szybko pomijając te, na których jest...żart. Oczywiście forum, nie składa się tylko z Jasna i Zuzy. Wielu z Was, bardzo wielu, pisze ciekawe, mądre posty. Miło się do nich WRACA i czyta je ponownie. Po miesiącu, czasami po latach. Kogo interesuje żart w temacie, gdy wraca do tego tematu, np po dwóch latach? Po co wraca do danego tematu? Bo go znalazł w wyszukiwarce. Czy szukał tam zawartego ŻARTU, czy też, konkretnych treści.

Pisząc posty na forum pamiętajcie o tym, że ktoś, kiedyś, będzie to czytał. I będzie POMIJAŁ wasze posty, jeśli one nic na forum nie wnoszą. Naprawdę chcesz być kimś takim? Czy chcesz przyzwyczaić oko widza do tego, że Twoje posty, to wyłącznie nic nie wnoszący żart? Każdy z Was, ma swoje sposoby przeglądania tematów. Konia z rzędem temu, kto czyta całą zawartość. Sami doskonale o tym wiecie, że są posty, które czytacie z uwagą, PONIEWAŻ zostały napisane przez kogoś kto zawsze, lub zazwyczaj pisze posty treściwe. Oraz te posty, które Was zwyczajnie gówno interesują, bo to na pewno jakaś kpina, jakiś żart, coś "nie na temat", jakiś offtopic. Widzisz awatar i od razu pomijasz "oczami" dany post, bo już sam autor Cię po prostu nie interesuje. Prawda? Nawet, jeśli początkowo dana część Użytkowników uczestniczy w kontynuacji bardzo dalekiego od meritum tematu żartu, to później, po kilku tygodniach, miesiącach, NIKT JUŻ TEGO NIE CZYTA a te treści są brutalnie POMIJANE przez nowych Użytkowników.

Forum dyskusyjne, to BAZA WIEDZY. Przede wszystkim. Dla tych którzy w danej chwili konwersują, oraz dla tych, którzy będą w przyszłości chcieli z Waszej wiedzy skorzystać. Proszę Was. Nie rozmieniajcie się na drobne przy każdej okazji, w każdym temacie. Ja rozumiem żarty, naprawdę, lubię Was i cieszę się że się tu odnajdujecie. Zróbcie mi najlepszy urodzinowy prezent,- zacznijcie szanować tematy, to miejsce i siebie nawzajem. Wizerunek ZKF jako "bardzo luźnej gadki zawsze i wszędzie" jest po prostu nudny. Nikt tego nie będzie czytał. Statystyki roczne, w sposób bardzo brutalny mówią o tym, co na forum trzeba zmienić a co jest dobre. Nie mogę Was zmusić do wiecznej powagi, nie jestem w stanie wpłynąć na to, o czym piszecie. Ale proszę Was po ludzku,- starajcie się podnieść wartość merytoryczną naszych tematów, abyśmy nie zamienili się w chałturę.

Z wyrazami szacunku,

Sem

• Lubię 49

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...