Skocz do zawartości
Daro83

Dziwna sytuacja...

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu był u mnie w nasz dobry "znajomy",ogólnie sytuacja zupełnie niewinna,ale podchodzi moje dziecko do kolegi i wypala tak..."tatusiu......coś tam" za chwile znowu...ja natomiast czekam co na to żona,kolega...żona dopiero po chwili zareagowała,bo w pierwszej chwili była zaskoczona.Reakcja kolegi,no cóż...jemu to wcale nie przeszkadzało:)Po wyjściu kolegi zona pyta mnie,co to było?a wiec sam nie potrafiłem jej odpowiedzieć,wiem tylko...że mój syn wcale nie jest podobny do kolegi:)a kolega nie miał by problemu...aby być ojcem kolejnego "sukcesu".Zaskoczony byłem tym bardziej bo mój syn nie zachowywał się tak w stosunku do nikogo innego...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proste wytłumaczenie Twoje dziecko bardzo cie lubi i lubi Twojego kolegę i z sympatii do Twojego kolegi obdarzylo go mianem/tytułem najfajniejszej osoby jaka zna, innymi slowy jesli dziecko nie zna jakiegos slowa to zastosuje takie jakie wydaje mu sie najodpowiedniejsze. Słyszałem o podobnej sytuacji w stosunku do opiekunek dziecko zaczynalo do nich mówić mamo.

ps moje dziecko majac ok 2 lata i znajac 10 słów zaproponowało kotkowi kawę bo uznalo ze to najodpowiedniejszy napój dla kotów skoro rodzice to piją ;))

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Być może,ale mój 5 letni syn mówi do wszystkich kolegów wujek,wiec tym razem prawde mówiąc się zdziwiłem.Pierwszy raz się z tym spotkałem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moje najmłodsze cały czas się myli. A to powie do mnie per dziadku, o to per wujku, szczególnie jak wraca spod opieki rodziny.

Być może pojęcie 'wujek' wyleciało dziecku z podręcznego słownika i dziecko zastąpiło je najbliższym pojęciem ' dorosłego, zaufanego mężczyzny'.

Proces nauki mowy u dzieci trwa do siódmego roku życia.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Być może,ale mój 5 letni syn mówi do wszystkich kolegów wujek,wiec tym razem prawde mówiąc się zdziwiłem.Pierwszy raz się z tym spotkałem.

Moga byc dwie opcje albo lubi tego kolegę najbardziej ze wszystkich innych twoich kolegow albo tak jak napisal kolega.ponizej.zapomnial slowa.wojek i zastosowal najblizsze podobne, Mojej mamie często się myli (zwlaszcz wstresujacej sytuacji) i do mojego syna zwraca sie moim imieniem najzabawniejsze jest jak spokojnie sobie czytam a tu lekko zaniepokojony glos ostrzega mnje zebym nie zrzucil sobie czegos na glowe ;)))

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o podobnej sytuacji w stosunku do opiekunek dziecko zaczynalo do nich mówić mamo.

Potwierdzam. Gdy przez jakiś czas byłam opiekunką, to raz na jakiś czas musiałam tłumaczyć rodzeństwu, że nie jestem ich mamą a ciocią. Myślę, że wynika to z tego, że dziecko czuje się dobrze i bezpiecznie przy danej osobie i przez to inaczej je traktuje. Z resztą sytuacja z niedawna - odwiedziłam znajomych, których od dawna nie widziałam i ich szkrab najpierw nieufnie do mnie podchodził a gdy zaczęłam się z nim bawić to okazało się, że zostałam mianowana najpierw babcią a później mamą, więc wg mnie nie ma się czym przejmować, trzeba po prostu dziecku wytłumaczyć różnice w pojęciach :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze,że mój syn nie zrobił tego przy jego żonie...musiał by się mocno tłumaczyć :hit2:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...