Skocz do zawartości
Duszek dojrzalyimpot

Podsłuchy i inwigilacja

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na dzisiaj polecam Tails 2.0 :cicho:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Monitoring spoleczenstwa rozwija sie w najlepsze a terroryzm jest podawany jako przyczyna tych krokow.

Ostatnio zdumialo mnie logiczne stwierdzenie niemieckiej Izby Prawnikow i Sedziow ktora wydala oswiadzczenie stawiajace pod znakiem zapytania powod monitoringu.

Otoz dla terrorystow monitoring nie jest przeszkoda a tylko chetnie widzianym medium gdzie moga promowac na caly swiat swoje czyny.

Rzeczywiscie ogladajac przekazy filmowe terrorystycznych atakow mozna odniesc takie wrazenie.

A wiec moze mniej monitoringu a wiecej policjantow na ulicy ?

post-8255-0-59531900-1483022625_thumb.jpg                               

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam ciekawy temat

Propozycja na szybko na zachowanie względnej anonimowości  w sieci w mojej opinii (nie jestem żadnym autorytetem zaznaczam): 

1. Zakup sobie zarejestrowaną (nie na siebie;-)) kartę sim. Kup ją z ręki do ręki od handlarza a nie przez allegro. 

2. Kup sobie nowy/używany modem USB. Pamiętaj, że każdym modem ma numer IMEI, jeśli więc włożysz swoją nową kartę do starego modemu, zarejestrowanego na ciebie, za który płaciłeś abonament lub cokolwiek, cała praca pójdzie w pizdu. Kupując stosuj się do zasad powyżej, tzn. gotówka z ręki do ręki bez danych osobowych. Dla niepoznaki możesz założyć kaptur i czarne okulary :->

3. Kup używany laptop według zasady powyżej. 

4. Surfując na zestawie anonymus nie loguj się na swojego fejsa, gmaila czy cokolwiek innego co pozwoli cię zidentyfikować;-)

Istnieje pewien procent szansy, że pisząc komentarz z tego konta specjaliści od analizy nie odkryją po 30 s, że pisał to Jan Kowalski, który lubi oglądać w sieci filmy na których Pani sika na Pana.

Aczkolwiek jeśli z tego zestawu małego Galla Anonima zamierzasz napisać: "zajebię tą kaczkę jak tylko na wyciągnięcie ręki podejdzie", spodziewaj się szybko u siebie wizyty 3 literowej służby :comp:   

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz naprawde chcesz szybko i bezpiecznie i anonimowo sie zalogowac to skocz w przebraniu do Internet Caffe

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy kiedyś udało mi się wejść do ukrytego internetu ale już nie pamiętam jak :-(. Tam wszystko można znaleźć, broń, narkotyki zakazane praktyki seksualne, informacje.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam oj tam. Wystarczy by nie zakładać facebooka instagrama gmaila i służby będą

wiedziały i Was o 80% mniej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy kiedyś udało mi się wejść do ukrytego internetu ale już nie pamiętam jak :-(. Tam wszystko można znaleźć, broń, narkotyki zakazane praktyki seksualne, informacje.

Na 100 % jestes natychmiast namierzony i na liscie.

Odradzam!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100 % jestes natychmiast namierzony i na liscie.

Odradzam!

Sam nie wiem jak to wygląda. Podobnież Thor był zbudowany dla chińskich dysydentów żeby im zapewnić anonimowość przed władzami kraju. Z tego co wiem bardzo trudno namierzyć kogoś ze względu na to że informacja jest przesyłana przez wielką liczbę serwerów gdzie się gubi tożsamość. To znaczy jest możliwe namierzenie ale b. trudne i upierdliwe. Trudno sobie wyobrazić że służby by się każdym tak zajmowały. Nie maja takich możliwości.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie maja takich możliwości.

Owszem, maja.

Musza miec ! Robote robia komputery ze specjalnym oprogramowaniem a ludzie tylko przegladaja rezultaty poszukiwan.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...