Skocz do zawartości
anetamarcin73gd

Czy wybaczylibyście zdradę?

Rekomendowane odpowiedzi

No ale takie tkwienie, to już nie ma nic wspólnego z wybaczeniem. I to mi właśnie przyszło do głowy - co rozumiemy pod pojęciem "wybaczyć zdradę"?

Zapomnieć? Nie wypominać? Pozostać w związku? Czy przestać czuć żal do drugiej osoby?

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i wtedy nie ma dobrego rozwiązania szczególnie dla mężczyzny...

i tu panom bardzo współczuję bo tkwić przy osobie, która nie kocha lub której się nie kocha tylko ze względu na dzieci to tragedia nie mniejsza niż pogodzić się z życiem bez nich... 

Hmmmm... a dla kobiety jest jakieś dobre? Bo jakoś nie rozumiem tej "szczególności" panów...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście

dzieci zazwyczaj zostają przy kobiecie :)

kopiesz z upe kogoś kogo nie kochasz i zacierasz ręce na poznanie kogoś nowego :)

kobieta właściwie nie traci NIC co ma wartość (zakładając ze nie kocha męża)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

kobieta właściwie nie traci NIC co ma wartość (zakładając ze nie kocha męża)

Strasznie wąskie spojrzenie.

To na kobietę, gdy dzieci pozostają przy niej, spadają te przyziemne obowiązki, bycie cerberem, podcieraczem nosa i tyłka, "wymaganie" różnych rzeczy.

Ojcowie zazwyczaj są tymi cool - a to prezent dadzą, a to kino, a to coś tam, czyli głównie od spraw przyjemnych. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No ale takie tkwienie, to już nie ma nic wspólnego z wybaczeniem. I to mi właśnie przyszło do głowy - co rozumiemy pod pojęciem "wybaczyć zdradę"?

Zapomnieć? Nie wypominać? Pozostać w związku? Czy przestać czuć żal do drugiej osoby?

Świetne pytanie. Jedno z tych na które nie ma prostych odpowiedzi, a które weryfikuje po prostu życie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zrozumienie ułatwia wybaczenie (zrozumienie powodów, sytuacji choć do tego potrzebna jest umiejętność spojrzenia na sytuacje z dystansem, a o ten szczególnie w obliczu tak bolesnego zdarzenia, może być trudno )

wybaczyć to nie znaczy zapomnieć ale właśnie bardziej zrozumieć jak myślała osoba zdradzająca i wybaczyć jej błędne myślenie ( :P )

ja zrozumiałam co kierowało moim małżonkiem że w ramiona zakochanej w nim po uszy koleżanki złożył głowę

a że i on zrozumiał że to nie on miał powód do szukania ukojenia, dodatkowo otworzyło szanse na moje wybaczenie :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne pytanie. Jedno z tych na które nie ma prostych odpowiedzi, a które weryfikuje po prostu życie.

najlepszym wyjściem byłoby chyba jednak rozstanie - odpowiedzialne wobec potomstwa.. czyli znowu trzeba się obdarzyć jakąś dozą zaufania :redevil: ironia losu..

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

:facepalm:

Mocny argument! :D A jak doskonale umotywowany i wyjaśniony! :D

* gwoli ścisłości zacytowałam całą wypowiedź, to nie było "wycięte z kontekstu..

A cóż Cię tak zadziwiło, może zniesmaczyło? Może nieprawdę powiedziałam? Skoryguj więc.

Bo, moim zdaniem, kobieta także traci bardzo wiele - począwszy od poczucia bezpieczeństwa, także ekonomicznego (umówmy się, że w większości przypadków z alimentów, nawet, gdy przyznane także kobiecie, a nie tylko dziecku - wyżyć się nie da lub jest po porostu ciężko), poprzez znacznie mniej czasu dla siebie (no chyba, że są cudowne babcie, nianie i ojciec dziecka zajmuje się nim nie tylko na godzinkę w weekend,ale jest niemal na każde wezwanie). 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i to powinna być puenta dyskusji. 

Dla jednego wybaczyć zdradę to zapomnieć, dla innego nie wypominać a dla jeszcze innego pozostać w związku czy nie czuć żalu - ogólnie pozostaje współczuć.

Tak naprawdę te wszystkie hasła są ze sobą powiązane . 

Jak zapomnisz to nie wypomnisz.

Jak przestaniesz czuć żal to znaczy , że zapomniałeś...etc

W/g mnie "wybaczyć zdradę" to znaczy ponownie zaufać - życzę powodzenia....

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...