Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Moje przemyślenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Jest kilka osób w moim życiu, którym oddałbym nerke. Jednoczesnie absolutnie nie chciałbym by odebrali to na płaszczyźnie romantycznej.

Ty byś nie chciał, ale to właśnie romantyzm w najczystszej postaci. Zachowanie czyste, heroiczne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odróżniam miłosc od zakochania.

Ja również, ale mówiliśmy - zdaje się - nt. zakochania. :P

Gejzerze, a co powiesz na wieloletnie związki gejów z heterykami? Są takie, w których dwoje ludzi się naprawdę kocha, nie odczuwa jednak pożądania  do partnera.

A "białe małżeństwa", w których jest podobnie? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również, ale mówiliśmy - zdaje się - nt. zakochania. :P

Mam wrażenie że dyskusja zatacza większe kręgi :) Zaczęło się od "100 procentowych heteryków" (cokolwiek to oznacza ;)

Ty byś nie chciał, ale to właśnie romantyzm w najczystszej postaci. Zachowanie czyste, heroiczne.

Możliwe, że heroizm tak. Dla mnie romantyzm mocno związany jest z erotyką. Jednoczesnie erotyka moze istniec bez romantyzmu. Ale faktycznie moze zależeć to od kontekstu. A różnorodność interpretacji uważam za coś dobrego. Dlatego zapytałem. Ciekawi mnie zdanie innych. Jednoczesnie jednak uwazam się za przeciwieństwo romantyka. Nie wierzycie, zapytajcie moją M :)

a o powiesz na wieloletnie związki gejów z heterykami? Są takie, w których dwoje ludzi się naprawdę kocha, nie odczuwa jednak pożądania do partnera. A "białe małżeństwa", w których jest podobnie?

Nie słyszałem o takich związkach (geja i heteryka) więc nie mam zdania. Ale podobnie jak ze związkami białymi, sądze ze oparte są na miłosci w formie wielkiej przyjaźni. A to dla mnie ogromna różnica.

P

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęło się od "100 procentowych heteryków"

No niezupełnie :P

Nie słyszałem o takich związkach (geja i heteryka) więc nie mam zdania. Ale podobnie jak ze związkami białymi, sądze ze oparte są na miłosci w formie wielkiej przyjaźni. A to dla mnie ogromna różnica.

To inaczej.

Możesz kochać rodziców, dzieci (a nawet psa, jak napisałeś). Kochać, a nie li tylko się przyjaźnić, tak? ;)

A jednocześnie nie potrafisz zrozumieć, że można kochać partnera/partnerkę, czy jakąkolwiek inną osobę i nie dążyć do spełnienia seksualnego?

Zapewne powiesz, że we wcześniejszym przykładzie to rodzina i niejako "z urzędu" się ją kocha? Ale dlaczego nie można pokochać biologicznie obcej osoby, a nie dążyć do bliskości seksualnej?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A jednocześnie nie potrafisz zrozumieć...

Potrafię zrozumiec. Jest kilka kobiet, dziewczyn nawet kilku mężczyzn w moim wieku, do których czuję przyjaźń graniczącą z miłoscią. Nie jestem aż tak pusty za jakiego mnie uważasz. Jednoczesnie nie chciałbym tej powiedzmy miłosci skonsumować. Ale jest to rodzaj uczucia, który wykracza poza ramy orientacji seksualnej. A przecież to jest przewodni wątek tego tematu, nieprawda? Wynika z niego m.in. że orientacja seksualna zależy głównie od naszej woli (tak zrozumiałem wypowiedź np. Jansa). Daleki jestem do potwierdzenia tej tezy.

P

A tak naprawdę to winię język polski i ubogość jego słów i zbyt duże pole do interpretacji ich znaczeń. M.in stąd nieporozumienia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem aż tak pusty za jakiego mnie uważasz.

No dzięki, bardzo to miłe...

Ale jest to rodzaj uczucia, który wykracza poza ramy orientacji seksualnej. A przecież to jest przewodni wątek tego tematu, nieprawda?

Wątek przewodni nieco się po drodze zagubił, poszliśmy w innym kierunku.

Może więc lepiej wrócić do zagadnień, które poruszyła Autorka w pierwszym poście. :)

Mam nadzieję, że się odezwie, bo ciekawa jestem jakie w końcu są Jej przemyślenia.  

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powracajac do tytulowego pytania w temacie :

I tutaj zrodziła się myśl, czy 100% hetero facet jest w stanie obcować z przyrodzeniem innego mężczyzny? Czy to możliwe aby on był bi?

Ja mysle , ze obcowanie z przyrodzeniem innego mezczyzny to jeszcze nie bi. Zapewne do tego okreslenia nalezy duzo wiecej komponentow.

Slusznie juz duzo wczesniej Sem zauwazyl , ze nasze predyspozycje rozwijaja sie wiele lat wczesniej albo jak Freud mawial : od urodzenia.

Faktem jest , ze w cuckoldzie bariery plciowe pomiedzy osobnikami tej samej plci opadaja co nie oznacza wcale , ze takie osoby sa biseksualne. Bledem byloby tez mowic , ze wszystkich cuckoldowcow laczy romantyczny milosc.

Mozna ich raczej nazwac radosnymi heddonistami.

Dla prawdziwych biseksow plec nie ma znaczenia. Liczy sie tylko i wylacznie czlowiek.

Prokreacja nie jest tutaj nadrzednym celem wspolzycia plciowego. Wielu znanych ludzi otwarcie przyznaje sie do swojego biseksualizmu twierdzac , ze kochaja mezczyzn i kobiety w zaleznosci od konkretnego czlowieka i uczucia do niego.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W kontekscie tematu „Moje przemyslenia“ i kwestii biseksualizmu chcialbym dodac wlasne spostrzezenia z moich doswiadczen zyciowych.

Jedna z moich wczesniejszych partnerek zyciowych prowadzac salon pieknosci miala do czynienienia zarowno z kobietami jak i mezczyznami i do jej zawodowych obowiazkow nalezalo rowniez wysluchiwanie klopotow klientow i klientek oraz udzielanie porad wszelakich w zakresie stosunkow  wzajemnych.

Bardzo zadziwilo mnie jej stwierdzenie , ze klopoty plciowe osob w zwiazkach sa identyczne , niezalezne od tego czy to hetero czy homo czy bi.

To klopoty natury zwiazkow uczuciowych a nie seksualnych. Dla gejow czy biseksow znaczenie pocalunku i bliskosc sa identyczne jak u heterykow (heretykow).

Seks nigdy nie byl w tych zwiazkach najwazniejszy bo on tylko dopelnial wzajemne szczescie.  

Stereotypy w rodzajach : „geje maja tylko jedno w glowie“  lub oblesne mlaskanie i : „lesbijki“  sa bledne.

To tez sa ludzie jak wszyscy inni. A , ze jedni drugim zazdroszcza to juz inna kwestia.

Biseks to chyba najbardziej uniwersalna odmiana :lach:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś wyjaśnić co znaczy zakochać się?

pewnie zalezy to od danego człowieka..

ja jako osoba o dosc prostej konstrukcji psychicznej stanem zakochania nazywam fascynację drugą osobą...fascynację zarówno jej fizyczną jak i psychiczną stroną

nastepnym i duzo wyższym uczuciem jest MIŁOŚĆ...

a jako prosta w swej budowie i bardzo twardo stąpajaca po ziemi kobieta która ma swoje FIZYCZNE POTRZEBY nie wyobrazam sobie zadnego z powyższych uczuc bez sekualnej jego strony

odczuwam tez podziw, szacunek itd... moze niektorzy mylą je z zakochaniem lub z miłością...

taka aseksualną miłość to czuc można do dziecka! (choc sa zboczency co i tu z seksem sie im kojarzy :P )

jest tez miłość do babci, mamy, brata itd...(tu tez bywaja zboczenia :)))) )

no i sa np ludzie ktorzy w ogóle seksu nie potrzebują i ci to kochaja pewnie tak jak umieją ;)

a ktorys z panów ktorzy twierdza inaczej niz ja pokochał kiedys innego faceta? (nie mam na mysli brata dziadka wujka ani taty)

i w czym ta miłość się przejawiała?

bardzo jestem ciekawa....

a moze mylicie to z przyjaźnią?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

jako prosta w swej budowie i bardzo twardo stąpajaca po ziemi kobieta która ma swoje FIZYCZNE POTRZEBY nie wyobrazam sobie zadnego z powyższych uczuc bez sekualnej jego strony

A wyobrażasz sobie, że można nie odczuwać TAKICH fizycznych potrzeb? I wyobrażasz sobie, że są osoby bujające w obłokach i/lub bardzo skomplikowanej konstrukcji psychicznej i/lub bardzo uduchowione? 

Bo ja sobie wyobrażam, choć na pewno nie w moim "wykonaniu". :)

a moze mylicie to z przyjaźnią?

To mogłyby powiedzieć tylko osoby o takim sposobie odczuwania. My możemy sobie jedynie pogdybać, bo potrzeby fizyczne pełnią u nas bardzo ważną rolę. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...