Skocz do zawartości
może?

Profile widoczne tylko dla przyjaciół.

Rekomendowane odpowiedzi

Gejzer, Kiki - zapraszam Was obu na piwo. Nie róbcie tu personalnych jakichś wycieczek. Różne stanowiska są OK!

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Porządny człowiek popełniający podłosc (np. coś wyrachowanego, godzącego w dobro temu co mu nigdy nie zawinił) nie mógł nigdy być porządny

"piekło wybrukowane jest dobrymi intencjami" tak mawia starsze pokolenie co znaczy jedynie, że można popełnić coś złego nawet tego nie zamierzając. Wtedy czy jeden czyn determinuje człowieka? Errare Humanum est. Skoro to jest dla ciebie banał.... 

0.1 mimo wszystko jest większe niż 0

I co w związku z tym?

Powyzszy tekst jest esencją hipokryzji tego OT. "Wszystko, zawsze, nigdy, każdy..." Uogólniasz i zapętlasz. Nadinterpetujesz. Bo ja się zgadzam z więszkoscią postów, że ukryte profile irytują, nasuwają automatycznie złe skojarzenia i wogóle w kontekscie konstrukcji tej funkcji jest to mało praktyczne. Nigdzie temu nie zaprzeczyłem lecz dla Ciebie już "zawsze" i "ze wszystkimi"... szkoda dalej komentowac.  Ja tylko zwracam uwagę, że motywem ukrywania profili jest nie tylko "elytarnosc".

Definicja: Hipokryzja (od gr. ὑπόκρισις hypokrisis, udawanie) – fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych. Udawanie serdeczności, szlachetności, religijności, zazwyczaj po to, by wprowadzić kogoś w błąd co do swych rzeczywistych intencji i czerpać z tego własne korzyści. Nie udaję niczego, jasno precyzuje swoje poglądy i zasady, którymi się kieruję. Nie wnikam dlaczego moja wypowiedź była dla ciebie esencją hipokryzji. To, że mnie oceniłeś jest faktem to, że zrobiłes to mimo iż mnie nie znasz także i według mnie to bardzo obłudne w świetle tego co sam piszesz.  Wszystko, zawsze, nigdy i każdy to jedynie słowa, narzędzia które budują wypowiedź. Sensu tej wypowiedzi chyba nie zrozumiałeś. To dla ciebie doprecyzuje. Piszesz, że przed oceną kogoś starasz się poznać jego motywy a mnie zarzucasz ocenianie powierzchowne. Piszesz, że omijasz mnie (lub by było precyzyjnej takich co postępują jak ja) szerokim łukiem, jednocześnie zupełnie pomijasz moje argumenty. To straszna niekonsekwencja. Skoro uważasz, że coś nadinterpretuje to zwyczajnie wyjaśnij, może mam inną perspektywę i coś mi umknęło. Nie wiem dlaczego zamiast tego wolisz "szkoda komentować", "nie dogadamy się" czy "dla ciebie już zawsze i ze wszystkimi" co jest prawdziwym banałem bo nie wiesz co dla mnie i jak.

Zwracasz uwagę, że "elytarność" nie jest jedynym motywem... Ja wcale nie twierdziłem, że jest jedynym a wyłącznie rozważałem opcje. 

Gejzer, Kiki - zapraszam Was obu na piwo. Nie róbcie tu personalnych jakichś wycieczek

Jeśli wybranie się z Tobą na piwo wymaga osobistego wycieczkowania się ku komukolwiek.... to może i do wszystkich, włącznie z Semem się zwycieczkuje :lach: A Piwo bardzo chętnie... nawet postawie. 
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A Piwo bardzo chętnie...

Kiki - umówieni :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

macie okazję w sobotę w Łodzi :->

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

gejzer24, dnia 24 Września 2015 - 11:09, napisał(a): Porządny człowiek popełniający podłosc (np. coś wyrachowanego, godzącego w dobro temu co mu nigdy nie zawinił) nie mógł nigdy być porządny "piekło wybrukowane jest dobrymi intencjami" tak mawia starsze pokolenie co znaczy jedynie, że można popełnić coś złego nawet tego nie zamierzając. Wtedy czy jeden czyn determinuje człowieka? Errare Humanum est. Skoro to jest dla ciebie banał....

Nie ruzumiesz co piszę. Bo jakims dziwnym trafem się zgadzamy. Zdefiniuj podłosc, bo tu też jest miedzy nami niespójnosc. A najlepiej jeszcze looknij co w nawiasie napisałem...

gejzer24, dnia 24 Września 2015 - 11:09, napisał(a): 0.1 mimo wszystko jest większe niż 0 I co w związku z tym?

:facepalm:

To, że mnie oceniłeś jest faktem to, że zrobiłes to mimo iż mnie nie znasz także i według mnie to bardzo obłudne w świetle tego co sam piszesz.

Tak własnie Cie oceniłem. Dałes mi wystarczająco dużo wskazówek. Natomiast ukrycie profilu jest tylko jedną wskazówką - ktoś ma z czyms problem tylko niewiadomo jaki. Widzisz różnicę?

Zwracasz uwagę, że "elytarność" nie jest jedynym motywem... Ja wcale nie twierdziłem, że jest jedynym a wyłącznie rozważałem opcje.

Racja, tego akurat nie stwierdziłes a ja Ci tego nie wytknąłem, stresciłem tylko ogólny pogląd tego tematu.

P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kiki - umówieni

To bądż jeszcze dobrym duchem i gejzera namów:)

macie okazję w sobotę w Łodzi :->

Niestey nie:( W sobotę idę do pracy... trzeba na to piwo zarobić :lach:

Nie ruzumiesz co piszę.

Fakt dziwnym trafem się zgadzamy.

Tak własnie Cie oceniłem. Dałes mi wystarczająco dużo wskazówek. Natomiast ukrycie profilu jest tylko jedną wskazówką - ktoś ma z czyms problem tylko niewiadomo jaki. Widzisz różnicę?

Nie, nie widzę bo kilka wypowiedzi to nadal powierzchowne i mgliste pojęcie o kimś, zwłaszcza jeśli kryterium stanowi czy zgadzam się z tobą czy nie.

Racja, tego akurat nie stwierdziłes a ja Ci tego nie wytknąłem

a jednak... 

Ja tylko zwracam uwagę, że motywem ukrywania profili jest nie tylko "elytarnosc".

Jeśli masz ochotę na dalszą wyminą poglądów to sugeruje PW by nie zaśmiecać autorce tematu... choć może dalsze spory doprowadziłyby do czegoś więcej niż piwo  :redevil:  Może warto zaryzykować.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie widzę bo kilka wypowiedzi to nadal powierzchowne i mgliste pojęcie o kimś, zwłaszcza jeśli kryterium stanowi czy zgadzam się z tobą czy nie.

To czy się zgadzsz czy nie, nie jest kryterium. Argumentów też w Twoich wypowiedziach nie znalazłem, co najwyzej tezy (nie chce mi się viki cytowac). Ciekaw jestes na jakiej podstawie mogę kogoś ocenić to zapraszam na priv, bo szkoda dalej zaśmiecać tym OT.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest , ze owe rangi najbardziej niektorych interesuja ,

Ja nie zdawałem sobie z tego sprawy, dosyć naiwnie przyjąłem, ze osoba zakładająca tu konto chce być częścią społeczności a nie kieruje się realizacją jakiś niecnych czynów. Odnośnie samych rang miałem wrażenie (zresztą zgodne z tym co pisał Sem), że są nobilitujące, że to niczym ordery. Teraz zastanawiam się czy zasadnym by nie było wprowadzenie pewnego ograniczenia odnośnie właśnie rang. Czyli są widoczne jako takie ale szczegóły czyli kto komu i kto z kim dostępne wyłącznie dla w jakiś sposób zweryfikowanych użytkowników lub posiadaczy rang. Niestety informatyka to nie moja dziedzina a szczegóły funkcjonowania forum to już zupełna magia zatem nie wiem czy takie rozwiązanie jest w ogóle możliwe.
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest , ze owe rangi najbardziej niektorych interesuja , zostalam kiedys zaczepiona przez swiezaka , ktory tylko po to zalozyl konto ( moje przypuszczenie ) by szukac , jak sam powiedzial - prowadzic wlasne sledztwo , informacji na temat osoby , ktora znajduje sie wsrod moich przyjaciol , juz nie o sama mnie mu bowiem chodzilo , a wlasnie o kogos innego

To trzeba bylo do Sem-a na dzial zgloszen ;)

Sprawdzil by jegomoscia, przeswietlil jak KGB i byloby wiadome

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rangę można przecież odebrać. Sem z pewnością tego nie odmówi, gdy ktoś takowej sobie nie życzy... 

Można też ustalić z osobą, z którą się spotykamy, że nie wystawiamy wzajemnie żadnych rang - nieistotne, czy to zwykła kawa, czy coś więcej. 

Tyle mówimy na forum o tym jak to rozmowa jest ważna, a nie potrafimy na najprostsze tematy porozmawiać, coś ustalić? ;) 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...