Skocz do zawartości
może?

Profile widoczne tylko dla przyjaciół.

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast my nie świadomi byliśmy ze profil mamy zamknięty i już to szybko zmieniliśmy. Dzięki za temat :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się właśnie nad motywami takiego bunkrowania profilu. Może osoby, które tego dokonują maja swoje powody a logiczne wnioski i przewidywania częstokroć bywają nieadekwatne do subiektywnego postrzegania tematu. To, że ja, Wy czy Ty nie rozumiemy dlaczego nie oznacza wcale, że "mistrz barykad" nie ma w swoim odczuciu ku temu sensownych powodów. Ja osobiście blokowanie profilu ze względów, nazwijmy to szeroko pojętą ochroną anonimowości uważam za bezcelowe i daremny trud. Wszak opublikowane tu treści , wypowiedzi czy galerie i tak są użytkownikom znane a sam profil nie zawiera klucza do tychże treści. Systematyzuje i kataloguje i owszem ale nie stanowi bramki do nich dostępu. Zatem, wedle mojej oceny, pozostaje tylko jedno rozsądne wytłumaczenie... niechęć do kontaktów czy interakcji z innymi użytkownikami forum. Co samo w sobie jest zaskakujące biorąc pod uwagę samo zarejestrowanie się na forum. Jako, że żadne inne powody nie przychodzą mi do głowy a te, które wymieniłem, są zwyczajnie bezsensowne pozostaje mi czekać, aż ktoś praktykujący "okopy" podzieli się swoim punktem widzenia.

Zawsze miałam otwarty, teraz mam zamknięty. Trudniej przejrzeć np. moje posty i tematy. A dlaczego te utrudnienia? Bo nie mam obecnie ochoty na to, by ktoś się mną interesował (możliwe, że i tak nikt nie zagląda..)

To właśnie doskonały przykład niepraktyczności i niekonsekwencji. Skoro nie chcesz, żeby ktoś się Tobą interesował to zignoruj to lub jasno i dobitnie przekaż zainteresowanemu swoją niechęć. A jeśli skoro przypuszczasz/ dopuszczasz, ze i tak nikt nie zagląda to po co? 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego te utrudnienia? Bo nie mam obecnie ochoty na to, by ktoś się mną interesował (możliwe, że i tak nikt nie zagląda..)

Jenn-to napisz to w swoim profilu,a nie go zamykaj.

Czyli: "Nie jestem zainteresowana aktualnie,by ktoś się mną interesował" :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

niechęć do kontaktów czy interakcji z innymi użytkownikami forum. Co samo w sobie jest zaskakujące biorąc pod uwagę samo zarejestrowanie się na forum.

A mnie to nawet tak nie zaskakuje. Przecież nie każdy, kto jest na forum, chce mieć indywidualne kontakty z innymi użytkownikami. Niektórzy pewnie wolą być obserwatorami, od czasu do czasu dzielącymi się tylko swoimi przemyśleniami na forum.

Ale ja sobie myślę, że może przyczyna jest taka sama jak w przypadku "bunkrowania" swoich kont na FB? Może nie chcemy być "szpiegowani" i podglądani, a zablokowanie ogólnodostępności profilu daje nam namiastkę poczucia bezpieczeństwa?

Z drugiej strony, ilość informacji na profilu jest tak skąpa (o ile tak chcemy), a dostęp do postów użytkownika i tak mamy, że w praktyce taka blokada nie za wiele daje.

Więc może nie chodzi o ochronę, ale o elitarność? Na zasadzie - nie jestem dostępny dla wszystkich, jeśli chcesz o mnie coś wiedzieć to poproś?

No ale to w sumie takie gdybanie tylko. Też jestem ciekaw opini użytkowników, którzy tak sobie profile ustawiają.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jenn-to napisz to w swoim profilu,a nie go zamykaj.

Czyli: "Nie jestem zainteresowana aktualnie,by ktoś się mną interesował" :)

E tam, łatwiej zamknąć, a ja jestem leniuszek ;)

Mnie też interesują motywy zamykania się nowych forumowiczów

Ale chyba nie odważą ich zdradzić :(

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat zamknięcie profilu przed tym nie chroni, nadal z poziomu forum można wysłać pw.   Mnie takie profile tak irytują, że po stwierdzeniu takowego włącza mi się olewatorstwo osobnika/osobniczki.

Pardon, będę teraz ciut nieelegancka - na fotach cipa na wierzchu, ewentualnie fiut jako najistotniejsza część jestestwa - ale pokazać profil? Co to, to nie!

Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Również tracę zainteresowanie po napotkaniu na taką "barierę".

Trudniej przejrzeć np. moje posty i tematy.

Przeglądanie postów/tematów z poziomu profilu to jak jazda rowerem na kwadratowych kołach. W wyszukiwarce, wszystkie Twoje posty i tematy znajduję w ciągu hmm... 15 sek.?

Podsumowując:

- PW wyślesz z poziomu forum lub po prostu wpiszesz nazwę użytkownika przy tworzeniu nowej wiadomości.

- Posty i tematy znajdziesz w wyszukiwarce szybciej i lepiej posortowane.

- Lokalizację sprawdzisz w menu użytkowników.

- Brak dostępu do wieku.

- Brak dostępu do rang specjalnych.

- Brak dostępu do być może galerii (ale nie chce mi się teraz sprawdzać).

- Brak dostępu do ASWU.

- Brak dostępu do statusu i statusu związku.

- Brak możliwości przeglądania znajomych danego profilu.

Jeżeli ktoś ma potrzebę to niech się barykaduje. Mnie nic do tego, tylko po co do mnie/nas pisze?

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądanie postów/tematów z poziomu profilu to jak jazda rowerem na kwadratowych kołach. W wyszukiwarce, wszystkie Twoje posty i tematy znajduję w ciągu hmm... 15 sek.?

Hmm, tego nie wiedziałam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moje przypuszczenia co do powodów.

Wydaje mi się że wynika to z pewnego rodzaju spotykanego również w życiu codziennym "podglądactwa" które zdefiniowałbym tak :

Ja Sobie popatrzę, podglądnę kogo zechcę bo mogę ale już mnie należy się "prywatność".

Ale jak słusznie zostało zauważone przez kilka osób to tylko iluzja bo dostęp do większości "informacji" i tak jest z poziomu forum(czego być może nie wiedzą nowo zarejestrowani).

A jeszcze druga ewentualność : tworzenie pewnego rodzaju elitarności w tym i tak już elitarnym gronie :lock: .

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu ludzie zamykają się na zamkniętych osiedlach, nie znają swoich sąsiadów, bunkrują się w swoich domach/mieszkaniach, przyciemniają szyby w autach, zakładają słuchawki na uszy i ciemne okulary izolując się nieco od świata?

-Szukanie potrzeby bezpieczeństwa - taki jestem posrany ze strachu że ktoś mnie przypadkiem pozna że włączę prywatnosć swojego profilu, ojej.

-Tworzenie niejako elitarnej namiastki mini społeczeństwa swoich znajomych - niech inni patrzą ze nic u mnie nie zobaczą, bo mogą to    tylko wybrani, ha ! Chcesz być moim znajomym, impress me !

-WdupiemanieWszystko - mam na wszystko wyjebane, naskoczcie mi wszyscy, a i tak nic się o mnie nie dowiecie !

I jeszcze pewnie z milion powodów.

Jeden plus tego tematu, dowiedzieliśmy się ile lat ma może? ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprasza, do moich znajomych. Jak barierą jest brak realnej znajomości to zapraszam na kawę :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...