Skocz do zawartości
może?

Profile widoczne tylko dla przyjaciół.

Rekomendowane odpowiedzi

Tez uwazam ze takie ograniczenia sa glupie poniewaz wiekszosc osob nie.zada sobie klopotu szukajac informacji inaczej a to sa bardzo przydatne informacje jakie posty pisal-czyli jakie ma zdanie na dany temat czy podoba nam sie to jak mysli a w konsekwencji czy warto "zaczepiac" bo najlepsza droga zeby kogos poznac a sie nie rozczarowac to samo dotyczy lokalizacji, ale na tym polega wolny wybor choc nie jestem pewien czy "zamykacze" kont maja swiadomosc zmniejszania szans na ciekawe znajomosci

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zapominacie, że nie każdy kto się tu rejestruje chce kogoś poznawać.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No to ta "elitarność" to mnie całkowicie zaskoczyła. Bo nie  potrafię sobie wyobrazić, przeliczyć na jakąś wymierną wartość ile ELYTARNOŚCI daj postawienie ptaszka w ustawieniach profilu. To zwyczajnie głupie założenie bo o ile świadomy jestem, że na forum, zresztą jak w każdej społeczności, są osoby cieszące się większą popularnością, czy szacunkiem niż inne i rozsądnie przyjąć można, że to są właśnie elity to nie osiągnęły tego przez chowanie się za barierami profilu a swoją aktywnością. Bezpieczeństwo jak motyw też do mnie nie przemawia. Jak tu zauważono informacje w profilu nie zdradzają tożsamości, a tę czasami sami zabarykadowani ujawniają w przedziwnie naiwny sposób. To czy ktoś chce kogoś poznać czy nie i czy chce być aktywnym członkiem forum czy czytaczem obserwatorem to i tak jego/jej indywidualny wybór i wcale do realizacji nie jest konieczne opuszczanie kurtyny na profil. Natomiast nowych użytkowników w pewien sposób rozumiem... jest taka opcja należy skorzystać. Proste to i logiczne i jakiś powód jest, fajnie jeśli z czasem owy osobnik dojdzie do racjonalnych wniosków.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja, mam do tego dosc luzne podejscie i jesli widze, ze "ktos" ukrywa swoj profil , odbieram to jako odpowiedz

"nie chce miec z Toba nic wspolnego"

A wiec i moja odpowiedz moze byc tylko jedna "ja z Toba tez" i juz nie zagladam i kompletnie ignoruje takiego usera.

Nawet nie mam ochoty bawic sie w wyszukiwanie postow, tematow i innych szczegolow o nim.

Chce, to ma ta swoja "PRYWATNOSC" , tylko po co zaklada swoj profil na takim forum ?!

Swiadczyc to moze o jakims rozdwojeniu jazni. Ale to tylko moja opinia.

Co do mojego profilu, to jesli ktos chce tam zajzec, to iech oglada.

Ale ostrzegam, ze jesli bedzie zagladac tam ktokolwiek , kto ma sam ukryty profil, to u mnie jest juz na "cenzurowanym" i moze trafic na liste "ignorowanych" , bo niby czemu sam sie ukrywa, a wtyka nos w moja "dupe" ?!

Chcesz "wetknac" ? , to pokaz swoja :redevil:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukryłem naszego konta poniewaz ta funkcja to tylko namiastka prywatnosci. Jak ktos juz pisal, i tak mozna innymi drogami czyjąś tworczosc wytropic. Dziwie sie, ze na 4 strony postow nikt jeszcze nie wpadl na jeden z kluczowych powodów - bezpieczenstwo. Wiem, ze nasz znajomy sąsiad wytropił nas i załozył sobie konto w celu podglądania. Przynajmniej galerie zdazylismy usunac.

A zamiast sie emocjonowac zamknietym profilem nie lepiej wyslac zaproszenie do grona znajomych? Ależ nie, po co, jeszcze odrzuci i będzie głupio...

P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również byłam przeciwna udostępnianiu swojego profilu tylko znajomym. Ale około miesiąc temu włączyłam taką opcję dlatego, że przez ten czas nie chciałam być zaczepiana przez "nowych" potencjalnych kochanków. Nie miałam ochoty na rozmowy o seksie i spotkania z osobami których nie znam.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie sie, ze na 4 strony postow nikt jeszcze nie wpadl na jeden z kluczowych powodów - bezpieczenstwo. Wiem, ze nasz znajomy sąsiad wytropił nas i załozył sobie konto w celu podglądania. Przynajmniej galerie zdazylismy usunac.

Dziwne bo na 4 strony ja przynajmniej kilka postów naliczyłem gdzie jest wymieniane bezpieczeństwo jak  motyw. Natomiast co do Waszej sytuacji i tak wydaje mi się, że rozsądniej jest powiadomić o takim prześladowaniu administrację niż szukać ochrony za pseudo blokadą. Usuwanie galerii, ograniczenie aktywności bo ktoś patrzy jest tylko poddaniem się zaszczuciu. oddaniem inicjatywy i przyjęciem warunków wścibskiego sąsiada. Raczej bez sensu a chowanie się to ucieczka a nie bezpieczeństwo.

A zamiast sie emocjonowac zamknietym profilem nie lepiej wyslac zaproszenie do grona znajomych?

Ale po co? To jak drzwi z napisem nie wchodzić i nie zawracać dupy więc jaki sens pukać? 

Ale około miesiąc temu włączyłam taką opcję dlatego, że przez ten czas nie chciałam być zaczepiana przez "nowych" potencjalnych kochanków. Nie miałam ochoty na rozmowy o seksie i spotkania z osobami których nie znam.

No i ok, może ja bym to zrealizował inaczej ale przynajmniej jest w tym praktyczność.... bo to faktycznie dosyć wymowny znak, że nie interesuje mnie nikt. 
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A zamiast sie emocjonowac zamknietym profilem nie lepiej wyslac zaproszenie do grona znajomych? Ależ nie, po co, jeszcze odrzuci i będzie głupio...

Wybacz, ale w gronie znajomych życzę sobie mieć ludzi, których poznałem osobiście. Nie muszę tu mieć całego forum...

Dziwie sie, ze na 4 strony postow nikt jeszcze nie wpadl na jeden z kluczowych powodów - bezpieczenstwo

Bezpieczeństwo czego? Galerię jak sam napisałeś usunęliście, w związku z czym nie ma czego zabezpieczać. Możesz ukryć przed światem z kim wypiliście kawę oraz Wasze grono znajomych i status. 

Ale około miesiąc temu włączyłam taką opcję dlatego, że przez ten czas nie chciałam być zaczepiana przez "nowych" potencjalnych kochanków.

Nadal możesz być zaczepiana. Na stronie, która informuje o niewidoczności profilu jest od razu link, który przekierowuje Cię do tworzenia wiadomości. 

Tak mniej więcej się przedstawia zabezpieczenie profilu pod kątem PW, lokalizacji oraz postów:

post-4210-0-05857800-1443000814_thumb.jpg

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem, wedle mojej oceny, pozostaje tylko jedno rozsądne wytłumaczenie... niechęć do kontaktów czy interakcji z innymi

Szybko ludzi oceniasz...

Dziwne bo na 4 strony ja przynajmniej kilka postów naliczyłem gdzie jest wymieniane bezpieczeństwo jak motyw.

Nikt nie wymienił podglądactwa z zewnątrz. Zresztą jak piszesz ponizej taka kestia wogóle nie istnieje:

Bezpieczeństwo jak motyw też do mnie nie przemawia. Jak tu zauważono informacje w profilu nie zdradzają tożsamości, a tę czasami sami zabarykadowani ujawniają w przedziwnie naiwny sposób

Przynajmniej rangi są ukryte. To juz cos.

Ale po co? To jak drzwi z napisem nie wchodzić i nie zawracać dupy więc jaki sens pukać?

No jesli juz taką "zabarykadowaną" osobę po swojemu oceniles, nie wysilając zbytnio wyobraźni to moze i lepiej, ze nie chcesz byc w gronie jej znajomych...

Natomiast co do Waszej sytuacji i tak wydaje mi się, że rozsądniej jest powiadomić o takim prześladowaniu administrację niż szukać ochrony za pseudo blokadą

Wątpie, by można zlokalizowac osobe tylko na podstawie adresu zamieszkania (nie znając nicka), tym bardziej gdy ta osoba uzywa proxy. Poza tym pod jaki paragraf by taką osobę podciągnąć?

P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie, by można zlokalizowac osobe tylko na podstawie adresu zamieszkania (nie znając nicka), tym bardziej gdy ta osoba uzywa proxy. Poza tym pod jaki paragraf by taką osobę podciągnąć?

Takimi wątpliwościami chyba zawsze warto się z Administracją podzielić - myślę, że możliwości pomocy z ich strony są niemałe:)

A tak sobie jeszcze pomyślałem, że nowe osoby blokują swoje profile z obawy? Zanim troszkę okrzepną na forum i przkonają się jakimi fajnymi ludźmi są forumowicze i jak bezpiecznie czują się tu wszyscy, może minąć chwilka. Może czują się po prostu bardziej komfortowo mając ukryty profil na początku.

Ja ze swojej strony jakoś się nie przejmuje tym zbytnio - jeśli ktoś ma ukryty profil, a chciałbym z nim pogadać lub zaprosić do znajomych, to po prostu to robię, jakoś zbytnio nie zastanawiając się nad powodami ukrycia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...