Skocz do zawartości
caramella

Czy to nadal szacunek czy już przesada?

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co kojarzę to Sem odbanował Krissa i wyjaśnił dlaczego :D
a z mojej perspektywy w odniesieniu do tematu uważam, że szacunek należy się każdemu bez względu  na płeć, przekonania  czy upodobania... 

atakowanie w sposób bezpośredni kogokolwiek jest wyrazem braku szacunku, natomiast używanie sformułowań bardzo ogólnych nie odnoszących się do kogokolwiek bezpośrednio jak dla mnie jest dozwolone i raczej nie powinniśmy się czuć dotknięci takimi zachowaniami... 

wśród niektórych relacji przeklinanie może być odebrane jako okazanie braku szacunku, a w innych jako normalne zachowanie nie wskazujące na brak szacunku do rozmówcy wszystko zależne jest od kontekstu wypowiedzi i od stopnia zażyłości między rozmawiającymi...

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a to o jakas konkretna aferke forumową idzie?

o tą: https://www.cuckoldplace.pl/topic/20421-bolesne-zderzenie-fantazji-z-rzeczywisto%C5%9Bci%C4%85/

A ja myślę, że szacunek do Hotki na forum i stawianie jej na piedestale, jest po coś. I nie wzięło się znikąd.

Specyfika miejsca zakłada dzielenie się swoją intymnością, i nie mam na myśli tylko pokazania nagiego krocza w galerii, ale też całą gamę emocji, przmyśleń i wątpliwości, które są ważne i trudne.

Brak negatywych ocen w stosunku do kobiet, zapisany w regulaminie forum, tworzy bezpieczną przestrzeń, w której łatwiej się tym dzielić. 

I nie piszę tu, o dystansie Hotek do siebie, bo zakładam, że takowy każda inteligentna kobieta ma, ale tekst "baby to chuje", oraz kolejne, próbujące autora wpisu usprawiedliwiać, były w moim (podkreślam-moim) odczuciu lekko żenujące, oceniające, i szufladkujące kobiety w ogóle. 

Pisałam to ja, osobnik płci żeńskiej ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś zasłyszałem i teraz cytuję:

"złe emocje, złe myśli, złe słowa do wypowiedzenia miewają wszyscy, ale tylko mądrzy potrafią je przemilczeć"

i proszę tego nie odbierać personalnie ale raczej jako głos w dyskusji ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a z mojej perspektywy w odniesieniu do tematu uważam, że szacunek należy się każdemu bez względu  na płeć, przekonania  czy upodobania... 

Oczywiście.

A jak jest - mieliśmy okazję niedawno się przekonać, prawda? ;)

natomiast używanie sformułowań bardzo ogólnych nie odnoszących się do kogokolwiek bezpośrednio jak dla mnie jest dozwolone i raczej nie powinniśmy się czuć dotknięci takimi zachowaniami... 

Czyli, jak pardon co wrażliwszych, rzygnę tu sobie obficie na mężczyzn, to nie powinni czuć się urażeni, bo przecież nie mówiłam per Nikt, Jaskiniowiec, itd.?

Czyli mogę sobie Wam naflugać tak ogólnie, nie personalnie? Super! Dobrze wiedzieć. ;)

"złe emocje, złe myśli, złe słowa do wypowiedzenia miewają wszyscy, ale tylko mądrzy potrafią je przemilczeć"

No i właśnie o to przemilczenie chodzi!  

Nie możesz o kimś (zwłaszcza publicznie) powiedzieć dobrze? Nie mów nic!

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

atakowanie w sposób bezpośredni kogokolwiek jest wyrazem braku szacunku, natomiast używanie sformułowań bardzo ogólnych nie odnoszących się do kogokolwiek bezpośrednio jak dla mnie jest dozwolone i raczej nie powinniśmy się czuć dotknięci takimi zachowaniami... 

Ja poczułam się dotknięta, choć zakładam, że Kriss pisząc to, nie miał na myśli mnie. Więc nadal jest dozwolone czy już nie?

Nie znoszę uogólnień i przyklejania etykietek. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli, jak pardon co wrażliwszych, rzygnę tu sobie obficie na mężczyzn, to nie powinni czuć się urażeni, bo przecież nie mówiłam per Nikt, Jaskiniowiec, itd.?

Czyli mogę sobie Wam naflugać tak ogólnie, nie personalnie? Super! Dobrze wiedzieć. ;)

Zouu oboje wiemy co chciałem powiedzieć...

jeśli zasłużę sobie na to, to znając Ciebie nawtykasz mi wcale nie ogólnie a personalnie, a jeśli nie zasłużę i będziesz "flugać" na facetów to niby dlaczego miałbym się czuć urażony? 

Co do Kobiet na forum i nie tylko to szacunek należy się bezwzględnie - a jeśli mam inne zdanie to się nie odzywam w ogóle...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, jeśli chodzi o wypowiedź KrissKrossa "baby to chuje" to akurat mnie ona rozbawiła - możliwe, że mam dziwne poczucie humoru:P

Nie chodziło mi o to by "zezwalać" na wszystkie dziwne, negatywne komentarze, - jestem przeciwna temu by ludzie byli obrażani. Nie lubię gdy ktoś mnie znieważa i sama staram się tak nie zachowywać wobec innych.

Nie chciałabym też by forum stało się miejscem o jakim Zou pisałaś.

Chodziło mi raczej o to, że z tego co obserwuje często bardziej chamskie odzywki widzę na SB a tam nikt nie reaguje a tu tym komentarzem aż taka fala "nienawiści" poszła.

Zdaję sobie z tego sprawę, że Hotki są tu uprzywilejowane i ok w sumie poniekąd przez to, że forum jest właśnie tak skonstruowane sama założyłam tu konto. Wiedząc, że nie powinno mnie tu nic przykrego spotkać. Jednakże moja wypowiedź kierowała się w stosunku do osób, które wg mnie nadużywają tego przywileju i tyle.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dawno, dawno temu .....................obiecałem sobie się nie mieszać do poważnych tematów

ale...................życie jak to życie

tekst "baby to chuje",   dowodzi moim zdaniem totalnej nieznajomości fizjologii ...przez Krissa :):):)

a tak poważnie, wyszło jak wyszło

pewnie miał to być dowcip, i nikt nikogo nie chciał obrazić

a szacunek i wolność wypowiedzi należy się każdemu

wolność wypowiedzi nie polega na zmuszeniu drugiej strony do przyjęcia naszych poglądów

tylko szanowania innych poglądów

z tego co zauważyłem Kriss nie upiera się już przy tym stwierdzeniu..

a my cieszmy się że możemy.............................................."podyskutować" tutaj troszeczkę :):)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak dodam od siebie jeszcze cytat z "przewodnika" po grupach preferencji: "Rogatki na Forum, nie są chronione tymi samymi zapisami dotyczącymi galerii, które dotyczą Pań Hot Wife." 

Więc forum też jak by samo dopuszcza możliwość bardziej negatywnego ocenienia kobiet które nie są w grupie HotWife. W końcu tylko te ostatnie są chronione tak na maks... 

a jeśli nie zasłużę i będziesz "flugać" na facetów to niby dlaczego miałbym się czuć urażony? 

I tu jest wedle mnie sedno sprawy. Co innego żartobliwy komentarz na temat ogólny a co innego chamskie komentowanie konkretnej jednostki.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zasłużę sobie na to, to znając Ciebie nawtykasz mi wcale nie ogólnie a personalnie

Nie mylmy pojęć!

To, że mam ostry język i bywam złośliwa - to nie tajemnica.

Tylko co innego ostra puenta, czy komentarz, a co innego obraźliwe nawtykanie personalne, czy ogólne nawet.  

a jeśli nie zasłużę i będziesz "flugać" na facetów to niby dlaczego miałbym się czuć urażony? 

Może Ty nie, ale śmiem przypuszczać, że jakaś część byłaby.

a jeśli mam inne zdanie to się nie odzywam w ogóle...

Tu nie chodzi o to, by sobie brawa bić, nawet jeśli wewnętrznie nie zgadzamy się z adwersarzem, ani też by nie odzywać się, gdy się z czymś nie zgadzamy, ale zachowanie kultury wypowiedzi!

aż taka fala "nienawiści" poszła.

Przepraszam, o czym Ty w ogóle mówisz? Jaka fala nienawiści?

To były 2 (słownie: DWIE) wypowiedzi (w tym jedna moja), które owo "poetyckie" sformułowanie skrytykowały!

Nie buduj, proszę, piramidy, tam gdzie ledwie babka z piasku stoi. ;) 

Co innego żartobliwy komentarz na temat ogólny

I tu jest pies pogrzebany! :D

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...