Skocz do zawartości
caramella

Czy to nadal szacunek czy już przesada?

Rekomendowane odpowiedzi

hej wszystkim :)
Zapewne wywołam tym tematem wojnę ale jakoś nie mogę się powstrzymać od napisania tego....

Mam od niedawna tu konto, mało się jak narazie wypowiadałam, bardziej obserwuję i czytam to forum..... i obserwując Was i Wasze posty/ komentarze/ wpisy zauważyłam że coraz bardziej stanowisko "Hot Wife" jest wykorzystywane w sposób wg mnie przesadny. Mam wrażenie, że fakt bycia Hot Wife u niektórych równoważy się z byciem "Panem na włościach". Każdy tu nawiązuje do "szacunku" wobec ZWŁASZCZA tej grupy i ok zgadam się, że szacunek powinien być ale nie zwłaszcza do nas a do każdego z kim mamy przyjemność  bądź nie, rozmawiać. Nie róbmy z siebie królewny na ziarnku grochu.... to że ktoś wypowiada się w sposób negatywny wobec wszystkich kobiet nie oznacza, że ma być odbierany przez nas jako osobisty zarzut ... to tak jakbym powiedziała " samochody są do bani" i teraz opel, mercedes czy fiat mają mi wytoczyć sprawę za zniesławienie ich marki? no nie! i dlatego uważam, nawiązując tu do ostatniej sytuacji dotyczącej zbanowania KrissKrossa za wypowiedź przez niektórych uznaną za niestosowną i wulgarną ( z całym szacunkiem macie do tego prawo by mieć takie zdanie), że przeginamy w wykorzystywaniu uprzywilejowanej sytuacji Hotki. Szacunek szacunkiem ale jakiś umiar powinien być zachowany :) Nie wiem czy i Wy tak myślicie, ale ja odniosłam wrażenie, że niektórzy aż za bardzo wczuli się w ten "szacunek".

Korzystając z uwagi :D chciałabym jeszcze jedno dodać. Przytoczę fragment wypowiedzi UnceKlausa, który  napisał w temacie " bolesne zdarzenie fantazji z rzeczywistością" :

"Jeśli nie reagujemy tu, w wirualnym, bezpiecznym świecie, to boję się o to, jak zachowamy się w realnym. Post był oburzający, ale nasza bierna postawa była po stokroć gorsza! Tak jakbyśmy wszyscy się pod tym podpisali.
Z tego miejsca chciałbym przeprosić wszystkie kobiety, które czytają ten temat i czują się zażenowane naszym brakiem reakcji."

Chcę złożyć moje podziękowania za tą wypowiedź- mimo iż nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że post był oburzający :P

Tak samo dzięki Pan Małże za temat " szacunek do HW" :)

Macie rację, że jeśli wypowiedzi, komentarze niektórych forumowiczów są nieprzyzwoite to należy reagować i fajnie, że zwróciliście na to uwagę :)

Tylko róbmy to z głową :)

Dzięki za uwagę :)

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

cholercia...ale o so chozi?

bo już nie wiem czy o nadmierny szacunek do kobiet czy o jego brak

ja tam wszędzie widzę niedostatek szacunku do własnych żon.... traktowanie swoich zon jak szmaty które mężowie oddają do (przepraszam ale tak to widzę a jakims bardziej cenzuralnyn słowem tego nie określę wystarczająco dosadnie) wyruchania kochankom

ale jesli zupełnie nie o to i nie oto i nie o tamto to przepraszam  :indians:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Caramello.... , lejesz miod na moja dusze ;)

A wyrazasz dokladnie moja opinie i zdanie.

Ale coz, ...... w indiach swiete krowy tez istnieja, tylko ze one napewno nigdy nie doswiadcza przyjemnosci drapania za uszkiem ;)

Napisalas to tak, ze sam bym lepiej nie ujal tego, chocbym chcial swoj tekst przeredagowywac milion razy.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pańcio: odbanować Krissa! Odbanować Krissa! Odbanować Krissa! Zaraz dostanę bana! Zaraz dostanę bana! :D :D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pańcio: Kriss odbanowany jest...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Caramello to forum jest wyjątkowe i specyficzne. Jest jedynym miejscem gdzie funkcjonują rogacze (oczywiście poza forami dla myśliwych) i stanowią znaczącą grupę użytkowników. Kochanków spotkać mozesz wszędzie na setkach portali randkowych .... Dla rogacza HW jest absolutną kwintesencją kobiecości , czy zatem dziwne jest dążenie żeby ta kwintesencja była na piedestale ? To co pisze femmefatal jak dla mnie jest patologią , bardziej przypomina sutenerstwo niż cuckold .

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kriss to został odbanowany chyba niemal natychmiast, więc nie wiem o so chodzi.

Caramello, no jeśli Tobie nie przeszkadza określanie kobiet mianem "chuje", to proszę uprzejmie, czuj się "chujem".

Ja się nim nie czuję i mnie akurat to przeszkadza.

To forum słynie z tego, że nie są tolerowane takie "odzywki", choć na początku mojej tu bytności bywało różnie.

Dlatego właśnie rozrosły się galerie. Kobiety nie muszą się obawiać, że jakiś prostak pojedzie po nich jak po burych sukach, jak drzewiej bywało. 

I w ogóle staramy się o kulturę wypowiedzi, by nie było "onetowo".

Ale, oczywiście, jeśli Tobie i innym to nie odpowiada - ja nie mam nic przeciwko poluźnieniu obyczajów. 

Ja jestem wygadana i potrafię docisnąć, nie tylko się wybronię, ale słownie skroję rajciochy.

Jesteś pewna, że Ty i inne Panie też? ;)

Bo chyba forum cuckold, na którym zostaną niemal sami faceci, straciłoby rację bytu? Tak mi się wydaje. :)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Najczęściej unika się wulgaryzmów względem Hotek na forum, ale sprawa wygląda inaczej jeśli hotka sama zadecyduje, że można pisać na jej temat wręcz wszystko co ostre i wiąże się z erotyką czy też seksem.
Ja nie uważam, by obrazić ogólnie wszystkie kobiety czy mężczyzn, wytykając im jakąś szczególna wadę było jakimś konkretnym naruszeniem i trzeba by za to kamieniować czy głowy obcinać. Ja na dobrą sprawę, wymiotuje już całą poprawnością polityczną, etycznością itp. Świat nie jest kolorowy a ktoś na siłę stara się mi go ubarwić na różowo, a ja lubię kolor czarny i czerwony. Kolory te akceptuje i są rzeczywistością a nie tematem tabu jak coraz więcej ludzi uważa.
Dlatego zgadzam się, na pewne złośliwe komentarze trzeba reagować, ale wyłącznie gdy dotykają danej osoby a nie ogółu.
Napisze że Ludzie to fałszywy gatunek i również ktoś stwierdzi, że obrażam jego uczucia bo w końcu też jest człowiekiem czy wymierzenie za to kary jest ok? w tym wypadku? Wątpię.
Jak napisałem, nie róbmy z świata złudnego odbicia, które na pozór jest śliczne a okraszone jest cenzurą i pewną ustaloną z góry poprawnością.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Caramello, poluzowanie spowoduje sprowadzenie forum to czegoś podobnego jak Zbiornik.

Tam na porządku dziennym są komentarze typu "gruba świnia", "chuda szkapa", czy "obleśna kurwa" - no bo przecież wolność słowa, można wyrazić dezaprobatę. A wyraża się ją tak, jak się umie. ;)

Chciałabyś tego naprawdę?

W takim kierunku mamy iść?

Wiesz, czy nie daje do myślenia dlaczego o szacunku dla Hotek trzeba było aż w Regulaminie napisać???

To nie wzięło się z sufitu. ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...