Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Kompleksy?

Rekomendowane odpowiedzi

skąd te stwierdzenia ze obcy "prawdę" powie

Obcy nie ma powiedzieć "prawdy". Obcy ma pokazać uwielbienie i pożądanie kobiety takiej, jaką jest. Leczenie kompleksów nie ma nic wspólnego z mówieniem prawdy - ma pokazać, że to co postrzegamy jako nieatrakcyjne, jest takim tylko w naszych głowach.

A dlaczego obcy, a nie mąż? Bo mąż nie patrzy zwykle obiektywnie - nie chodzi o to, że kłamie i ubarwia, ale raczej o to, że jego stosunek do żony wykracza dalece poza fizyczne pożądanie i wszystko postrzegane jest przez pryzmat tego uczucia. Ten obcy jest "bardziej obiektywny" bo przecież nic nie musi, a w dodatku jeszcze nie kocha:)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Sławek79

Obcy nie ma powiedzieć "prawdy". Obcy ma pokazać uwielbienie i pożądanie kobiety takiej, jaką jest. Leczenie kompleksów nie ma nic wspólnego z mówieniem prawdy - ma pokazać, że to co postrzegamy jako nieatrakcyjne, jest takim tylko w naszych głowach.

A dlaczego obcy, a nie mąż? Bo mąż nie patrzy zwykle obiektywnie - nie chodzi o to, że kłamie i ubarwia, ale raczej o to, że jego stosunek do żony wykracza dalece poza fizyczne pożądanie i wszystko postrzegane jest przez pryzmat tego uczucia. Ten obcy jest "bardziej obiektywny" bo przecież nic nie musi, a w dodatku jeszcze nie kocha:)

Ale czasami może powiedzieć to co dla kogoś jest niezauważalne a dla drugiego istotne, ale tego nikt nie jest w stanie wychwycić, gdzie jest prawda a gdzie fałsz. Na ten temat można dywagować w nieskończoność ;) ale wg mnie i tak szczerość jest najważniejsza przynajmniej dla mnie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie i tak szczerość jest najważniejsza przynajmniej dla mnie.

A słowa te napisała Pani, czy Pan? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Sławek79

A słowa te napisała Pani, czy Pan? 

a czy to jakaś rożnica?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ogromna różnica!

Poza tym w dobrym tonie jest informowanie KTO się wypowiada i staramy się tego na forum przestrzegać.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czasami może powiedzieć to co dla kogoś jest niezauważalne a dla drugiego istotne, ale tego nikt nie jest w stanie wychwycić, gdzie jest prawda a gdzie fałsz.

To oczywiście prawda, ale w kontekście leczenia kompleksów całkowicie bez znaczenia.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Sławek79

Ogromna różnica!

Poza tym w dobrym tonie jest informowanie KTO się wypowiada i staramy się tego na forum przestrzegać.

o ja niedobry ale czuje się dyskryminowany dla mnie to mało istotne kto sie wypowiada ON czy ONA mamy profil jako para więc wypowiadamy sie jako para ;) 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej, to jesteście jak dwie krople dżemu? :D Żona nie ma prawa mieć odmiennego zdania, czy Ty? ;)

wg mnie i tak szczerość jest najważniejsza przynajmniej dla mnie.

Skoro taka najważniejsza, to - czysto hipotetycznie - wyobraź sobie... Żona wraca ze spotkania z Kochankiem. Ty chciałbyś pobaraszkować, bo cały wieczór siedziałeś nabuzowany, czekając aż wróci. Wróciła. Ty próbujesz... a Ona: "nie no, wiesz... Z czym do ludzi? Po Kochanku to bym cię nawet nie poczuła".

Szczerze? Szczerze! Ale czy o taką szczerość chodzi? ;) 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Sławek79

dlaczego od razu żona nie może mieć zdania a może to ja nie mogę mieć zdania a może ona myśli ja piszę 

naprawdę czepiacie się mało istotnych spraw :) czy to przemyślenie moje czy to jej czy kogokolwiek :)

myślałem że jest wolność wypowiedzi ale widzę od razu atak że nie tak ...:)

i się dałem wciągnąć ...

tak o taka:) szczerość 

wole szczerość niż żyć w zakłamaniu i o tej "szczerości" przekonać się za jakiś czas;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...