Skocz do zawartości
rogacz86

Biologiczne uzasadnienie cuckold

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie tu pokrywanie i zaplodnienie? To forum generalnie jest o zdradzie, czy mnie sie cos pomylilo?  Lubię to Odpowiedz

Zdradzę Ci sekret - seks służy zapłodnieniu samicy ;P
Niezbyt uważnie czytałeś wcześniejsze posty.
Kobiety i mężczyźni, nawet w większości przypadków nie zdając sobie z tego sprawy, kierują się atawizmami. Fakt, że od kilkudziesięciu lat ludzie potrafią w miarę skutecznie zapobiegać ciąży nie zmienia kilku milionów lat ewolucji naszego gatunku. Wszystko w przyrodzie kręci się właśnie wokół przetrwania i przedłużenia gatunku. I pewne mechanizmy, wcześniej w tym wątku opisane, miały i mają też ku temu służyć. 
  • Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra coby ON nie był poszkodowany . Cuckold można traktować jako odmianę poliamorii , wtedy będzie uzasadniony biologicznie zarówno po stronie partnera jak i partnerki (dobro stada) w innym wypadku będzie to zdecydowana aberracja po stronie partnera z uwagi na brak przeniesienia linii genetycznej

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

he he, ja okres prokreacji ma za soba od dawien dawna i to, ze z biologicznego punktu widzenia jestem do tego zdolny, to nie znaczy, ze to chce osignac, wiec Ty tez, z calym szacunkiem, nie przylozylas sie do mojego punktu widzenia. Wiec teraz sie bzykam po prostu dla czystej przyjemnosci. Ale oczywiscie zycze zaplodnienia, ja gatunek przedluzylem bardzo skutecznie, bo nawet jestem szczesliwym dziadkiem, czego i forumowiczom zycze, a forumowiczkom zostania szczesliwymi babciami. Moja zonka jest taka bacia  :rolleyes:

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiki, wiec MOIM zdaniem, to odzwierciedlenie kultury i wyboru stylu zycia (bycia?).

Wszyscy wyrażamy  jak najbardziej swoje i subiektywne zdanie. ^_^ 

"Jedynym powodem do bzykania jaki znam, jest to że się jest pszczołą."

Kubuś Puchatek

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiki, z ta pszczola to niezle pojechalas ............. wiekszosc tu jest pszczolami wiec i tego sie 3majmy :-> Ech, zycie bywa piekne, a jak czasem sie uda z kwiatka na kwiatek przeskoczyc, poezja............ :zabawne:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja okres prokreacji ma za soba od dawien dawna i to, ze z biologicznego punktu widzenia jestem do tego zdolny, to nie znaczy, ze to chce osignac

Ha! I to jest sedno sprawy. Seks przestał służyć prokreacji. Stało się to stosunkowo (ehm!) niedawno. Kilkadziesiąt lat skutecznej antykoncepcji sporo zmieniło w obyczajowości, w sposobie życia. Naturalny porządek rzeczy został bezpowrotnie zmieniony.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

he he, ja okres prokreacji ma za soba od dawien dawna i to, ze z biologicznego punktu widzenia jestem do tego zdolny, to nie znaczy, ze to chce osignac, wiec Ty tez, z calym szacunkiem, nie przylozylas sie do mojego punktu widzenia. Wiec teraz sie bzykam po prostu dla czystej przyjemnosci.

On, bez urazy... ale przeczytałeś to, co Modlishka napisała o atawizmach? Czy wyławiasz z kontekstu tylko słowo "zapłodnienie"? ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! I to jest sedno sprawy. Seks przestał służyć prokreacji. Stało się to stosunkowo (ehm!) niedawno. Kilkadziesiąt lat skutecznej antykoncepcji sporo zmieniło w obyczajowości, w sposobie życia. Naturalny porządek rzeczy został bezpowrotnie zmieniony

Zgoda, to pewnie początek dużej rewolucji, ale nie tak hop. Od półwiecza mamy w rękach  tabletki anty, ale chociaż nie uświadamiamy sobie tego na co dzień, rządzą nami atawizmy nabyte w czasie tysięcy, tysiącleci  lat  ewolucji.

To tak jakby uważać że ponieważ już mamy przemysł spożywczy i markety, to od dzisiaj  gatunek ludzki przestawi się na żywienie  czipsami colą  i margaryną. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Naturalny porządek rzeczy został bezpowrotnie zmieniony.

Naturalny został zmieniony?

Raczej wróciliśmy do naturalnego, tylko bez konsekwencji w postaci zupełnie niekontrolowanego przyrostu populacji. Chociaż u niektórych jest on faktycznie niekontrolowany. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jaid. Masz wg mnie częściowo rację. Wola poznania to cecha człowiecza. Jednak kierują nami atawizmy, które w naturalny sposób kierują nas w poznanie. A wnioski nie każdy umie zdefiniować :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...