Skocz do zawartości
rogacz86

Biologiczne uzasadnienie cuckold

Rekomendowane odpowiedzi

samiec: jako samiec, nie mam zamiaru dzielić się swoją zdobyczą, moje , moje i tylko moje (biorąc pod uwagę zachowania instynktowne).

Jako samica nie wypowiadam się, ale :redevil:  różnorodność doznań, jak i możliwość "swobodnego" wyboru z najlepszego "materiału" w otwartym podejściu, do tematu prokreacji, czyni monogamię  wymysłem, li tylko samców o słabej puli genów do przekazania.

Monogamia= wymysł słabiaków.

dziękuję dobranoc.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie monogamia jest wymysłem tych słabszych, dominowanych przez samców alfa. Takich zawsze było więcej, ale byli pod butem (sandałem czy innym kopytem).

W miarę jak rosła zdolność organizowania, możliwość zawierania koalicji i pragmatyzm władzy, wymyślono coś takiego jak monogamię i podparto to religią.

Tyle w aspekcie pragmatyzmu, na to nakłada się psychologia, instynkty, obyczaje, i religia w wykonaniu tych co w nią wierzą i wygmatwać się z tego nie mozna.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna refleksja, trochę na granicy teorii gier.

Pomijając pytanie kto gra.

W przeszłości różnie się naszym przodkom wiodło, a w zmiennym środowisku (z pokolenia na pokolenie, )  w czasach prosperity i głodu, wojny, zarazy itd. Potrzeba zastosowania różnych srategii, na dobrą sprawę nikt nie wie a'priori jakie będą skuteczne. Jakie rozwiązanie: generować je po trochu losowo, w kolejnych pokoleniach pojawiali się wiec osobnicy o różnych tendencjach, co więcej, ten sam osobnik może inwestować swoje zasoby w różne zachowanie. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedna refleksja, trochę na granicy teorii gier.

Pomijając pytanie kto gra.

W przeszłości różnie się naszym przodkom wiodło, a w zmiennym środowisku (z pokolenia na pokolenie, )  w czasach prosperity i głodu, wojny, zarazy itd. Potrzeba zastosowania różnych srategii, na dobrą sprawę nikt nie wie a'priori jakie będą skuteczne. Jakie rozwiązanie: generować je po trochu losowo, w kolejnych pokoleniach pojawiali się wiec osobnicy o różnych tendencjach, co więcej, ten sam osobnik może inwestować swoje zasoby w różne zachowanie.

A Ty te rewelacje skąd czerpiesz? Bo ja polecam jednak parę lektur archeologicznych o wspólnotach pierwotnych, kiedy to dawno dawno temu nadrzędny był matriarchat. Tam jest geneza. Za parę dni postaram się przytoczyć źródło.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przekonaniu dyskusja w niektorych postach zeszla z tematu tego forum, jesli sie mysle to prosze o sprostowanie. Co ma temat pokrywania samicy przez jakas ilosc samcow w temacie zaplodnienia do, jak by to nie zabrzmialo, po prostu sexu.... facet ma chec na sex , jakis inny facet lubi jak to zonka robi z innym/i. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma temat pokrywania samicy przez jakas ilosc samcow w temacie zaplodnienia do, jak by to nie zabrzmialo, po prostu BZYKANIA

rozumiem Twoje oburzenie .... wiesz motylki, pszczółki ....  ale zdradzę Ci pewną tajemnicę facetowi staje bo chce zapłodnić kobietę

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ktosiu, absolutnie nie chce, zeby mi ktos zaplodnil zonke, ani ja nie marze o zaplodnieniu jakiejkolwiek kobiety... mam swoje lata i wychowane dzieci. Wiec jesli jest to forum o zapladnaniu to chyba pomylilem adresy, bardzo przepraszam :facepalm: , gdyz myslalem, ze tu chodzi o zwyczajne sex ... no, ale stary jestem i moglem cos pomylic  :zdziwko: Dzieki za korekte   

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wątku  gdybamy sobie  czy cukold  ma  jakieś swoje uzasadnienie  w naturze i biologii czy jest wytworem kultury. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiki, wiec MOIM zdaniem, to odzwierciedlenie kultury i wyboru stylu zycia (bycia?). Ja tak uwazam, ale uszanuje kazde odmnienne zdanie. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...