Skocz do zawartości
Kiki

Piętno statusu społecznego

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkało mnie to ponownie, choć za pierwszym razem w mniej irytującej formie, kiedy moja pozycja społeczna stała się barierą w realizacji spotkania czy nawiązania relacji z parą. Od jakiegoś czasu, niezbyt długiego, w zasadzie klika dni, prowadziłem "gorące " negocjacje z pewną parą. Przypadkowo wpadliśmy na siebie na jednym z portali społecznościowych. Od komentarza do rozmowy i późniejszych telefonicznych kontaktów.... wszystko doskonale. Niestety w dniu wczorajszym, padło zapytanie czym się zajmuję zawodowo. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą zresztą, że jestem pracownikiem najemnym, siłą roboczą, fizycznym. Nie sądziłem, że jest to "konkurs" statusu społecznego a jako że mam niemalże genetycznie uwarunkowaną niechęć do wszechwładnych szefów spektakularnie rozwijających się firm,co to w rzeczywistości są ajentami w osiedlowych sklepikach lub kładą kafelki gdzie i jak popadnie pominąłem prowadzoną przez się działalność gospodarczą jako nieistotny dodatek do mojego pełnego etatu. I tak dzięki temu usłyszałem, że nie prezentuje sobą odpowiedniego poziomu, że są rozczarowani bo myśleli, że mają do czynienia z kimś ambitniejszym. Kurde jak ja mogłem w swych robotniczo chcłopskich kamaszach wleźć na dywany w arystokratycznych salonach? Nie bardzo wierząc w to co usłyszałem poczułem coś na kształt zażenowania. Zrobiło mi się żal, że ktoś w ten sposób pryzmatycznie ocenia świat i ludzi. Teraz jestem niemal wku... wpieniony na maksa, bo przysłano mi wiadomość, z której treści wynika, że wyrządziłem owej parze niebywałą krzywdę swoim sposobem wysławiania się i zachowywania, które to wprowadziło ich w błąd odnośnie tego kim jestem. To kim Kurwa jestem?

• Lubię 28

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

może się bali że gumofilcach prosto z gnojówki przyjdziesz ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Koluniu ja dbam o swoje gumniaki i są wygalncowane że hej. :) Guma się lśni a filc wyczesany.

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to w jaki sposób i jakie pieniądze zarabiamy czyni nas inteligentnymi i wartymi poznania ludźmi....

Ciesz się, że tak wyszło...ja z takimi ludźmi z jakimi Ty się spotkałeś nie znoszę się stykać...
Mierzi mnie ich obecność na tym świecie niesamowicie...ale tolerować trzeba...bo wystrzelać nam ich nie wolno :bomb::belt:

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż wychodzi na to, że nadęte pozerstwo bywa bardziej w cenie niż autentyczność.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

w dniu wczorajszym, padło zapytanie czym się zajmuję zawodowo.

Po usłyszeniu takiego pytania już bym sobie poszła.

Całkowity brak dobrych manier.

Zatem, żadna arystokracja, a zwykły rynsztok.

• Lubię 13

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie zapytali: Na kogo głosowałeś w wyborach prezydenckich w 2015 :D 

Śmiało mogę stwierdzić, że jednak "Korpo" to stan umysłu? :)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po usłyszeniu takiego pytania już bym sobie poszła.

Widzisz ja to potraktowałem jako zwykłą ciekawość człowieka. Coś zupełnie nieistotnego w ogólnym rozrachunku, niewinne pytanie w poszukiwaniu płaszczyzn poznawczych. 
  • Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż wychodzi na to, że nadęte pozerstwo bywa bardziej w cenie niż autentyczność.

hmm

ja bym patrzył na to z innej strony

uniknąłeś rozczarowania

a wszystko dzięki dyplomom i certyfikatom

głupota z dyplomem????

może zawsze trzeba o to pytać????

:):):)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...