Skocz do zawartości
olto

Sterylizacja - podwiązanie jajowodów

Rekomendowane odpowiedzi

ale jednak wywoluje.

Dlatego moja Pani, ma "tradycyjna" spirale.

A o jej skutecznosci, nic nie wspominales w statystykach. ;)

Poza tym, wiele srodkow , nalezy odpowiednio stosowac. Co nie zawsze i dla wszystkich spoza tego forum, jest oczywiste.

Nie wspomina sie czesto w tych statystykach, ze jesli spirala okazala sie nieskuteczna, to najczesciej dlatego, ze pani po zalozeniu jej u ginekologa, wrocila do domu lub kochanka i dawala sobie zalewac cipke do pelna.

A ginekolog napewno poinstruowal, ze nalezy odczekaz ze 2-3 cykle menstruacyjne, zeby miec pewnosc skutecznosci.

Podobnie z pigolkami, wymaga to systematycznosci i wiele wpadek przy tej antykoncepcji, wynika wlasnie z niesystematycznosci i niekonsekwencji.

Inne srodki hormonalne, jak implanty i plastry, tez nie dzialaja po 5 minutach od zalozenia.

dlatego tez czesto, ludzie sa wprowadzani w blad tymi statystykami skutecznosci.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego moja Pani, ma "tradycyjna" spirale. A o jej skutecznosci, nic nie wspominales w statystykach. ;)

Nic nie napisales jaka to jest wedlug Ciebie "tradycyjna" spirala a ja tymczasem wymienilem w mojej liscie skutecznosc obydwu spotykanych na rynku : "hormonalnej" i "miedzianej" . Tak wiec nic nie zapomnialem !

Spirala antykoncepcyjna jest dosyć popularną metodą antykoncepcji. Jej fachowa nazwa to wkładka wewnątrzmaciczna. Pierwsze spirale antykoncepcyjne, produkowane jeszcze przed wojną, były wytworzone ze srebra. Dziś robi się je z plastiku i dodatku metalu, którym najczęściej jest miedź. Te lepsze i bardziej skuteczne spirale antykoncepcyjne zawierają również hormony. Wkładka wewnątrzmaciczna ma kształt litery T i może być zakładana wyłącznie przez lekarza ginekologa.

Inne srodki hormonalne, jak implanty i plastry, tez nie dzialaja po 5 minutach od zalozenia.

Nigdy nie twierdzilem, ze wymienione srodki antykoncepcyjne dzialaja po 5 min od zalozenia.

W dalszym ciagu podtrzymuje moje przekonanie , ze nalezy sie udac do dobrego specjalisty ktory musi dokladnie zbadac kobiete i wydac diagnoze.

Nasze dywagacje na ten temat niewiele wnosza.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Implant hormonalny wykazuje bardzo wysoka skutecznosc przy minimalnym obciazeniu organizmu kobiety hormonami.

Tyle teorii, przynajmniej, jeśli chodzi o "minimalne" obciążenie organizmu. U mojej ukochanej skończyło się wyjmowaniem w trybie awaryjnym, bo po 10 dniach był już koszmar - objawy zarówno psychiczne, jak i fizyczne.

Mirena zakładana po konsultacji endokrynologicznej i ginekologicznej.

Paniom z problemami hormonalnymi (np. Hashimoto) szczerze odradzam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 14 Lipca 2015 - 20:02, napisał(a): 

Implant hormonalny wykazuje bardzo wysoka skutecznosc przy minimalnym obciazeniu organizmu kobiety hormonami.

Tyle teorii, przynajmniej, jeśli chodzi o "minimalne" obciążenie organizmu. U mojej ukochanej skończyło się wyjmowaniem w trybie awaryjnym, bo po 10 dniach był już koszmar - objawy zarówno psychiczne, jak i fizyczne. Mirena zakładana po konsultacji endokrynologicznej i ginekologicznej. Paniom z problemami hormonalnymi (np. Hashimoto) szczerze odradzam.

Niestety nie zwrociles uwagi , ze Implant hormonalny to nie spirala domaciczna (Mirena) .

To dwa rozne pod kazdym wzgledem srodki antykoncepcyjne.

Implant hormonalny umiejscowiny jest pod skora przedramienia a spirala wewnatrz pochwy. Rowiez obydwa srodki zawieraja rozne hormony.

To nie jest teoria tylko fakty. Warto o tym pamietac przy dawaniu rad paniom z problemami hormonalnymi i wysuwaniem porownan.

Ja dalej zachecam Panie do wizyty u dobrego lekarza jesli maja taka potrzebe.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, mój błąd. Miałem na myśli oczywiście wkładkę domaciczną, jednak jakiekolwiek wpływanie na zaburzoną gospodarkę hormonalną raczej nie będzie dla niej korzystne. Mirena również reklamowana jest (w oparciu o badania, rzecz jasna), jako bezpieczna i nie wywierająca wpływu na w/w gospodarkę...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzyć, to widzę Jans ze masz własne poglądy z którymi jakakolwiek polemika przegrywa.

Sadziłem , ze temat założony przez autora, będzie okazja i platforma do rozmów wokoło sterylizacji , a nie metod alternatywnych.

A jak juz alternatywnych ,to jak najbardziej przybliżonych tej "jednoznacznej" metodzie.

Wiec proszę Cię , pozwól innym wymieniać sie poglądami i przestań wrzucać te OT o prezerwatywach , pigułkach i statystykach.

Autor wyraził sie jasno. Sterylizacja, klamry, ceny zabiegów, ewentualne konsekwencje i ceny.

Ja osobiście popieram te metody.

Tez o tym myślałem i w stosunku do siebie chciałem wazektomie zastosować, ale do tanga trzeba dwojga, wiec moja Pani jest przeciwna i do niczego nie doszło.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu głównego...

Minęło trochę czasu i mamy kolejne doświadczenia: byliśmy już zapisani na zabieg na Słowacji. W zasadzie tydzień wcześniej próbowali zmienić termin na "za tydzień" (a wiadomo, taki wyjazd to konieczność urlopu, organizacji więc trochę nas to zirytowało). Zrezygnowaliśmy i znaleźliśmy klinikę w Warszawie. Cena dużo wyższa, ale za to bez wyjazdu i ewentualne konsultacje "po" na miejscu.

Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, to na początku listopada będziemy już po więc pewnie będziemy mogli już powiedzieć wszystko.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Ciekaw jestem, jak zakończyła się historia powyższa...

My podjęliśmy ostatnio decyzję o salpingotomii. Owszem, moja wazektomia to już sporo mniejsze ryzyko zajścia w ciążę, ale użytkownicy tego akurat forum potrafią zrozumieć z pewnością, że akurat o mnie tu chodzi najmniej ;-)

Udało mi się namówić pana doktora, który wykonywał mój zabieg, by polecił nas komuś, kto wykonałby analogiczny u mojej żony. Skontaktowałem się że wskazanym lekarzem, potwierdził możliwość wykonania zabiegu w klinice w centralnej Polsce.

Koszt: 7000 zł

Zabieg wykonywany tą samą techniką w klinice tuż za zachodnią granicą to 650EUR...

Termin mamy na pierwszą połowę kwietnia, jeśli kogoś temat interesuje - chętnie opiszę co dalej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz pisz. Chętnie poznam obie metody z perspektywy osób, które to przeszły.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Koszt: 7000 zł

Zabieg wykonywany tą samą techniką w klinice tuż za zachodnią granicą to 650EUR...

Z ciekawości... Decydujecie się na zabieg w Polsce? Jeżeli tak to z jakiego powodu ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...