Skocz do zawartości
Zouza

Samotność! Na co się godzimy ze strachu przed nią?

Rekomendowane odpowiedzi

Znam wiele przypadków znajomych, (ba!, kiedyś sama nawet wieeeele lat temu byłam w takim związku) że choć się duszą, że nie są szczęśliwi, to tkwią, bo to lepsze niż samotność.

Jakie są Wasze spostrzeżenia?

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Życie to sztuka wyborów :-)

Jesteśmy sumą naszych zalet, wad, ambicji i pragnień. Zawsze możemy trafić na osobę ktora wydaje nam sie ucieleśnieniem naszych ideałów a w zeczywistosci jest tylko zręcznym "wędkarzem" ktory umie dobrać przynętę ;-)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możemy trafić na osobę ktora wydaje nam sie ucieleśnieniem naszych ideałów a w zeczywistosci jest tylko zręcznym "wędkarzem" ktory umie dobrać przynętę ;-)

No to akurat oczywiste. Tylko co dalej, gdy zdamy sobie z tego sprawę? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Temat kołacze mi się po głowie od lat, ale fakt, Żmija zapaliła tę zapałkę. :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej juz tylko mgła i szarówka. Dylematy i rozterki, tesknoty i frustracja. Na koniec poddanie się i częściowe obumarcie albo ucieczka i lizanie ran

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec poddanie się i częściowe obumarcie albo ucieczka i lizanie ran

Właśnie, obumarcie! Czemu tak często się na to godzimy? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż, chyba najważniejszym powodem jest to że w życiu nie można mieć wszystkiego :-D

Oczywiście trywializuję :-)

Wszystko zależy chyba od tego jak postrzegamy siebie, co dla nas jest ważne. Czasem powodem trwania w złych zwiazkach jest poprostu strach przed samotnością, bardzo często poczucie odpowiedzialności i opiekuńczość. I niestety często ekonomia

Wszysko zalezy od tego gdzie mamy słaby punkt i na czym opiera sie nasz zwiazek emocjonalny

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, obumarcie! Czemu tak często się na to godzimy? 

bo mamy wspólne dzieci, wspólny kredyt, wspólne mieszkanie itp -jest to po prostu [pozornie] wygodne.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Proza życia, zazwyczaj. Ale samotność we dwoje chyba gorsza jeszcze. Oczywiście moim zdaniem.

Całe życie miałam ten komfort, że nie byłam zależna od faceta, nie musiałam uwiesić się na męskim ramieniu. Nie zniosłabym tego.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...