Skocz do zawartości
Koci Pazur

kłódki zakochanych i takie... kłódki?

Rekomendowane odpowiedzi

właściwie banał, ale w Grodzisku Mazowieckim, w Parku Skarbków, taka oto demonstracja?

Może to ktoś z forum? :)

post-15000-0-44507900-1435440143_thumb.jpg

post-15000-0-45799900-1435440319_thumb.jpg

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem coś podobnego we Wrocku jakoś na Starym Mieście ale było tego dużooooooooooooo więcej ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem coś podobnego we Wrocku jakoś na Starym Mieście ale było tego dużooooooooooooo więcej ;)

czy więcej było tych, właśnie - cuckold'owo (?) - swingers'owych (?), czyli... zaczepionych, sparowanych?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tak na połowie był napis cuckold a na pozostałych swing :D

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

We Wrocławiu część kłódek musiała zostać zdjęta bo waga tych kłódek, zagrażała już konstrukcji nośnej mostu. To przecież bardzo znany "proceder" z przywieszaniem kłódek. W Opolu też jest "taki most" z ulicy Piastowskiej wejście w okolice rynku. Jeśli mam być szczery, nie wiedziałem że "zczepione" kłódki są swingowo - cuckoldowe. Chyba zwrócę uwagę, gdy będę tamtędy przechodził znów.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu kłódki są na moście Biskupa Jordana przy Katedrze, ale raczej nie są to wyznania cuckoldowe czy swingowe. Wieszają je tam zakochani. Jest ich taka ilość, że gdyby miały coś wspólnego z naszym stylem życia, Poznań byłby stolicą zdrady kontrolowanej.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu kłódki są na moście Biskupa Jordana przy Katedrze, 

chodzi nie o zawieszenie kolejnej kłódki, co nikogo by nie zdziwiło, ale sparowanie dwóch kłódek, w kontekście wolnej przestrzeni.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi nie o zawieszenie kolejnej kłódki, co nikogo by nie zdziwiło, ale sparowanie dwóch kłódek, w kontekście wolnej przestrzeni.

Spoko, ale gdzieś to jest powiedziane że to taki symbol cuckoldowo- swingowy... czy też sam na to wpadłeś? ;) Nie można być prekursorem czegoś co już istnieje i dorobić do tegoż ideologii. Gdyby nagle zrobiło się głośno o tym że "zczepione" kłódki mają taki charakter, pewnie by poznikały, zdjęte przez tych co je założyli ;)

Nie sądzisz?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W Pruszkowie w parku Potulickich były takie kłódki. Fajna sprawa. Gdy przechodziło się mostkiem, można było dostrzec jak wielu zakochanych ludzi postanowiło zapiąć kłódkę. Było ich naprawdę sporo. Po okresie zimowym kłódki poznikały....podejrzewam, że była to akcja zorganizowana przez urząd miasta. Szkoda.

Wieszanie takich kłódek to klimatyczna akcja - podobnie jak napisy na murkach typu A+B=WM ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, ale gdzieś to jest powiedziane że to taki symbol cuckoldowo- swingowy... czy też sam na to wpadłeś? ;) Nie można być prekursorem czegoś co już istnieje i dorobić do tegoż ideologii. Gdyby nagle zrobiło się głośno o tym że "zczepione" kłódki mają taki charakter, pewnie by poznikały, zdjęte przez tych co je założyli ;)

Nie sądzisz?

- postawiłem znaki zapytania. Nie wiem.

W necie znalazłem jeszcze sparowane kłódki z paryskiego Mostu Miłości, ale z artykułu z przed 2 lat.

Ameryki, więc nie odkryłem.

Co wiem?

W dyplomacji, każde odmienne zachowanie jest analizowane w kontekście, co takim zachowaniem autor chciał innym dać do zrozumienia.

Czy by poznikały? To hipoteza, jedni się kryją, inni demonstrują.

Pewne jest to, że podobnie, jak w przypadku łańcuszków na nodze Hotek (czytałem wątek), nie ma w przypadku zaczepiania kłódek - żadnych tradycji. Między innymi, wnioskując po tej dyskusji.

Wczoraj w pstryknąłem awers i rewers innej kłódki. Także w GM.

W Pruszkowie w parku Potulickich były takie kłódki. Fajna sprawa. Gdy przechodziło się mostkiem, można było dostrzec jak wielu zakochanych ludzi postanowiło zapiąć kłódkę. Było ich naprawdę sporo. Po okresie zimowym kłódki poznikały....podejrzewam, że była to akcja zorganizowana przez urząd miasta. Szkoda.

Wieszanie takich kłódek to klimatyczna akcja - podobnie jak napisy na murkach typu A+B=WM ;)

- na dniach sprawdzę, aktualny stan ;)

post-15000-0-97765300-1435587739_thumb.jpg

post-15000-0-04286300-1435587794_thumb.jpg

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...