Skocz do zawartości
Koci Pazur

Nasi patroni

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczyłem, że i ja mogę napisać wątek.

Może byśmy obrali patrona całej idei cuckold?

Według mnie najsłynniejsza paczka to: lord, admirał Horatio Nelson - Kochanek (chyba?, bo nie doczytałem), Emma, Lady Hamilton - Hotka i stary Lord Hamilton - Rogacz.

Historia, wbrew pozorom smutna, mieszanina hipokryzji, podziwu i nienawiści. Nietolerancji i zamiatania pod dywan.

Wzruszający jest opis śmierci starego lorda.

Inny aspekt, że samiec alfa nie miał oka i dłoni.

Miał za to poczucie humoru, kiedy to nie wykonał rozkazu głównodowodzącego, w bitwie pod Kopenhagą. Przyłożył lunetę do ślepego oka i powiedział podwładnym, że nie widzi znaków z okrętu flagowego.

Inne kandydatury? :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa z patronem prawdopodobnie rozejdzie się po kościach, jak z malowaniem paznokci pod kolor Grupy Preferencji zamiast łańcuszka. Tak przewiduję. A jeśli jakiegoś wybierzemy, czy postawimy mu pomnik? Czy będzie coroczna delegacja z kwiatami? Np relacja ze złożenia wieńca pod pomnikiem...

No chyba że umrę w końcu a Wy jeszcze będziecie żyli, to możecie mnie rozsypać w polu (tak bym chciał bardziej niż gnić w trumnie z krzyżem który mi będzie deptał po sercu) i śpiewać pogańskie piosenki z wieńcami na głowach.

Lord Hamilton

Całkiem Sweet wybór :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kandaules (gr. Κανδαυλεσ, łac. Candaules, zm. 718 r. p.n.e.) – panujący w latach 735-718 r. p.n.e. król starożytnej Lidii, syn władcy Melesa, ostatni z dynastii Heraklidów, zamordowany przez żołnierza Gygesa. (Wikipedia)

"Cuckold to jakby kolejny etap pochodzącego jeszcze ze starożytności candaulismu. Candaulism to fantazje seksualne związane z obserwowaniem partnerki lub partnera w objęciach obcej osoby. Pojęcie to związane jest z legendą Candaula, antycznego władcy historycznej krainy Lidii w Azji Mniejszej. Candaul był pod tak dużym wrażeniem wdzięków swojej żony, że zdecydował o tym, by pochwalić się nią przed swoimi żołnierzami. Gdy odmówiła, mąż bez wahania zabił ją. Między żoną Candaula a innymi mężczyznami do niczego więc nie doszło. Jednak sam władca stał się patronem wszystkich mężczyzn uwielbiających oglądać swoje partnerki w objęciach innych mężczyzn." (cytat z linkowanego tu na forum artykułu z Onetu).

Tak więc ktoś kiedyś określił patrona cuckoldu  - chyba że szukamy swojego ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc ktoś kiedyś określił patrona cuckoldu  - chyba że szukamy swojego ;)

- tak. Jednak dopiero teraz Ty o tym na forum napisałeś. Tak, jak zalecano aby odbierać historię narodom, kiedy chce się je unicestwić, tak odwrotnie, można wykazać w dyskusji, jaki mamy rodowód.

Gdzieś jest na forum wątek o zabezpieczaniu laptopa czy komórki. Znając korzenie, można mieć argumenty w dyskusji, kiedy nasz  interlokutor rzuca - dewianci, zboki.

Jak daleko jesteśmy w stanie przyznać do sympatyzowania z c?

Na ostatnią drogę admirała Horatio Nelsona, w roku 1805 mógł przyjść każdy. Żegnały go tłumy. Zakaz wstępu na pogrzeb zwycięzcy spod Trafalgaru miała matka jego dziecka, kobieta, którą kochał - Emma, słynna Lady Hamilton. Lordowi – admirałowi, za jego życia nikt nie śmiał zwracać uwagi na kreowanie najsłynniejszego miłosnego trójkąta wszechczasów.Sensem życia Nelsona była morska służba, gdzie stracił kolejno oko, ramię, a w końcu życie. Nelson cierpiący na chorobę morską, obowiązki względem ojczyzny dzielił z wielką miłością do Emmy. Naród postawił mu kolumnę na londyńskim Trafalgar Square, a jego Emma, która okazała się niegodną bycia na uroczystościach pogrzebowych admirała, zmarła zapomniana, w wielkiej biedzie 10 lat później. /fragment mojego tekstu/

Wspomniałem na innym wątku, o polskich tradycjach w tej dziedzinie. Jerzy, książę Czartoryski wyznaczony na kochanka cesarskiej żony, przez samego imperatora Aleksandra I.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

- tak. Jednak dopiero teraz Ty o tym na forum napisałeś. Tak, jak zalecano aby odbierać historię narodom, kiedy chce się je unicestwić, tak odwrotnie, można wykazać w dyskusji, jaki mamy rodowód.

Wydajesz się byś inteligentnym facetem Kocurze, ale ciężko mi się czyta Twoje wywody, a dodatkowo wkurwia kiedy piszesz że Ci rodowód wskazuje (a ty takiego nie chcesz).

Zapytałeś:

Może byśmy obrali patrona całej idei cuckold?

to odpowiedziałem to co wyczytałem kiedyś w internecie - nie miałem zamiaru nic nikomu narzucać, użyłem stwierdzenia "ktoś, kiedyś".

Trzeba było napisać - Admirał Nelson - jedyny słuszny i proszę mi tu nie zgłaszać innych kandydatur bo podrapię.

Zachowaj swój rodowód Kocurze (np. kanadyjski bezwłosy chyba że wolisz być bardziej puchaty).

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Admirał Nelson - jedyny słuszny i proszę mi tu nie zgłaszać innych kandydatur bo podrapię.

- nie. Nie znam wszystkich innych, potencjalnych, ewentualnych patronów. Skoro jesteśmy na tym forum, to każdy z nich jest naszym rzecznikiem. :)

A w rozmowie, jak mi się wydaje, chodzi przede wszystkim o miłe spędzenie czasu. :)

Dziękuję, że chcesz rozmawiać.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to bym zszedł jednak z tego admiralskiego piedestału i poszedł znacznie niżej w poszukiwaniach góru. Za siedmioma lasami, za siedmioma górami, za chwiejnym drewnianym mostem którego przejścia strzeże armia cieni, mieszka biały jeleń:

biały m.jpg

Podobno każdej nocy, moc białego jelenia, zdolna jest odebrać wszelkie męty ze skóry, nadając jej nieskazitelną biel, a ciału całemu jędrność. Tedy po rytuale, zmienia barwę swą na żółty :

żółty biały jeleń.jpg

O świcie, przeistacza się w to:

biały jeleń.jpg

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...