Skocz do zawartości
Gooshka

Sam na sam ze sobą samą.

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety wtedy jeszcze nie, choć... byłoby to dość oryginalne zakończenie ;)

I to był pewnie błąd: facet prawidłowo zrozumiał sygnał, że ma się przenieść do wieczności, ale dałaś mu jeszcze później postać trochę w przedpokoju. to się nazywa dysonans poznawczy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Boże. Dobrze, że mnie w takiej ankiecie nie ujęli bo albo zostałabym wykluczona albo potraktowana jako błąd statystyczny :P To zależy kogo akurat zapytali i kto miał ochotę powiedzieć danego dnia prawdę ;)

O masturbacji nikt nigdy ze mną w rodzinie nie rozmawiał. O seksie też nie w zasadzie. Może to i dobrze bo nie zostałam źle ukierunkowana tylko mogłam sama - i z pomocą Bravo Girl :P - okrywać niezbadane lądy ;) Ale tak serio to masturbacja codzienna jest dla mnie normą. I jest to odmienny temat do seksu z partnerem - w ogóle tego nie porównuję. Robię sobie dobrze dla relaksu, upuszczenia ciśnienia i lepszego nastroju. Ot tak - szybko, bez ceregieli które towarzyszą stosunkowi z chłopem i bez zastanawiania się czy to dobre czy złe. W końcu nie palę i nie piję - coś qfffa musi mi zostać w życiu ;) Po prostu lubię ten stan i odprężenie jakie po nim następuje. A tak jeszcze z własnej praktyki mogę dodać, że kiedy na jakiś czas zaniechałam procederu to ogólnie bardzo spadła intensywność i częstotliwość moich orgazmów w ogóle (niezależnie czy podczas stosunku czy gdy sama się bawiłam) wiec chyba coś w tym jest, że praktyka czyni mistrza ;)

Kuźwa - mam dziś słowotok jakiś. Dosyć tego :)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając o różnych problemach zdrowotnych pamiętam, że w jakiejś publikacji natrafiłam na jedną z metod leczenia (dodatkową) np przy problemach z potencją  czy libido jeśli oczywiście jest możliwa - właśnie regularna masturbacja jako sposób na lepsza pracę w wydzielaniu hormonów a co za tym idzie jest to samonakręcające się koło. Ja polecam :)

Ja to juz dawno wyprobowalem praktycznie. Zglosila sie do mnie po porade sliczna dziewczyna. Mloda , zgrabna itd.

Miala problem. Wczesniej sluzyla w zakonie , byla byla zakonnica jednak zrezygnowala.

Potem miala po kolei trzech facetow z ktorych zaden sie nie sprawdzil i jej nie zadowolil.

Moja diagnoza byla szybka : brak rozbudzenia seksualnego. Spytalem czy miala juz kiedykolwiek orgazm. Zaprzeczyla. Spytalem czy sie juz sama zaspakajala .Rowniez zaprzeczyla . Pokazalem jej na czym to polega i poprosilem zeby przyszla ponownie kiedy opanuje juz sposob samozaspakajania. Po niedlugim czasie powrocila i powiedziala , ze juz wie o co chodzi. Przystapilismy wiec do czesci praktycznej i od tej pory juz nie narzekala na brak rozbudzenia :klaszcze: .

Tak wiec samozaspakajanie sie pelni wazna role profilaktyczna w zyciu seksualnym zarowno mezczyzn jak i kobiet.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając o różnych problemach zdrowotnych pamiętam, że w jakiejś publikacji natrafiłam na jedną z metod leczenia (dodatkową) np przy problemach z potencją czy libido jeśli oczywiście jest możliwa - właśnie regularna masturbacja jako sposób na lepsza pracę w wydzielaniu hormonów a co za tym idzie jest to samonakręcające się koło. Ja polecam :)

Masturbacja a raczej samozaspokojenie sie blednie czesto okreslane jako "samogwalt" jest najbardziej komfortowa forma zaspokojenia podniecenia seksualnego , szybkie, higieniczne i bez ryzyka zlapania czegos tam. Przede wszystkim nie uzaleznia i zawsze pozostaje chec do prawdziwego pelnego stosunku.

Bez tej mozliwosci ludzie ktorzy z koniecznosci musza wykonywac gdzies dluga prace : marynarze , zolnierze, samotne kobiety itp. nie mogli by normalnie funkcjonowac. Poza tym wlasnie gospodarka hormonalna jest bardzo wazna bo uaktywnia wszelkie procesy seksualne czlowieka.

Badania Alfreda Kinseya potwierdzily fakt masturbacji u 92 % mezczyzn i 62% kobiet.

Nie ma naukowych dowodow na zwiazek przyczynowo-skutkowy pomiedzy masturbacja a jakimkolwiek zaburzeniem psychicznym czy fizycznym.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Masturbacja a raczej samozaspokojenie sie blednie czesto okreslane jako "samogwalt" jest najbardziej komfortowa forma zaspokojenia podniecenia seksualnego , szybkie, higieniczne i bez ryzyka zlapania czegos tam. Przede wszystkim nie uzaleznia i zawsze pozostaje chec do prawdziwego pelnego stosunku.

Bez tej mozliwosci ludzie ktorzy z koniecznosci musza wykonywac gdzies dluga prace : marynarze , zolnierze, samotne kobiety itp. nie mogli by normalnie funkcjonowac. Poza tym wlasnie gospodarka hormonalna jest bardzo wazna bo uaktywnia wszelkie procesy seksualne czlowieka.

Badania Alfreda Kinseya potwierdzily fakt masturbacji u 92 % mezczyzn i 62% kobiet.

Nie ma naukowych dowodow na zwiazek przyczynowo-skutkowy pomiedzy masturbacja a jakimkolwiek zaburzeniem psychicznym czy fizycznym.

Poza tym, że popada się w grzech śmiertelny uprawiając ten obrzydliwy SAMOGWAŁT !

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym, że popada się w grzech śmiertelny uprawiając ten obrzydliwy SAMOGWAŁT !

"SAMOGWALT" to tylko polski wymysl chorych ludzi !

Jak wyglada to okreslenie w innych jezykach ? :

j. niemiecki  - selbstbefriedigung  -  samozaspokojenie

j. wloski  - masturbazione             -  masturbacja

j. norweski - masturbasjon            -  masturbacja

j. francuski - masturbation             - masturbacja 

..... itd.itp   bez jakiegokolwiek porownania do gwaltow :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Masturbacja [...] nie uzaleznia i zawsze pozostaje chec do prawdziwego pelnego stosunku

Może uzależnić. Pozostając w związku choćby z najseksowniejszą dziewczyną na świecie i mając z nią choćby i 3 stosunki dziennie od czasu do czasu musiałbym zrobić sobie sam. Tak mi wtedy dobrze :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 16 Grudnia 2015 - 17:01, napisał(a):

Masturbacja [...] nie uzaleznia i zawsze pozostaje chec do prawdziwego pelnego stosunku

Może uzależnić. Pozostając w związku choćby z najseksowniejszą dziewczyną na świecie i mając z nią choćby i 3 stosunki dziennie od czasu do czasu musiałbym zrobić sobie sam. Tak mi wtedy dobrze :)

Jesli mowisz o teoretycznym ( tryb przypuszczajacy  " musialbym ") zaburzeniu psychicznym to radze zwrocic sie z tym do lekarza bo nauka medyczna mowi cos innego.

Chyba , ze powolujesz sie na inne nauki ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

j. niemiecki  - selbstbefriedigung  -  samozaspokojenie

j. wloski  - masturbazione             -  masturbacja

j. norweski - masturbasjon            -  masturbacja

j. francuski - masturbation             - masturbacja 

..... itd.itp   bez jakiegokolwiek porownania do gwaltow :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

nie,nie,nie,nie, nieeeeeeee. To wymysł biskupów.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 16 Grudnia 2015 - 17:21, napisał(a):

j. niemiecki - selbstbefriedigung - samozaspokojenie j. wloski - masturbazione - masturbacja j. norweski - masturbasjon - masturbacja j. francuski - masturbation - masturbacja ..... itd.itp bez jakiegokolwiek porownania do gwaltow :facepalm: :facepalm: :facepalm:

nie,nie,nie,nie, nieeeeeeee. To wymysł biskupów.

Ale ci biskupi to chyba mezczyzni i tez naleza do wiekszosci mezczyzn uprawiajacych masturbacje ?

Ale nie SAMOGWALT ! :mbanana:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...