Skocz do zawartości
Zouza

Jaką ewolucję przeszliśmy pod wpływem cuckoldu/swingu?

Rekomendowane odpowiedzi

Wodniku Szuwarku, poczytaj może najpierw forum, bo - wybacz - ale wszystko co głosisz wskazuje na kompletną nieznajomość tematu pt. "Cuckold". Tymczasem ten rodzaj cuckoldu, o którym napisałeś, zwie się ultimate, a nie każdy tę formę praktykuje. Spróbuj spojrzeć nieco dalej niż czubek własnego nosa i własnych potrzeb. ;)

nie zgodze sie , to horyzont sie poszerzył i pojawil sie cuckold

Nie zgodzę się. Horyzont się poszerzył dzięki cuckold. I poszerza nadal, gdy przekraczamy kolejne granice. Prawie nikt tu nie wdrapuje  się od razu na Mount Everest. 

w psychice ...co powoduje i gdzie powstaje i czym jest potrzeba takiej relacji ??

Wiele na ten temat znajdziesz na forum. Problem chyba tylko taki, że ani nie chce Ci się poszukać, ani nie chce Ci się poczytać.

uczyłby tolerancji gdyby chociaż w tak malym stopniu jak homoseksualizm byl w ogole spolecznie OFICJALNIE wystepujacym zjawiskiem,a nie jest.... .

Kompletnie nie zrozumiałeś tego, co powiedziałam!

NAS, obecnych na forum, uczy tolerancji dla odmiennych potrzeb, oczekiwań, fantazji.

Chyba nikt z nas nie ma ambicji spowodowania rewolucyjnego seksualnego światowego zrywu. ;)

kto był pierwszy z tą myślą ,poczuciem i potrzebą ..od kogo wyszła ??   uważam że ewidentnie od kobiety , na 100 %

Na 100% to Kopernik nie żyje.

Gdyby na 100% wychodziło to od kobiet, to dział traktujący o tym jak zacząć, zdominowany przez mężczyzn, nie miałby racji bytu. Ewentualnie pisałyby w nim wyłącznie kobiety.

idąc tym tropem to czy nie wydaje sie wam ze w takim razie sklonnosc do bycia rogaczem nie jest w facecie jednak stala,w sensie ze naturalna? to tylko obyczajowosc,normy kulturowo spoleczne nie pozwalaja nam sie przed soba samym przyznac ze tak

To jest, czy nie jest? Bo już chyba sam się pogubiłeś.

wiec jesli nie jest to czym jest i gdzie to jest ?

Przetłumaczysz z Twojego na polski? ;)

to juz w ogole znika w mrokach własnego Ja

Proszę trzymać się TEMATU, jeśli nie chcesz zniknąć w mroku własnego ja.

Swoje filozoficzne dywagacje możesz zamieścić na blogu, a nie zaśmiecać tematy. 

Jeśli jednak chciałbyś powiedzieć coś konkretnego, na podstawie własnych doświadczeń, w temacie "Jaką ewolucję przeszliśmy pod wpływem cuckoldu/swingu?" to zapraszam do dyskusji.

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Zouza ,prosze Cie

w czym sie pogubilem??  to ja was zapytalem czy myslicie ze tak wlasnie jest ...a nie wiem albo nie wiem

o sorry , nie wiem skąd mi wpado tam to "nie" sorry Zouza , brawo, bystrze

to jest pytanie odnosnie tego czy nie wydaje sie wam,kobietom tu i facetom ze sklonnosc ta jest dla faceta naturalna.????

Chyba nikt z nas nie ma ambicji spowodowania rewolucyjnego seksualnego światowego zrywu

:(  zawiodłem się,nikt nie chce rewolucji ??? 

Wiele na ten temat znajdziesz na forum. Problem chyba tylko taki, że ani nie chce Ci się poszukać, ani nie chce Ci się poczytać.

dzieki , wiekszośc to i, sama dobrze to wiesz,własnie opisy praktykowanych form. 

praktykująca forma , formatowania dysków .....

ultimate, a nie każdy tę formę praktykuje. Spróbuj spojrzeć nieco dalej niż czubek własnego nosa i własnych potrzeb

jestes urocza ....

forma praktykująca nie pozwala mi powiedziec tego co chce ...no bylo pytanie o ewolucje to mowie co mysle ..

to Ty przeczytalas tam to co chcialas przeczytac, ja wiem co mialas na mysli,ale w kontekscie ewolucji w ogole to, jakie ultimate ??

o co kaman? nie ma ...

to chyba nie ten target poprostu ..

i nie napisalem tu o swoich potrzebach....nawet słowa

Gdyby na 100% wychodziło to od kobiet, to dział traktujący o tym jak zacząć, zdominowany przez mężczyzn, nie miałby racji bytu. Ewentualnie pisałyby w nim wyłącznie kobiety.

a nie widzisz tu przypadkiem zwiazku podazy z popytem ? ze tak to ujme ...

opierasz teraz swoja mysl na założeniu ze ten portal jest zamknietym zbiorem ?  jesli to te 20 % ktore tam od czapy sie pojawilo,jako domysł czysty ,róznicy w facetach ktorzy chca byc cuckold to własnie tak jest,masz dział zdominowany przez facetow i to wiecej tych co chca niz tych co nie chca:)

i nie masz przypadkiem wrazenia ze mimo pudelkowej pseudowolnosci obyczajowej i tak wiekszosc kobiet w Polsce mowi slabszym glosem niz faceci ?? 

ile z Twoich koleżanek by Cie zjadło zywcem jakbys im powiedziala co i jak ?? tak szczerze???  a pozniej same o tym śnią ,ale nigdy nie wyjdą poza ....bo.....itpitd

a poza tym na portalu na bank jest wiecej facetow niz kobiet ...i znowu strzele ..moze nawet sobie w oko ...ale na 100 % facetow kobiet nie bedzie wiecej niz ....40 % ...no sorry ,chcialbym wiecej, ale raczej nie bedzie az tyle ....

ok juz sie nie odzywam

no sorry

nie wiem,nie znam sie

to nie filozofia

to psychologia

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dojrzałyimpot - formułujesz swoje myśli w sposób niedościgle zawiły. Poległam.  

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i nie napisalem tu o swoich potrzebach....nawet słowa

I właśnie o to chodzi! Ani o potrzebach, ani o tym jak w TOBIE to ewoluowało - o czym ma traktować temat.

Zbiór luźnych myśli i dywagacji - powtarzam - zostaw sobie na bloga!

Ostatni raz ostrzegam!

jakie ultimate ??

Ultimate związane jest z uległą postawą rogaczy, niekiedy nawet bardzo uległą, zakazu seksu, itd., itp.

Przyjmij do wiadomości, że wielu jest Rogaczy dominujących, czy równoprawnych. Nie ma tam miejsca na poniżanie, czy zakaz seksu.

Rozumiesz już?

I przestań bawić się w statystykę, bo tę mogę sobie, przynajmniej na forum, sprawdzić. Temat nie dotyczy statystycznego Rogacza, Hotki, czy Swingersa. Tu mówimy o indywidualnych odczuciach konkretnych osób.

Jeszcze raz - ad rem!

Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie - po prostu nie pisz i nie rozwalaj go offami. 

Moja cierpliwość się kończy!

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Jaką ewolucję przeszliśmy pod wpływem cuckoldu/swingu?

Bardzo ciekawy i wartosciowy dla wszystkich temat. Prosze o kontynuacje ! :poklon:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

sorry , właśnie jestem na trzecim wykładzie Karla Jaspera i to jego wina , to przez niego :)

ja mysle ze nie jest zawiły ale,rozumiem Cie ...tak

ale nie ma sie co czepiac słów kiedy całość ma konkretny kontekst ..wtedy łatwiej zrozumieć o co chodzi właśnie ...

więc ogolny kontekst dotyczy ewolucji psychologicznej i biologicznej i w tym kontekscie należy patrzec na to co napisałem...

Tu mówimy o indywidualnych odczuciach konkretnych osób.

no wiec wlasnie ja tez , tylko w szerszym kontekscie ...spokojnie ...

Ani o potrzebach, ani o tym jak w TOBIE to ewoluowało - o czym ma traktować temat

to ze niby co ? co mam napisać wg Ciebie ? ze zona mnie zdradza a mi to odpowiada i jesli ma ochote to niech tak robi stale , i ze moze juz tylko z kim chce a ze mna w ogole ??

bo...mnie tylko ten stan juz odpowiada ....kiedy zona sama zdecydowanie dązy do tego itp itd

praktyka formy uc interesuje mnie najbardziej .

dziekuje

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

z "normalnymi" koleżankami mam coraz mniej tematów do rozmowy

od koleżanek trochę się odsunęłam

Zgadzam się całkowicie. Kiedyś jedna z moich koleżanek podpytywała mnie o relacje z innymi (niż mój mąż) facetami, bo zauważyła to i owo. Pomyślałam sobie: a co tam trochę jej opowiem, może sama będzie chciała spróbować? No i uchyliłam rąbka tajemnicy naszego łóżkowego życia i co?........ NIE UWIERZYŁA!

Nie uwierzyła, że można tak "zdradzać" za przyzwoleniem, i że może się to podobać i jednej i drugiej stronie. Już więcej nie podpytywała a nasza znajomość trochę się rozluźniła. Nie wiem czy to z braku tematów do rozmów, czy  może jej zgorszenia moją osobą, bo ona to tylko z mężem i jej mąż jej nigdy nie zdradzi :) i będą żyli długo i (nie)szczęśliwie?

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ze zona mnie zdradza a mi to odpowiada i jesli ma ochote to niech tak robi stale , i ze moze juz tylko z kim chce a ze mna w ogole ?? bo...mnie tylko ten stan juz odpowiada ....kiedy zona sama zdecydowanie dązy do tego itp itd praktyka formy uc interesuje mnie najbardziej .

No może wreszcie jakiś konkret. Chyba?! Bo te pytajniki mimo wszystko budzą moją podejrzliwość. ;)

nie ma sie co czepiac słów kiedy całość ma konkretny kontekst ..wtedy łatwiej zrozumieć o co chodzi właśnie ...

Gdyby miało konkretny kontekst, to nikt nie mówiłby o jakichkolwiek zawiłościach. W swoich wypowiedziach osiągnąłeś mistrzostwo w niekonkretności!

no wiec wlasnie ja tez , tylko w szerszym kontekscie ...spokojnie ...

Nie pytam o szerszy kontekst, o dane statystyczne. TWOJE przeżycia, TWOJE odczucia dotyczące TWOJEJ sytuacji.

No jaśniej już chyba nie potrafię. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

chyba się tu ktoś musi zastanowić czy chciał wyjść do ludzi czy drzwiami  :facepalm:

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko będzie okazja to dostaniesz dodatkową lampkę wina jako nagrodę pocieszenia za samo podjęcie próby :)

Ja niestety musiałem zrezygnować z powodów, których regulamin zabrania mi komentować [emoji14]

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...