Skocz do zawartości
saun

Czarnoskóra Hotka

Rekomendowane odpowiedzi

A to przepraszam, jesteśmy w Stanach czy w Polsce?

A co - dostosowujemy światopogląd do miejsca pobytu, hmm? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A co - dostosowujemy światopogląd do miejsca pobytu, hmm? 

Pewnie, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

post-13342-0-85246600-1431361474_thumb.jpg

Tak więc generalnie dla tych mniej kumatych, coś co jest obraźliwe w jednym miejscu, w drugim już nie musi. Zarówno dla tych których to dotyczy, jak i dla tych którzy się na ten temat wypowiadają.

Jest tu na forum jakiś murzyn z USA zarejestrowany pod swoim nickiem i umiejący po polsku*?

Nie? To dziękuję za uwagę :)

* celem zakumania kontekstu

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Nie zgadzam się, aby powyższe miało zastosowanie w kwestii nacechowania słowa "Murzyn". 

PS

Kim byłbyś w pierdlu ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja - najwyżej dziennikarką ;)

To, co napisałam, miało na celu uruchomienie alarmu, ale widać, że się nie włączył.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie doczytałaś moich wcześniejszych postów. Słowo "Murzyn" w Polsce nie jest nacechowane negatywnie więc żeby iść za to do pierdla to równe prawdopodobieństow do lotu na księżyc w następny weekend.

Dalej nie wdaje się w polemikę, wyraziłem swoje zdanie i Ave. Nie jestem z gatunku tych którzy muszą mieć ostatnie słowo bo inaczej nie mogą zasnąć.

Howgh

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo "Murzyn" w Polsce nie jest nacechowane negatywnie

Dlaczego sądzisz, że sugerowałam wsadzenie za kratki za używanie słowa "Murzyn"? Nie zrozumieliśmy się. 

A co do nacechowania emocjonalnego - to zależy, gdzie się sprawdzi, co i kogo się poczyta/posłucha . Zajrzyj do drugiego, nie tyko pierwszego definiowania. - http://pl.wikipedia.org/wiki/Murzyn. Dobre są też linki.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, ze słowo "Murzyn" jest neutralne, zwłaszcza pisane tak jak powyżej, czyli z dużej litery. Nie ma w tym nic negatywnego. Poza tym dla mnie jest jest to poprostu określenie rasy. Takie samo jak Azjata, Biały, Indianin itd.

Nie dajmy się zwariować z tą polityczną poprawnością.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"jestem dumny z bycia czarnym, powiedział afykanin..

jestem dumny z bycia żułtym, powiedział azjata..

jestem dumny z bycia białym, powiedział rasista"...

*żółtym...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem dumny z bicia żony, powiedział polak.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...