Skocz do zawartości
saun

Czarnoskóra Hotka

Rekomendowane odpowiedzi

Co gorsza, za każdym razem kiedy stawałem obok czarnych, to niestety miałem nieprzyjemność odczuwania brzydkiego zapachu skóry. Nie ogarniam, dlaczego tak od nich wieje, ale cóż to jest fakt i proszę nie brać tego za obrazę. 

Nie no, absolutnie nieobraźliwe jest stwierdzenie, że - dosadnie mówiąc - czarnoskórzy śmierdzą.   :facepalm:  Nie mówiąc o konkretnym, wytłuszczonym, sformułowaniu.  Faktycznie, nie mieliby za co się obrazić.  :facepalm:

Co gorsza, za każdym razem kiedy stawałem obok czarnych, to niestety miałem nieprzyjemność odczuwania brzydkiego zapachu skóry.

Co gorsza, wiele razy musiałam stać np. w autobusie obok białych i mieć takowe odczucia.  

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią "po ciemku wszystkie koty są czarne", więc wystarczy zgasić światło i już mamy czarnoskórą.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłam tytuł tematu.

Uprzejmie proszę o używanie innego słowa niż "murzynka". Mam na nie silną alergię i mogę nie pohamować się w ostrzeżeniach.

Illa, a co z murzynkiem Bambo? I skąd się bierze ta niechęć do słowa murzyn? Poważnie pytam

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja sie sie dopisze : Hinduski i Japonki. Bylem blisko ale okolicznosci byly niesprzyjajace. A szkoda :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@adamovsk faktycznie, mój błąd. Dzięki za poprawę :)

@Zouza kwestia próbki. Nie twierdzę, że wszyscy wydają taki zapach, ale niestety Ci, których spotkalem tak.

I faktycznie, większe prawdopodobieństwo jest spotkać śmierdzącego białego niż czarnego, ale to też kwestia próbki. I ja ich nie obrażam, tak jak Ty nie obrazasz tych białych w autobusie. Po prostu takie były nasze odczucia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z postów wynika , że nikt nie skosztował hebanowej cipki  Przyznam , że to i moje marzenie i raz było nawet blisko :-). Na tyle blisko , że zjawiska zapachu czarnoskórej hotki nie potwierdzam. Co do konsystencji .. nie było dane zaznać.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Illa, a co z murzynkiem Bambo? I skąd się bierze ta niechęć do słowa murzyn? Poważnie pytam

Podbijam pytanie. Biali to biali, żydzi to żydzi, a czarni to czarni. Już w tej poprawności politycznej niedługo nie będzie słów na określenie czegokolwiek bo każdy będzie się obrażał.

Co innego nazwanie kogoś czarnuchem czy białasem, tu już jest akcent obraźliwości.

Tak na marginesie cytat z wikipedii

http://pl.wikipedia.org/wiki/Murzyn

Murzyn – tradycyjne określenie osoby czarnoskórej w języku polskim.(...) Według słowników – w tym Słownika Języka Polskiego PWN – słowo Murzyn jest neutralnei nie jest opatrzone kwalifikatorem pogardliwie...(...)..Opinię tę podzielają m.in. dwaj językoznawcy: prof.Jerzy Bralczyk i prof. Jan Miodek czy też czarnoskóry poseł na Sejm RP – John Godson (nazywajacy siebie Murzynem), który stwierdził:  "Naprawdę nie widzę nic złego w tym słowie. Przecież mówiąc o kimś, że jest ciemnoskóry możemy też mieć na myśli Meksykanina, Brazylijczyka czy Egipcjanina"

I żeby nie było że jestem nietolerancyjnym palantem, to ja przeciw murzynom nic nie mam, dopóki pracują, płacą podatki, nie kradną i nie zatruwają mi życia. A murzynka jak ładna to czemu nie :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I tak to ciekawy temat o czarnoskórej  hotce i naszych marzeniach przeistacza się w dyskusję .. o cholernych stereotypach.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Polskie słowo "Murzyn" jest odpowiednikiem angielskiego "Negro", w  US zakazanego właściwie. Skoro oprotestowali je ciemnoskórzy, wypadałoby się dostosować. Znam jednego takiego, który nie chce, żeby zdrabniać jego imię. Więc nie zdrabniam, żeby czuł się dobrze. I tyle.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A to przepraszam, jesteśmy w Stanach czy w Polsce? Zresztą ja widzę różnicę między amerykańskim obrażliwym "Negr, często z dodatkiem fucking", a między naszym Murzynkiem Bambo. A to że tłumaczy się to niby podobnie to już inna kwestia.

Z kolei ja znam kilku których poznałem na wakacjach parę dni temu i ze śmiechem sobie gadaliśmy, oni do mnie "White Man, White Peple", a ja do nich "Black Man i Black People" i było bardzo wesoło.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...