Skocz do zawartości
robertzb

Cuckold a rozwód

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii Urbańskiego - wszystko zależy od tego, jak skonstruowana była umowa, więc się nie wypowiadam.

Wcale mi nie chodziło o to, jak była skonstruowana umowa, tylko o to co Hubert Urbański W OGÓLE ZROBIŁ i jak to się ma do ich zapewne,- wcześniejszych ustaleń. Zostawił żonę i dzieci, zamieniając ich na nowszy model, w dodatku zażądał spłaty pożyczki, pomimo że ta, spłacana była i jest spłacana zgodnie z umową. Mało tego, za pieniądze teściowa Urbańskiego, nabyła mieszkanie dla JEGO WŁASNYCH córek a ten domaga się zwrotu tej kasy. Utopiłbym go w ścieku.

Ja miałam na myśli dobrą wolę co do chęci porozumienia się. To, że wszystko musi być na piśmie, to - wydaje mi się - dosyć oczywiste.

Na piśmie notarialnym. Wtedy umowa wydaje się być rozsądna. Rzecz jasna wtedy, gdy mówimy o naprawdę poważnych kwotach, mieszkaniu, od czego zależy nasze być albo nie być.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że notarialnym. :)

A akcje w stylu Urbańskiego pominę milczeniem. To, że ktoś jest wiekiem dorosły - nie oznacza, że jest dojrzały. 

Chociaż źródło tej sensacyjnej wiadomości to raczej też nie jest poważna gazeta, podobnie jak inne Pudelki, itd., więc diabli wiedzą jaka jest prawda. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

sorry , że wywołałem zamieszanie ale , aż za dobrze znam podziały przy kredytach ... rozwód z udowadnianiem zdrady przy tym to pikuś

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no pewnie :) co przezylem to moje, teraz juz wiem ze nimfomanka to nie najlepsze co moze spotkac faceta ;p

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja mam doświadczenie w tym temacie. Sam przez to przeszedłem z pierwszą zoną. Byliśmy małżeństwem cuckold w trakcie którego zona miała kilku kochanków. Uprawialiśmy seks nieraz w trójkącie a żona czerpała z tego sporą satysfakcję. Bywało że przyjmowała kochanka a ja przed tym faktem zostawiałem ją samą, a po powrocie i jego wyjściu kochaliśmy się. Do cuckoldu namówiłem żonę ja a ona to podchwyciła. Miała bardzo wysokie potrzeby seksualne.  Po latach nastąpił rozwód w którym zrobiłem błąd bo nie wziąłem adwokata. Kosztowało mnie to sporo pieniędzy i spędziłem 10 lat w Sądzie na sprawach o podział majątku.Całe szczęście że nie zdecydowała się wyciągać na światło dzienne w Sądzie naszych praktyk seksualnych ale po rozwodzie opowiadała wszystkim znajomym że jestem dewiantem i do seksu z innymi ja zmuszałem. To było szczególnie podłe. Sprawę jak u Ciebie założyła żona. Uważam że powinieneś wziąć dobrego adwokata i przygotować linię obrony. Wybierz dobrze bo to powinien być człowiek sumienny który rzeczywiście przygotuje się do sprawy, nie będzie mylił nazwisk i faktów jak to się często adwokatom zdarza. Ja już byłem tak zmęczony ciągłymi awanturami i działaniami zony że chciałem jak najszybciej odzyskać wolność. Zgodziłem sie na bardzo wysokie alimenty z myślą o dziecku. Sędzina pytała się mnie na sprawie czy zdaje sobie sprawę z wysokości alimentów na które się godzę. Po rozwodzie okazało się że pieniądze przeznaczone na dziecko idą na co innego a córka chodzi w podartej kurtce. Na moje pytanie do byłej już żony dlaczego moje dziecko chodzi jak obdarciuch żona mi odpowiedziała "no to jej kup". A ja musiałem płacić wysokie alimenty żeby mama mogła na Kanary polecieć. To było bardzo stresujące. Moja rada:

1. Tak jak pisałem dobry adwokat

2. Nie gódź się na wysokie alimenty ale raczej płać co musisz a dziecku możesz od siebie dołożyć i będziesz wiedział na co poszły       pieniądze.

3. Zrób taki myk myślowy i wyobraź sobie ze osoba z którą spałeś i kochałeś się jest Twoim zaciekłym wrogiem i wyciągnie przeciw       Tobie to wszystko co o Tobie wie. Może tak jak moja dojść nagle do wniosku że była przymuszana przez Ciebie praktycznie do         prostytucji a Ty byłeś jej okrutnym alfonsem :-)

4. Walcz aby w trakcie rozwodu podzielić majątek bo potem może to trwać b. długo /jak jej tak jak mojej będzie na tym zależeć/.

Będziesz musiał płacić za czynsze, prąd i różne inne rzeczy z których ona będzie korzystać. Moja na przykład przestała cokolwiek     dawać na mieszkanie za które ja musiałem przez lata płacić bo byłem głównym lokatorem i partnerem do płacenia w Spółdzielni.      Wiedziała ze jestem pod ścianą i nie mogę dopuścić do zadłużenia bo Spółdzielnia mnie ścigała a na moje protesty proponowali       mi założenie sprawy o pieniądze żonie. To było niemożliwe bo podział majątku trwał 10 lat przez które płaciłem za wszystko            łącznie z wysokimi alimentami. Dopiero po podziale majątku udało mi się częściowo odzyskać pieniądze ale w niewielkim stopniu.    Tak to u nas wygląda. Sprawa była skomplikowana prawnie, sędzia nie wiedział jak się zabrać za podział majątku i ciągle nalegał      na polubowne załatwienie sprawy i kierował nas do mediacji która nic nie dawała, czas leciał a ja płaciłem.

Mam nadzieję że do takich zachowań się nie posunie. Ja niestety musiałem przez to przejść czego Tobie nie życzę.Jakbyś chciał jakiejś rady napisz na PW

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety musiałem przez to przejść czego Tobie nie życzę.

miejmy nadzieje Amadeuszu , ze wyciagnales juz wlasciwe wnioski i teraz bedzie lepiej. Wielu juz przeszlo przez te problemy i wielu przejdzie. Praktyczne rady sa bardzo pomocne.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...