Skocz do zawartości
Jans

Fonoholizm

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się długo opierałam. Chyba jako ostatnia wśród znajomych miałam. Niestety musiałam się złamać, bo musiałam mieć w miarę ciągły kontakt po godzinach pracy. Ale w pracy wyłączam - są fony służbowe. A mnie nie płacą za prywatne rozmowy. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe , ze nawet Orwell nie przewidzial takiego " rozwoju " spoleczenstwa.

Rozwoj telekomunikacji mobilnej wydaje sie niepohamowany zadnymi granicami.

Zdrowie uzytkownikow, ich prywatnosc, ich czas wydaja sie nie miec znaczenia.

Nawet jesli mozna od czasu do czasu wymienic pozytywne cechy takiej mobilnosci to i tak reszta zastosowan niekorzystnych jest znacznie wieksza.

Czlowiekowi pozostaje wiec coraz mniej wolnosci w podejmowaniu decyzji.

Ta decyzja ma najczesciej charakter : kupic to czy kupic tamto badziewie.

Ilez to osob spaceruje po supermarketach i innych zrodlach zakupow ze smartfonem przyklejonym do ucha ?

To takie roboty kupujace zdalnie sterowane.

Czy jest to naprawde konieczne ? Ilez to osob ma calkowicie wypelniony swoj czas prywatny tylko komunikacja mobilna ? Czy nasz czas wolny to tylko oczekiwanie na nastepny komunikat komorki ?

Czy nie jest to po prostu inna forma rewolucji przemyslowej ? Trzymajacej nas na smyczy jak to juz ktos wczesniej slusznie zauwazyl ?

Czy w naszej dyskusji nie pojawia sie stwierdzenie , ze bez komorki nie mozna juz zyc ? Ze mowi sie o nalogu ?

Kto to taki : nalogowiec ? To chyba ten ktory wie , ze nie musi a chce.

Tak jak w seksie ? Niezupelnie bo przeciez seks umozliwia przezycie ludzkosci a komorka rowniez ???

Wybieramy wirtualna komunikacje mobilna zamiast realnej. Wybieramy wplyw na nasze decyzje bez mozliwosci krytycznej oceny bo mamy przeciez jakas tam promocje tylko tu i teraz.

Jakis tam szum , jakies bla bla.... A czas ucieka.

Jak slusznie zauwazyl jeden z przedmowcow : spoleczenstwo jest juz zmienione. Nasze male pociechy to Lemmingi z przyklejona na stale komorka do ucha. To nowe pokolenie minirobotow ktore sami wychowalismy.

Czy mozemy byc z tego dumni ? Czy nastepny krok w tej rewolucji nie bedzie oczywisty ?

Ten horror jest chyba coraz blizszy : hitem bedzie wszczepiona komorka .

Taki implant komorkowy dla kazdego :facepalm: .

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To nieuniknione, Jansie. Może gdzieś w Bieszczadach, gdzieś na wsiach, gdy zjesz to, co sam wyprodukujesz, to jest możliwe. Gdy nie masz pracy zawodowej takiej, że musisz stawić się na konkretną godzinę.

Ale kiedyś też ludzie narzekali na telefony stacjonarne, na tv, na radio, kuchenki mikrofalowe i wiele, wiele innych.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To nieuniknione, Jansie. Może gdzieś w Bieszczadach, gdzieś na wsiach, gdy zjesz to, co sam wyprodukujesz, to jest możliwe. Gdy nie masz pracy zawodowej takiej, że musisz stawić się na konkretną godzinę. Ale kiedyś też ludzie narzekali na telefony stacjonarne, na tv, na radio, kuchenki mikrofalowe i wiele, wiele innych.

Tak ! Tylko , ze ja nie mowilem o komorce jako narzedziu pracy bo na to wplywu nie mamy. Mowilem o tym na co mamy wplyw.

A ludzie narzekali kiedys na maszyny tkackie jako zrodlo zla i nawet rewolucja przemyslowa im nie pomogla.

Wcale nie sadze , ze uda sie wyplenic komorki z naszej rzeczywistosci pomimo ich szkodliego dzialania na organizm czlowieka tak samo jak kuchenek mikrofalowych. To wszystko kwestia politycznych decyzji.

Rozsadek i dowody nie maja tu nic do rzeczy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko , ze ja nie mowilem o komorce jako narzedziu pracy bo na to wplywu nie mamy. Mowilem o tym na co mamy wplyw.

Zgadzam się, jednak ludzie są po prostu wygodni.

- Kochanie, co zrobić na obiad, po drodze zrobię zakupy? ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, jednak ludzie są po prostu wygodni.

- Kochanie, co zrobić na obiad, po drodze zrobię zakupy? ;)

A moze jednak lepsza mila niespodzianka ?

I zakupy to nowy bodziak a na obiad .... :bananasex:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bez telefonu jak bez ręki. Ba nawet dwa.

Szczególnie że w telefonie mam ustawione swoje skrzyni emailowe.

Dodatkowe aplikacje.

Jeszcze inna która informuje o tym i owym.

Nie korzysta z facebooka i innych mediów na poziomie znajomych bo oni co chwila powiadomienia itp.

Teraz wszedł Apple watch i kolejny bajer który trochę ułatwia życie.

Jak ktoś boi się że telefonu nie odbierze to w zegarku jest info o połączeniu więc komórki w domu nie trzeba pilnować.

A jak się ją gdzieś zapodzieje to można przywołać poprzez zegarek.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jansie :D

Bez telefonu jak bez ręki. Ba nawet dwa.

Kiedyś z powodów zawodowych musiałam mieć dwa. Boszszsze, jak to był koszmar!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś z powodów zawodowych musiałam mieć dwa. Boszszsze, jak to był koszmar!

Na jednej z ostatnich fotek widac wyraznie ze z trzema dajesz sobie doskonale rade  :redevil:

Uuups.... we wlasnym temacie OT ! Juz sie poprawiam :lach:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jansie, no niemożliwy jesteś! :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...