Skocz do zawartości
LukeTerry

Android 5.0.2.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mi się ściąga. W najbliższych kilku dniach będę się starał go zrecenzować w tym miejscu.

Oczywiście jeżeli ktoś już ma z nim do czynienia także śmiało piszcie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakim sprzęcie pojawiła się już aktualizacja do 5?

ps. pewnie telefon już pozbawiony brandowanego oprogramowania?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No więc czas powoli zaczynać opisywać moje pierwsze doświadczenia z nowym systemem.

Android chodzi na moim Sony Xperia Z2. Soft nie brandowany, kupiony jako nowy.

Informacja o dostępności nowego oprogramowania pojawiła się na pasku powiadomień wczoraj pod wieczór. Chwilę wcześniej niż rozpocząłem ten temat. Gdy sprawdzałem postęp ściągania, napisane było, że ściąga się coś trochę ponad 600 MB danych. Następnie musiałem podładować tel. do poziomu przynajmniej 50% baterii, bez tego instalacja nie chciała ruszyć. Po podładowaniu, zanim ruszyła instalacja, otrzymałem komunikat o tym, że instalowanie będzie trwało ok. 41 minut. Wg mnie trwało to nie całe pół godziny.

Pierwsza różnica, którą widać to oczywiście lekko zmieniony interfejs i ikony systemowe. Wyglądają zgodnie z przyjętą przez Google modą. Kwestia gustu, mi się podobają. Oczywiście nie należy się tu spodziewać jakiejś rewolucji w wyglądzie samych ikon czy menu.

Po zainstalowaniu aktualizacji, wszystkie obecne w moim telefonie aplikacje działają bez zastrzeżeń. Co prawda miałem dzisiaj pewne problemu z LTE, w miejscu gdzie wcześniej nie było problemu z zasięgiem, ale po jakim czasie samo zaczęło działać. Może jednak z tym zasięgiem było coś na rzeczy.

Producent twierdzi, że Lollipop jest lepiej zoptymalizowany i płynniej powinien działać. Tego nie potrafię porównać, ponieważ na poprzedniej wersji Androida nie odnotowałem nigdy żadnego przycięcia czy zawieszenia. Jeszcze nie przetestowałem tego na jedynej grze, którą mam na tel., dosyć zasobożernej Asphalt 8 Airbone. I tu także nie spodziewam się jakiś wielkich zmian, bo przed aktualizacją działała płynnie.

Wydawca nowego Androida twierdzi, że poprzez jego lepszą optymalizację, sprzęt powinien działa na baterii o ok. 30% dłużej. Niestety w mojej subiektywnej opinii, po niecałej dobie użytkowania, jest dokładnie na odwrót. Ale temu zjawisku będę się przyglądał w kolejnych dniach.

W kolejnych dniach będę dalej opisywał moje przygody z Lizakiem (o ile będzie co opisywać :) )

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W kolejnych dniach będę dalej opisywał moje przygody z Lizakiem (o ile będzie co opisywać

No właśnie się zastanawiam czy się nie przesiąść z 4.4.2 na Lollipop. Ale musiałbym użyć do tego CM12 (Cyanogenmod), bo mam poczciwy dosyć telefon, Samsung Galaxy S2 - i9100 i dla niego taka aktualizacja oryginalnie przez kanał aktualizacji nie jest już przewidziana. "Kupny" w tym telefonie miałem brandowany prehistoryczny Android 2.3.3 z Plus GSM ale go oczywiście wykurwiłem w kosmos i wgrałem firmware niebrandowany, czysty root 4.2.2 w Polskiej wersji. Rzecz jasna nie poprzez kanał aktualizacji, bo w brandowanych softach te kanały są blokowane tylko na twardo, przez flash epromu. Chyba że w sprzętach kupowanych teraz, gdzie "kupny" już jest minimum 4.4.4 aktualizacja do nowszych wersji działa normalnie i nie trzeba się pierdolić z epromem i kablami USB. Pisz jak się Lollipop sprawuje. PS, skoro masz dobry soft, to sobie wgraj Tapatalka do przeglądania Cuckoldplace. na firmware już od Androida z czwartej serii, dostępny jest Tapatalk 4, najlepszy. Te dla starszych wersji są znacznie gorsze.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy dni użytkowania nowego softu mijają i mogę śmiało powiedzieć, że jestem z niego zadowolony. Co prawda wg mnie, nie ma tu jakiejś specjalnej rewolucji. Z rzeczy, które najbardziej rzucają się w oczy, to zmieniony pasek powiadomień, ten na samej górze ekranu. Zmianę oczywiście widać dopiero gdy się ten pasek rozwinie. Niestety gdy próbuję zrobić zrzut ekranu przy rozwiniętym pasku, to ten się chowa, dlatego nie pokażę Wam tej zmiany.

Co do opisywanej wcześniej baterii, to już wszystko wróciło do normy. A może nawet i jest trochę lepiej. Dzisiaj używałem telefon tylko kilka razy, głównie do sprawdzenia FB i forum. Czyli jakieś kilkadziesiąt minut, połączenie po wi-fi. Oprócz tego cały czas w trybie czuwania. Efekt - przez cały dzień zeszło tylko 5%baterii.

Póki co jedną mała wadę znalazłem. W Lollipopie nie ma mojego ulubionego widgetu. Widget systemowy, w którym można było wł/wył. wi-fi, transmisję danych, przełączyć dźwięk na wibrację itp.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam to nawet nie wiem jak go wgrać. Ale chętnie poczytam bo nazwa mi się podoba.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Ja tam to nawet nie wiem jak go wgrać. Ale chętnie poczytam bo nazwa mi się podoba.

i za to Cie krv lubie bracie :)

beka piany dla Cię :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...